Dünya Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı! Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadı

Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı! Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadı

01.08.2023 - 06:33 | Son Güncellenme:

Tanrı ile arasında doğrudan bir bağ olduğunu iddia eden, kiliseye sauna yaptırarak çıplak ayinler dahi düzenleyen papazın iğrençliklerini, yaşanan bir intihar ortaya çıkardı. Art arda gönderilen 13 şikayet mektuba rağmen kimsenin dikkate almadığı 19 yıllık korkunç olaylar silsilesi ise tüyleri diken diken edecek türden.

Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadı

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - İngiltere'nin başkenti Londra’nın kuzey batısındaki Buckinghamshire’da 2020 yılında yaşanan bir olay tüm gözleri bölgedeki St. Margaret Kilisesi'ne çevirdi. Kilisenin eski cemaat üyelerinden biri olduğu tespit edilen kişi hayata veda etmeyi seçti ve bıraktığı notta kilisenin papazı Rev Michael Hall'u ölüm nedeni olarak belirtti. Tam 19 yıl boyunca kilisede görev yapan papazın suçlanması bölgede şaşkınlık yaratırken, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın detayına inince işin rengi değişti. Polisin yaklaşık 20 yıl boyunca devam eden bir inanç istismarını ortaya çıkarmasıyla birlikte akıllara durgunluk veren pek çok olay da gün yüzüne çıktı.

Haberin Devamı

Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadı

Rev Michael Hall, Buckinghamshire’daki St. Margaret Kilisesi'nde 1981 ila 2000 yılları arasında papaz olarak görev yaptı. 19 yıl boyunca kilisenin her şeyinden sorumlu olan Hall, bu süre zarfında dönem dönem şikâyet edilse de görevini yapmaya devam etti. İnsanları baskı altına almak için şiddete başvuran ve her geçen yıl şiddetin dozunu artıran Hall, zaman içinde 'Zorba Papaz' olarak anılmaya başlandı.

Hall, ayinlerden erken ayrılmak isteyenlere sert tutumlar sergiliyor, hatta bazı cemaat üyelerine yumruk atarak onlara ayinde tutmaya çabalıyordu. Hall'un üstünde bulunan dini otoritelere birçok kez şikâyet gitse de içlerinden hiçbiri ciddiye alınmıyor, Hall'un yarattığı tahribatın boyutları pek de tahlil edilemiyordu.

İTAAT ETMELERİ İÇİN İNCİL'İ KULLANDI

Tamamlanan soruşturma sonucunda paylaşılan raporda 'Zorba Papaz'ın, insanların duygularını istismar ettiği, kilise cemaatini etki altına almak için sık sık kutsal metinleri kullandığı, kendisine karşı olanları da yine kutsal metinleri kullanarak insanlardaki cehennem korkusunu körüklediği ifade edildi. Tüm bunların yaşandığı sırada bu olaya maruz kalan cemaat üyelerinin neredeyse tamamının o sırada psikolojik şiddete maruz kaldıklarının farkında bile olmadıklarına da ayrıca vurgu yapıldı.

Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadı

Haberin Devamı

'CEMAAT DIŞINDAN KİMSEYLE ARKADAŞ OLMAYIN'

Papaz olmadan önce uzun bir süre boksla ilgilenen Hall'un kalıplı vücudu ile güçlü hitabeti birleştiğinde ortaya karşı konulması güç bir kişi çıkıyordu. Cemaat üyelerinin kendisine biat etmesi için İncil'de yer alan metinleri kullanan ve cemaati Tanrı'nın sözlerine uymaya davet ederek kendisine itaat edilmesini istediği sıkça konuşulan Hall, ayinler sırasında aralarında çocukların da olduğu cemaat üyelerine sürekli saldırgan tutumlar sergiledi.

Cemaat üyelerini sıklıkla küçük düşüren Hall, yaklaşık 4 saat kadar uzayan ayinlerde "Cemaat dışından kimseyle arkadaş olmayın" telkininde dahi bulundu. Grubu dışarıya kapalı tutarak cemaat üyelerinin kilisede yaşananları anlatmaması için bir yol bulduğunu düşünen 'Zorba Papaz', özellikle genç çocukları hedefleyerek onlara anne ve babalarından daha yakın durmak için çaba sarf etti, onları mürit olarak yetiştirmeye çalıştı.

'TANRI İLE BAĞLANTIM VAR'

Cemaat üyelerine çıplaklığı ve tensel teması teşvik eden Hall, kilise içerisine yaptırdığı saunada cemaat üyeleriyle çıplak ayinler düzenledi. Hall'un kurbanları ile yapılan görüşmelerden birisinde mağdurlardan birisi kilise dışındaki arkadaşlarıyla görüşmesinin yasak olduğu için kocasının 2 ila 3 yıl boyunca ailesi ile konuşmadığını söyledi. Bunun yanı sıra sapkın papaz ayinini gerçekleştirdiği ölülere de küfürler yağdırıyordu.

Haberin Devamı

Hall'un insanlara evleri ve diğer değerli eşyalarını kiliseye bağışlamaya ikna etmeye çalıştığını, bunu yaparken de zenginliğin ve zenginlerin kötü olduğunu anlattığını söyleyen bir başka kurban ise kendisinin uzun süre kilisede bulunan temizlik odasında kilitli kaldığını, Hall'un kendisine "İsa’ya dönme zamanın geldi" dediğini iddia etti.

Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadı

Hall, cemaat üyelerine sadece kendisinin Tanrı ile doğrudan bir bağa sahip olduğunu ve sadece kendisinin onları kurtarabileceğini söyledi. Görüşülen bazı kişiler, Hall ile çocuk yaşta karşılaştıklarına dikkat çekerek 'Zorba Papaz'ın bazı zamanlarda çocukları popolarından çimdiklediğini ifade etti.

13 ŞİKÂYET MEKTUBUNA RAĞMEN ONAYLADILAR

Oxford piskoposluğu tarafından yürütülen soruşturma devam ederken Rev Michael Hall, 88 yaşında hayatını kaybetti. Hall'un ailesinin ise yapılan araştırmalara destek olmadığı duyuruldu. Piskoposluktaki kıdemli kilise liderlerine gönderilen 13 şikâyet mektubuna rağmen, bazı kilise görevlilerinin onun davranışını onayladığı ve desteklediği de iddia edildi.

Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadı

1987'den 2006'ya kadar eski Oxford Piskoposu olan Lord Harries, Hall'un ülkeyi sarsan davranışları hakkında şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Tüm yaşananlardan sonra bu korkunç duruma son verilemeyişinin altında 3 temel sebep yatıyordu. İlki, Hall'un herkesi korkutmasıydı ve söylentilerin çoğunlukla fısıltılarla dillendirilebilmesiydi. İkinci olarak Hall, kendisine iftira atanlara dava açacağını söylemiş ve özellikle de şiddete meyilli oluşu nedeniyle herkesi korkutmuştu. Üçüncü olarak ise İngiltere'de birçok kilise görevlisinin ve meslektaşıyla arasının iyi olmasıydı."

'BİRÇOĞU KENDİSİNE ZARAR VERDİ'

Hall'un davranışının bir sonucu olarak, kurbanlar yaşananlardan ciddi şekilde etkilendiklerini söylüyor. Oxford piskoposluğu tarafından yayınlanan raporda, "Reverend Hall, kurbanları üzerinde değersizlik, kendinden şüphe duyma, düşük öz saygı, kendini suçlama ve hata yapma korkusu uyandırmak olarak çeşitli psikolojik rahatsızlığa sebep oldu. Kurbanlar depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, ruhsal çöküntü, psikoz ve intihar düşüncesi yaşadılar, kendilerine zarar verdiler ve yaşamlarına son verme girişiminde bulundular. Bazı insanlar için bu duygular, Reverend Hall emekli olduktan çok sonra da devam etti" ifadeleri kullanıldı.