Dünya Onyx ve Kaliber aynı anda vurdu! Yahudilere şok saldırı

Onyx ve Kaliber aynı anda vurdu! Yahudilere şok saldırı

25.09.2023 - 10:03 | Son Güncellenme:

Rus ordusu son ayların en büyük füze saldırısını Odessa'ya gerçekleştirdi. Saldırıda onlarca füzenin hedeflerinden biri de sahilde bulunan devasa oteldi. Hurdaya dönen bina hala yanarken ölü ve yaralı sayısı bilinmiyor.

Onyx ve Kaliber aynı anda vurdu Yahudilere şok saldırı

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali için birçok askeri uzman, Rus ordusunun başkent Kiev'i kısa sürede ele geçireceğini düşünüyordu. İşgalcilerin de ilk amacı bu yöndeydi. Ukrayna halkının direnişi ve batı desteğiyle Moskova amacına ulaşamadı ve savaş ülkenin güney ve doğusuna kaydı, kısa sürede bitmesi planlanan 'Özel askeri operasyon' ise kısa süre içerisinde yirminci ayına girecek.

Haberin Devamı

F-16'SIZ KARŞI TAARRUZ

Yaz aylarının başından beri Kiev'in karşı saldırısı ise devam ediyor. İlk başta isteneni veremeyen saldırılarda Ukrayna ordusu Rusların 1000 kilometrelik savunma hattını kırmayı başardı. Ancak askeri uzmanlar ve Ukrayna tarafı ABD tarafından teslim edilecek olan F-16'lar gelmeden karşı saldırının beklenen etkiyi vermeyeceğini defalarca söyledi. Washington ise savaş uçaklarını en erken önümüzdeki yaz teslim edecek.

Ukrayna ordusunun geçen hafta Kırım'a düzenlediği ve İngiliz füzelerinin kullanıldığı saldırıda aralarında generallerin de olduğu 9 asker hayatını kaybetti. Söz konusu saldırı Rus karargahının tam üzerinde gerçekleşti. Dünya medyasında gündem olan olayda füzenin tam düştüğü an bile kaydedildi.

Haberin Devamı

Onyx ve Kaliber aynı anda vurdu Yahudilere şok saldırı

ODESSA'YA DEVASA SALDIRI

Rus ordusu ise bu saldırılara Odessa üzerinden yanıt verdi. Ukrayna yerel basınında çıkan haberlere göre şehir 19 saldırı dronu, iki Onyx süpersonik füzesi ve 12 Kaliber füzesi tarafından aynı gece vuruldu. Saldırıda Odessa'nın liman bölgesi ağır hasar aldı. Odessa bölgesi, tahıl anlaşmasından çekildikten sonra Temmuz ortasından bu yana düzenli hava saldırılarına maruz kalıyor. Rusya ise Odessa'ya yönelik yeni saldırı hakkında yorum yapmadı.

Onyx ve Kaliber aynı anda vurdu Yahudilere şok saldırı

OTEL HAVAYA UÇTU

İngiliz medyasına yansıyan haberlerde 'Hotel Odessa'nın Onyx füzeleri ile vurulduğu belirtildi. Telegram kanallarında hızla yayılan görüntülerde devasa otelin adeta hurdaya döndüğü kayıtlara geçti. Söndürme çalışmalarının devam ettiği otelde ölü veya yaralı sayısı henüz belirlenemedi. Rusların füzeleri ateşledikleri sırada ise Odessa'da yaşayan 12 binden fazla Yahudi tuttukları oruçlarının son gününü kutluyordu. Öte yandan Odessa vurulurken Ruslar aynı anda Herson'u da hedef aldı. Saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Onyx ve Kaliber aynı anda vurdu Yahudilere şok saldırı