Dünya Saakaşvili'nin son görüntüleri ortaya çıktı

Saakaşvili'nin son görüntüleri ortaya çıktı

04.07.2023 - 17:02 | Son Güncellenme:

Yıllardır hapiste olan Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin son görüntüleri ortaya çıktı. Yüksek oranda kilo kaybı yaşadığı görülen Mihail'in göğsündeki morluklarda dikkat çekti.

Saakaşvilinin son görüntüleri ortaya çıktı

4 Ocak 2004'te yapılan seçimlerde yüzde 53 oy oranı ile Gürcistan cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Mihail Saakaşvili görevi kötüye kullandığı öne sürülerek bir süredir hapis hayatı yaşıyor. Son olarak Şubat ayında bir online toplantıda görülen Saakaşvili'nin oldukça zayıfladığı ve sağlık durumunun kötü olduğu görüldü.

Haberin Devamı

47 KİLO BİRDEN VERDİ

Cezaevine girmesinden bu yana sağlığı belirgin şekilde kötüye giden Saakaşvili, yetkililer tarafından zehirlendiğini iddia ediyor. Saakaşvili kaçak olarak Ukrayna'ya gittikten sonra sürpriz bir şekilde Gürcistan'a dönmesinin ardından hükümet karşıtı ayaklanma çağrısı yapmış ancak hızlıca gözaltına alınmıştı.

Saakaşvili'nin sağlık ekibi onun cezaevine girdiğinden beri 115 kilodan 68 kiloya düştüğünü bildirdi. Gürcistan Adalet Bakanı Rati Bregadze ise Saakaşvili'nin kendine zarar verdiğini ve şu anki halinin yemek yemeyi reddetmesinden kaynaklandığını söyledi.

Saakaşvilinin son görüntüleri ortaya çıktı

'BEN UKRAYNALIYIM'

Eski Gürcistan cumhurbaşkanının salıverilmesini isteyen dünya liderleri arasında, yetkililerin ona "işkence yaptığını ve öldürdüğünü" söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de var. Şubat ayında yaptığı açıklamada Bir basın toplantısında Zelenskiy şu anki Gürcistan hükümetinin Saakaşvili'yi "öldürmeye" çalıştığına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Saakaşvili 2015 yılında Ukrayna vatandaşlığına kabul edilmişti ve üzerinde "Ben bir Ukraynalıyım" yazan bir tişörtle katıldığı mahkemede yalnızca Ukraynaca konuşmuştu.

Saakaşvilinin son görüntüleri ortaya çıktı

ZELENSKİY TALİMATI VERDİ

Öte yandan Mihail Saakaşvili, 3 Temmuz 2023 tarihinde Tiflis Şehir Mahkemesi tarafından düzenlenen duruşmaya yine online olarak katıldı. Burada savunmasını veren Saaşakvili, yaşadığı sağlık sorunlarından bahsetti ve onu bu duruma sokanların Gürcistan halkı, Ukrayna Parlamentosu ve Avrupa Parlamentosu milletvekilleri önünde af dilemesi gerektiğini aktardı.

Saakaşvili'nin bu görüntülerine Ukrayna'dan jet hızında açıklama geldi. Zelenskiy konuyla ilgili 'Dışişleri Bakanlığı'na talimatı verdim. Gürcü makamlarını bir kez daha Saakaşvili'yi Ukrayna'ya göndermeye davet ediyorum. O, gerekli tedavi ve bakımı alacak' dedi.

Saakaşvilinin son görüntüleri ortaya çıktı