Dünya Trump'a kötü haber! Ron DeSantis başkanlığa aday oldu

Trump'a kötü haber! Ron DeSantis başkanlığa aday oldu

18.05.2023 - 16:29 | Son Güncellenme:

44 yaşındaki Florida Valisi Ron DeSantis 2024 yılında yapılacak olan başkanlık seçimleri için aday olduğunu açıkladı.

Trumpa kötü haber Ron DeSantis başkanlığa aday oldu

2024 yılının Kasım ayında yapılacak olan seçimler için bir aday daha resmen topa girdi. 44 yaşındaki Florida Valisi Ron DeSantis yarışa katıldı.

Haberin Devamı

İngiliz basınında çıkan haberlere göre DeSantis, 25 Mayıs'ta gerekli bütün evrakları yetkililere sunacak. DeSantis Florida yasama meclisinin son oturumu tamamlanana kadar başkanlık yarışının dışında kalmayı planladığını söylemişti.

TRUMP İLE ARASI KÖTÜ

ABD Donanma gazisi olan DeSantis, Covid dönemi kısıtlamalarına olan sert muhalefeti nedeniyle ülke çapında öne çıktı. DeSantis geçen yıl Demokrat rakibini yaklaşık yüzde 20 geride bırakarak yeniden vali seçildi.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise DeSantis çalışmalarına 29 Mayıs itibariyle başlayacak. DeSantis, Donald Trump tarafından son haftalarda aşağılayıcı bir takma ad olan "Ron Desanctimonious" kelimesi ile sık sık eleştirildi. Trump'a göre DeSantis aday olması durumunda oyların birçoğunu bölecek.

Haberin Devamı

BİDEN KAMPANYASINI DUYURDU

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde seçim çalışmalarına resmen başladı. Twitter üzerinden paylaştığı videoda Biden, 'Amerikalıların her jenerasyonu demokrasiyi, özgürlükleri, oy kullanma hakkını, medeni hakları savunmak zorunda kaldı' ifadelerini kullandı.

Videoda seçim kampanyasının sloganını da paylaşan Biden 2024 için Demokratların 'İşi bitirelim' sözünü kullanacağını açıkladı.

SEÇİLİRSE 86 YAŞINDA GÖREVİ BIRAKACAK

Uzmanlar Biden'ın ilerlemiş yaşına sebebiyle seçim temposunu ne kadar ilerletebileceği kapsamında çekimser yorumda bulunuyor. Biden bir kez daha ABD Başkanı seçilirse, görevi bıraktığında 86 yaşında olacak.