Dünya Tuz tanesi bile daha büyük! Mikroskobik çanta rekor fiyata satıldı

Tuz tanesi bile daha büyük! Mikroskobik çanta rekor fiyata satıldı

30.06.2023 - 14:46 | Son Güncellenme:

ABD'de yapılan bir açık artırmada, 'Tuz tanesinden küçük' olarak nitelendirilen çanta, alıcısının görebilmesi için dijital ekranlı bir mikroskopla birlikte satıldı.

Tuz tanesi bile daha büyük Mikroskobik çanta rekor fiyata satıldı

657 x 222 x 700 mikrometre ölçülerindeki çanta, New York'ta Brooklyn merkezli sanat girişimcisi MSCHF tarafından üretildi. Dijital Müzayede Evi Joopiter, çantayı 15 bin dolardan satışa sundu. Çantayı bu fiyatın 4 katından fazla bir bedel ödeyerek alan kişinin kimliği açıklanmadı. Söz konusu çanta 63 bin 750 dolara satıldı. Parlak yeşil çanta, Fransız lüks çanta markası Louis Vuitton'un markasını simgeleyen LV harflerini taşıyor.

Haberin Devamı

Louis Vuitton'ın OnTheGo adıyla satılan alışveriş çantasının tasarımına benzeyen ürün, fotopolimer reçineden iki foton polimerleşme ile bir çeşit üç boyutlu yazdırma yöntemi kullanılarak üretildi. MSCHF, Louis Vuitton'dan izin almadığını açıkladı.

İZİN DEĞİL AF DİLEYİN

MSCHF Kreatif Direktörü Kevin Wiesner bu ay Amerikan New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, "İzin değil af dileyin ekolündeniz" demişti. Joopiter Müzayede Evi ise Louis Vuitton'un tasarımcılarından Pharell Williams tarafından kurulmuştu.

MSCHF; insan kanı içeren ayakkabılar, tabanlarında kutsal su bulunan spor ayakkabılar, pas sökücü ve yağlayıcı WD-40 spreyi gibi kokan kolonya ve dev kırmızı lastik çizmeler gibi tartışmalı tasarımlarıyla biliniyor.

Haberin Devamı

PİYASADAN ÇEKTİLER

Spor giyim devi Nike, tabanında kırmızı mürekkep ve bir damla gerçek insan kanı bulunan "Şeytan Ayakkabıları" adlı tartışmalı tasarım yüzünden 2021'de MSCHF'e dava açmış; marka ihlali yapıldığı ve tartışmalı ayakkabının tasarımı ile logosunun şirkete ait olduğu izlenimi verdiğini savunmuştu. Dava sürecinde Nike ile anlaşan MSCHF, ürettiği ayakkabıları piyasadan çekmeyi kabul etmişti.