Dünya Ülke tarihinde bir ilk! Parlamentoda bebeğini emzirdi

Ülke tarihinde bir ilk! Parlamentoda bebeğini emzirdi

08.06.2023 - 11:06 | Son Güncellenme:

İtalyan Vekil Gilda Sportiello, Parlamentoda bebeğini emzirdi, o anlar anbean objektife yansıdı.

Ülke tarihinde bir ilk Parlamentoda bebeğini emzirdi

İtalya'da Temsilciler Meclisi üyesi Milletvekili Gilda Sportiello'nun mecliste yaptıkları dünyada olay oldu. Söz konusu gelişmenin detayları ise dünya medyasında ön sıralardan kendine yer buldu.

Haberin Devamı

ÜLKE TARİHİNDE İLK

36 yaşındaki milletvekili iki aylık oğlu Frederico'yu Temsilciler Meclisi'nde emzirdi. Diğer ülkeler daha önce parlamentoda emzirmeyi görmüş olsalar da, bu İtalya için bir ilk olarak kayıtlara geçti. İtalya'da parlamentoda vekillerin yaklaşık üçte ikisi erkek.
Beş Yıldız Hareketi partisinin üyesi Gilda bebeğini emzirdikten sonra basına açıklamalarda da bulundu.

Gilda gündem olan hareketiyle ilgili şöyle dedi:

'Pek çok kadın kendi isteğiyle değil, işyerine geri dönmek zorunda kaldıkları için emzirmeyi vaktinden önce bırakıyor'

'ŞİMDİ SESSİZCE KONUŞACAĞIZ'

Gilda ile ilgili açıklamalarda bulunan Parlamento oturumuna başkanlık eden Giorgio Mule olayın ilk kez yaşandığını hatırlatarak 'Uzun, özgür ve huzurlu bir yaşam için Federico'ya en iyi dileklerimle. Şimdi sessizce konuşacağız.' dedi.

13 YIL ÖNCE BENZERİ YAŞANDI

Geçen yıl Kasım ayında bir parlamento kuralları komisyonu, kadın milletvekillerine çocuklarıyla birlikte odaya girmeleri ve onları bir yaşına kadar emzirmeleri için onay verdi. Wanted In Rome'a göre 2021'de Palazzo Montecitorio'daki parlamento binalarında özel bir emzirme odası açıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan , şimdilerde merkez sağdaki Forza Italia partisinde senatör olan Licia Ronzulli, 13 yıl önce Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'ndaki kızını emzirmişti.