Gündem Kaftancıoğlu'nun sözleri CHP'yi karıştırdı! İmamoğlu cephesinden çok konuşulacak yanıt

Kaftancıoğlu'nun sözleri CHP'yi karıştırdı! İmamoğlu cephesinden çok konuşulacak yanıt

29.06.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

'Kılıçdaroğlu olmasaydı İmamoğlu profilinde biri İBB başkan adayı olamazdı' diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yanıt, İmamoğlu’nun basın danışmanından geldi.

CHP’de değişim tartışmalarına katılan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu partide bu kez "profil" tartışması başlattı.

Haberin Devamı

Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu olmasaydı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayacağını söyledi.

"KILIÇDAROĞLU OLMASAYDI İBB ADAYI OLAMAZDI"

Kaftancıoğlu, “Kılıçdaroğlu genel başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamazdı. O zaman da mesela ‘sağcıydı’ derlerdi. Eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı" ifadelerini kullandı.

Sözcü Gazetesine konuşan Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Gitmeli, Bırakmalı" ifadeleriyle yıpratıldığını ve itibarsızlaştırıldığını belirtti.Bunun karşısında olduğunu söyledi.

KAFTANCIOĞLU'NA YANIT MURAT ONGUN'DAN

Canan Kaftancıoğlu’na yanıt İmamoğlu’ndan değil ama Basın Danışmanı Murat Ongun'dan geldi. Ongun, İmamoğlu'nun yer aldığı 4 fotoğrafı paylaşarak "Profil'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"4-5 YIL ÖNCE BAŞLAYAN TARTIŞMANIN İLK İŞARET FİŞEĞİ O KİTAPLA GELMİŞTİ"

CNN Türk canlı yayınına katılan gazeteci Gürbüz Evren, Semiha Şahin'e konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Evren değerlendirmesinde şunları söyledi; İmamoğlu Kaftancıoğlu’nun ayrışması, Kaftancıoğlu’ndan İmamoğlu’na gelen bir mesaj olarak değerlendirebiliriz. Yerel seçimlerde Sayın İmamoğlu’nun ekibinden danışman Necati Bey bir kitap yayınlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl kazanıldığına yönelik. Orada sayın Kaftancıoğlu’nun rolü olmadığı yönünde tepkiler gelmiş, Kaftancıoğlu da o kitaba tepki göstermişti. O seçimden sonra yaklaşık 4-5 yıl önce başlayan tartışmanın ilk işaret fişeği o kitapla gelmişti.

Sayın İmamoğlu’nun davası döneminde Saraçhane’deki mitinge kadar olan süreçte bu devam etti. Miting sürecinde bunu dondurdular. Yeni bir seçime hazırlanılıyordu, CHP’nin adayının zarar görmemesi isteniyordu. Seçimlerin ardından kılıçlar çekildi, bu kez çok sert bir şekilde çekildi.

Parti içinde sayın Kılıçdaroğlu’nu ile birlikte görüntü sunduğu andan itibaren, özellikle Kılıçdaroğlu ekibi tarafından partinin bundan sonraki sürecinde Kaftancıoğlu’nun önemli bir rolü olabileceği düşüncesi ile hareket ediyor.

Haberin Devamı

Kaftancıoğlu, CHP’nin ilk kadın başkanı olmak istiyor. Kılıçdaroğlu desteklerse hedefi CHP’nin ilk kadın genel başkanı olmak.