Gündem PKK'nın muskalı suikastçısı yakalandı

PKK'nın muskalı suikastçısı yakalandı

07.09.2022 - 10:31 | Son Güncellenme:

PKK/KCK'nın şehir merkezlerinde silahlı ve bombalı eylem yapmak amacıyla oluşturulan YPS yapılanmasına gerçekleştirilen operasyonda ekipleri şaşkına çeviren bir detay yer aldı.

PKK/KCK terör örgütünce şehir merkezlerinde silahlı ve bombalı eylem yapmak amacıyla oluşturulan YPS yapılanması içerisinde Diyarbakır, Silvan İlçesinde faaliyet gösteren Ö.F., E.T., İ.S. ve F.S. isimli 4 şahıs 5 Eylül günü Silvan yolu üzerinde yakalanmış, araçta yapılan aramada 1 adet savunma tipi el bombası ve 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

İLGİNÇ OLAY

Şahısların Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğündeki gözaltı işlemleri sırasında ilginç bir olay yaşandığı öğrenildi.

MUSKA İÇERİSİNDE KEŞİF NOTLARI

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ve CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün haberine göre, şahıslardan Ö.F’nin boynundaki muska içerisinden Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan 2 polis memuruna ait keşif notları çıktı.

PKKnın muskalı suikastçısı yakalandı

ÜST ARAMASINDA ÇIKTI

Personellerin isimleri, araç plakaları, yol güzergahları ve geçiş saatleri ayrıca eylemin yapılacağı yere ait bilgiler üst araması sırasında bulundu.

İFADE İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Gözaltındaki şahısların konuyla ilgili ifade işlemlerine devam ediliyor.

PKKnın muskalı suikastçısı yakalandı

"POLİSLER HEMEN MUSKAYI AÇIYOR"

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ da yakalanan teröristlerin planıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uludağ, "Zanlılardan bir tanesinin boynunda muska tespit ediliyor. Polis ekipleri hemen muskayı açıyorlar ve açtıklarında Diyarbakır'da görevli 2 polis memuruna suikastın planı çıkıyor" dedi.

Haberin Devamı

"BÜYÜK BİR OLAYIN ÖNÜNE GEÇİLDİ"

Nihat Uludağ, "2 polis memurunun nerede oturduğu, araç plakalarının ne olduğu, sabah iş için saat kaçta çıktıkları ve eve kaçta döndüklerini anlatan detaylı bir kroki ve bilgi çıkıyor. Bu operasyonla birlikte büyük bir olayın önüne geçilmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Uludağ, "PKK'da büyük bir panik var. Köşeye sıkışan PKK terör örgütünde böyle suikast hazırlığı var ama teröristler tek tek yakalanıyorlar" dedi.