Lale Kaya

Lale Kaya

lale@medicaleste.com

Tüm Yazıları

Saç dökülmesi terimini duyduğunuzda, hemen aklınıza gelen muhtemelen erkekte saç dökülmesidir. 40 yaşın üzerindeki kadınların yüzde 40'ının gözle görülür saç dökülmesi yaşadığını biliyor muydunuz? Saç dökülmesi yaşayan bir kadınsanız bu problemin sonuçları ile baş etmek oldukça zor olabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE NE SEBEP OLUR?

Saç dökülmesine neden olabilecek birçok şey var. Kadınlar arasında saç dökülmesinin en yaygın nedeni hormonal değişikliklerdir. Özellikle doğumdan birkaç ay sonra saç hacminde gözle görülür farklılıklar yaşanır. Bunun yanı sıra Tiroit problemleri gibi otoimmün bozukluklar da saç dökülmesine ve bazı vitamin ve minerallerde de eksikliklere neden olabilir.  Bu saydığımız nedenler arasında en dikkat çekeni ve en sık karşılaşılanı demir eksikliğidir. Bu sorunlar tedavi edildiğinde saç dökülmesi durdurulabilir.

Haberin Devamı

KALICI SAÇ DÖKÜLMESİ VARSA SAÇ EKİMİ YAPILABİLİR

Saç ekimi, saç dökülmesi yaşayan birçok kadın için etkili bir çözüm olabilir. Modern teknikler sayesinde doğal görünümlü sonuçlar elde edilir. Kadınlarda saç dökülmesi ile erkek saç dökülmesinin sebepleri farklıdır.

Erkek tipi kellik, erkek saç dökülmesinin yüzde 95'ini oluşturur. Bu tip dökülme saç ekimini erkeklerin çoğu için uygun bir seçenek haline getirir. Ancak saç dökülmesi yaşayan kadınların sadece yüzde 5’i tedaviye uygun adaydır.

PEKİ, SAÇ EKİMİ İÇİN UYGUN MUSUNUZ?

Birincisi, kadınlar için saç ekimi erkek tipi dökülme yaşayan yani, üst kısmında saçı dökülenler için uygundur. Bu nedenle, bu tedavinin uygunluğunu öğrenmek için dermatolojik bir konsültasyon yapılması gerekir. Gelin öncellikle kadınlarda saç dökülmesi tiplerini inceleyelim:

Kadın tipi kellik: Başın yanlarında ve arkasında incelme, tepesindeki saçların seyrekliğini içerir.

Çekiş veya mekanik alopesi veya alopesi marginalis: Saç dökülmesi ön saç çizgisinde, şakaklarda ve nadiren başın yanlarında meydana gelir. Esas olarak saçı sıkıca çeken saç stillerinin sürekli kullanımı sonucu oluşur. Atkuyruğu yapan kadınlar.

Estetik cerrahiye bağlı saç dökülmesi: Bu, yüz germe veya kaş kaldırma gibi tedaviler görmüş ve görünür kesi izlerini gizlemek isteyen kadınların yaşadığı bir sorundur.

Haberin Devamı

Travmaya bağlı saç dökülmesi: Bu tip dökülmeler yanıklar (yangın veya kimyasal) gibi yaralanmalarla ilgilidir. Farklı türdeki kaza geçiren kişilerde bu tip sorunlar yaşayabilir.

Genetik olarak yüksek saç çizgisine sahip olan kadınlar; Bazı kadınlar yüksek saç çizgisini, yüz yapısına uygun bulmayabilir. Bu durumda çizgiyi birkaç cm düşürmek için saç ekimine başvurabilir. Son zamanlarda bu kategorideki problem yaşayan kadınlarda artış olmuştur.

Bu nedenle saç ekimine uygun olup olmadığınızı belirlemek için fazla geç kalmadan bir uzmana danışabilirsiniz. Doktorunuz saç ekimindeki size en uygun tekniği söyleyecektir.

Tercih edilen teknikler Feeding Fue ve bunun yanı sıra Direkt Saç Ekimi (DHI) tekniğidir.

 

Estetik Koordinatörü Lale KAYA 

www.medicaleste.com