Lale Kaya

Lale Kaya

lale@medicaleste.com

Tüm Yazıları

Günümüzde, fazla yağlardan radyo frekans veya lazer gibi modern teknolojiler yardımıyla kurtulmak mümkün. Artık minimum riskli liposuction uygulamaları ile boyun, mide, göğüs, dizleri sıkılaştırmak ve cildi sıkılaştırmak mümkün.

Liposuction operasyonu yaptırmayı düşünüyorsanız, detaylı bilgi edinmeniz size büyük fayda sağlar.

Liposuction prosedürü, ince bir probun deri altına yerleştirilmesi ve hedeflenen dokunun önceden belirlenmiş bir sıcaklığa erişmesiyle başlar.

Bu da daha taze, daha pürüzsüz, kolajen üretimini uyaran minimum derecede travmayı tetikler. Liposuction, 6 ila 8 haftalık bir süre boyunca gözle görülür sonuçlar ortaya çıkarır ve 6 ay boyunca ciltteki yapılanma süreci devam eder.

Haberin Devamı

Liposuction‘ daki gelişmeler artık, etkili ve üstün sonuçlar ortaya koyan lazer bazlı teknolojileri sayesinde geleneksel yöntemlerden çok daha iyi sonuçlar elde edilme imkanı sunar. Operasyon öncesi liposuction hakkında bilmeniz gerekenler;

Güvenli olduğunu bilin

Liposuction’ın güvenli bir ameliyat olmadığı ile ilgili   birçok şehir efsanesi vardır. Bu prosedür her hastanın güvenliğini sağlayan bir dizi önlemle donatılmıştır. Örneğin, çalıştırma probunun ucu bir sıcaklık sensörü ve bir kızılötesi kamera ile donatılmıştır. Bu, cilt sıcaklığını ılımlı hale getirmeye yardımcı olur ve doktorları dış ve iç özellikler açısından daha iyi yönlendirir.

Beklentilerinizi netleştirin

Liposuction, vücudunuza mucizeler yaratacak veya bir gecede size inanılmaz bir vücut sunacak sihirli bir tedavi değildir. Bununla birlikte, yağ rezervlerinizi üçte bir oranında azaltacak ve size gözle görülür şekilde daha zayıf bir görünüm sağlayacaktır.

Tam sonuçlar için bir aylık bir süre ayırın

İşlemden hemen sonra işinize ve günlük yaşantınıza dönebilirsiniz, ancak size bir aya kadar egzersiz ve bir rejim verilebilir. Liposuction, ister geleneksel ister lazer ister radyofrekans olsun, hastaların tedaviyi takip eden en az 4 hafta boyunca kompresyon giysisi giymesini gerektirir. Ancak kesin süre morarma derecesine bağlı olarak değişebilir.

Haberin Devamı

Ağrısız da olsa hafif rahatsızlıklara hazırlıklı olun

Cerrahınız size lokal veya genel anestezi vermeyi seçse de, tedavinin hedeflendiği bölgelerde hafif ağrılar yaşayabilirsiniz. Liposuction ağrılı bir operasyon olmasa da, belli bir miktar rahatsızlığa neden olabilir.

Sonuçlar için sabırlı olun

Liposuction'ın sonuçlarını görmek zaman alabilir. Aslında yağların alınması tedavi edilen bölgelerde travma, şişlik ve morarmaya neden olabilir. Morarma genellikle bir hafta içinde azalmasına rağmen, bazen şişlik 6 aya kadar sürebilir. Elde edeceğiniz estetik görünümü hayal etmek bu süreyi daha rahat geçirmenize yardımcı olabilir.

 

Estetik Koordinatörü Lale KAYA 

www.medicaleste.com