Lale Kaya

Lale Kaya

lale@medicaleste.com

Tüm Yazıları

PRP Tedavisi, sivilce ve ameliyat izleri gibi yara izlerinin ve çatlak izlerinin tedavisinde etkili olur. Çok yönlülüğü gibi, bu uygulama özellikle, saç dökülmesi tedavileri ile birleştirildiğinde, hem erkek hem de kadınlarda saç dökülmesine karşı savaşmaya da yardımcı olur.

Nasıl mı uygulanıyor?

Kendi kan plazmamız, "büyüme faktörleri" olarak bilinen birçok güçlü protein ve enzimi taşıyan "trombosit" içerir. Bu mucizevi, doğal elementler, doğal yaşlanma süreci nedeniyle gevşemiş veya hacmini kaybetmiş ciltler de dahil olmak üzere hasarlı cildin iyileşmesini destekler.

Haberin Devamı

PRP Tedavisi sırasında uzman doktorumuz kanınızdan küçük bir miktar alır. Bu kan örneği daha sonra trombositleri içeren plazmanızı izole etmek için işlenir ve filtrelenir. Doktor, trombosit açısından zengin bu plazmayı tedavi edilebilir bölgelerinize enjekte ederek sıvının proteinlerini serbest bırakmasına ve cildinizde doğal büyüsünü gerçekleştirmesine neden olur. Çevreleyen hücreler, çoğalmaya ve hasarı onarmaya başlar. Kollajen üretimi ve cildinizin hacmi artar. Zamanla cildiniz daha sıkı olur. Parlar ve gençleşir.

Saç dökülmesine karşı PRP

Son birkaç yılda, PRP tedavisi erkeklerde ve kadınlar da, saç dökülmesi için uygun ilgi çekici önleyici tedavi olarak ortaya çıkmıştır. Kendi kanınızı ayırarak ve ardından yeni Platelet-Zengin Plazma örneğini kafa derinize enjekte ederek, hedeflenen saç foliküllerinizin etrafındaki herhangi bir kök hücrenin harekete geçtiği görülür. Sonuç, daha önce aktif olmayan foliküllerle bile yeni saç büyümesinin desteklenebilmesidir.

Tüm saç dökülmesi tedavilerinde olduğu gibi, sonuçlar hastadan hastaya değişir, ancak PRP tedavisinin saç çapını ve saç kalınlığını iyileştirdiği gösterilmiştir. Optimum sonuçlar için her üç ila dört ayda bir PRP prosedürlerini tekrarlanması önerilir.

PRP'nizin işlenmesi 20 dakika sürer ve işlem uygulanan bölgeye göre ortalama 45-60 dakika sürer. PRP ile emilim 24 saat gibi kısa bir sürede sağlanır. Tüm bunlar göz önüne alındığında, PRP enjeksiyon kesinti süresinin 24 ila 72 saat arasında değişebileceği söylenebilir. Bu süreden sonra güneş kremi sürdüğünüz sürece normal rutininize dönebilirsiniz!

Haberin Devamı

Estetik Koordinatörü Lale KAYA 

www.medicaleste.com