Lale Kaya

Lale Kaya

lale@medicaleste.com

Tüm Yazıları

Sağlıklı saçlar için saç bakımına dikkat etmemiz gerekir. Saç bakımı, hijyen açısından da büyük önem taşır çünkü sadece saçımızın sağlığını değil deri sağlığımızı da etkiler. Kişisel hijyen, Covid-19’a karşı alabileceğimiz ilk ve en önemli önlem. Kişisel hijyeni sağlamak ise sadece el yıkamak ve dezenfektan kullanmakla bitmiyor, bütün vücudun temizliğine dikkat etmemiz gerekiyor. Saç bakımı da bu durumda özen göstermemiz gereken bir diğer nokta. Ek olarak, virüsün yayılmasıyla birlikte herkesi etkisi altına alan stres de saçlar için oldukça zararlı. Bu büyük stresin sonucunda saç dökülmesi problemi yaşayan birçok kişi var. Ancak alınacak tedbirlerle bu sorunların önüne geçmek mümkün.

Haberin Devamı

Saç nasıl yıkanmalı?

Genellikle, çoğu saç bakımı uzmanı saç derisinin doğal yağlarını korumak ve kuruma riskini önlemek için saçınızı haftada yalnızca birkaç kez yıkamanızı önerir. Ancak şu anda saçlarımızı günlük olarak yıkamamız öneriliyor.

Öncelikle, saçlarınızı asla kaynar suyla yıkamamalısınız. Çünkü sıcak su ile saç yıkamak, saçınızın kurumasına ve daha fazla elektriklenmesine neden olur.

Saçları nemlendirici ve tercihen sülfatsız bir şampuanla en az 20 saniye kadar köpürtün, dilerseniz 20-30 saniye daha saçınızda bekletin. Saçlarınızın uçlarındaki şampuanı köpürtmeyin, bu saçınızın uçlarını kurutur. Uzmanlar, saçların enseden başlayarak yukarı doğru şampuanlayarak köpürtülmesini öneriyor. Ek olarak, eğer saçınızı günlük yıkıyorsanız şampuanınızın pH değerinin 5.5’i geçmemesi gerekir.

Saç kremi kullanmanız saçınızdaki elektriklenmenin azalmasına ve saçınızın açılmasına yardımcı olabilir.

Saç şekillendirme ürünleri nasıl kullanılmalı?

Bu dönemde saç yağı veya jölesi gibi saç şekillendirici ürünler kullanmak sakıncalı olabilir. Bu ürünleri kullandığınız takdirde saçınız daha fazla toz çekebilir ve saçlarınız daha çabuk kirlenebilir, bu sebeple kullanılmaması önerilir. Ayrıca jöle saçların nefes almasını engeller ve bu da saç dökülmesine yol açar.

Nelere dikkat etmeliyiz?

-Ellerimizi yıkarken telefonumuzun, yüzük veya bilekliklerimizin temizliğini yaptığımız gibi saçımıza taktığımız tokaların da temizliği çok önemli.

Haberin Devamı

-Sık sık saçlarla oynama alışkanlığı oldukça yaygındır, ancak bunu önlemekte fayda vardır.

-Postişler, ve saç dolgunlaştırma spreylerinin bu dönemde kullanılmaması daha iyi olacaktır.

-Taraklar da kişisel olarak kullanılmalı ve asla hiç kimseyle paylaşılmamalıdır..

-Saç düzleştirici kimyasallar ve saç boyalarından oluşabilecek alerjik reaksiyonlar göz önünde bulundurularak uzak durulmalı.

Daha sağlıklı saçlar için beslenme önerileri

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dengeli ve sağlıklı beslenme çok önemli.

Proteinden zengin gıdalar, süt ürünleri, kırmızı ve beyaz et, baklagiller, yumurta vb. tüketmeye özen gösterin. Protein saçları canlandırır.

Baklagiller ve tam tahıllı ekmekler çinko açısından zengindir. Çinko saç dökülmesini önler ve uzaması için saç köklerini uyarır.

Havuç, domates, ıspanak gibi A vitamini içeren besinler, saçın nemini korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yarar.

Haberin Devamı

Bol su için. Günde 2-2,5 litre su içmek saçlarımızın ihtiyacı olan nemi sağlamamıza yardımcı olacaktır.

Estetik Koordinatörü Lale KAYA 

www.medicaleste.com