Tuğçe Dural

Tuğçe Dural

tugce-dural@hotmail.com

Tüm Yazıları

Son dönemde daha çok dış giyimde vintage ve retro modeller görüyoruz. Öncelikle vintage ve retro arasındaki fark nedir belirtmek istiyorum. Bu iki moda kavramı birbiri ile maalesef çok karıştırılıyor. Retro, eski yıllarda tutmuş, herkesçe çok sevilmiş trendleri günümüz modasına uyarlayarak yeniden sunmaktır. Vintage ise eskiden tutmuş sevilen modellerin aynısının günümüze kadar orjinal haliyle saklanmasıdır. Yani annemizin gençlik yıllarından bize miras kalan bir gözlük vintage, ama annemizin gözlüğünün modelinin aynısını yeniden üretmek retrodur.

Haberin Devamı

Ben retro tarzını çok daha yaratıcı buluyorum. Çok fazla ikinci el sevmediğim için ama aynı zamanda da geçmiş yılların moda akımlarını da sevdiğim için retro tarzında giyinmeyi ve günümüz modasıyla harmanlamayı çok seviyorum. Retro, bir parçayı günümüz modasına uygun bir sneakers ile tamamlamak gibidir. Aynı şekilde bunu vintage bir parçayla da yapmanız mümkün. Ama teknoloji her yıl geliştiği için ve eski yıllara oranla çok ileride olduğundan yeniliği seviyorum. Ekolojik kumaş kullanımını doğru buluyorum. Hem teknolojinin yeniliklerinden yararlanmak, hem de sevdiğimiz yılların modasını kombinlerimize taşımak retro tarzında mümkün.

Trendlerde retro ve vintage etkisi

Vintage giyim sektöründe ise ikinci el kıyafet satan mağazalar çok revaçta. Özellikle ikinci el ürünleri seven moda tutkunları oldukça fazla. Bu kesim hem yaşanmışlık seviyor, hem de tüketim çılgınlığına karşı geliyor. Balat ve Karaköy’de ikinci el butikler bulmanız mümkün.

Bu sezon özellikle dış giyimde hiç görmediğim kadar retro tarzını görüyorum. Bu yıl 90’ların yakaları ve omuz detayları deri ceketlerde çok kullanılıyor. Eskiden retro deri ceket yapan marka bulmakta zorlanırdım. Ama artık sosyal medyada sadece retro deri ceket yapan markaları bulabiliyoruz. Bunun dışında bu sezon gözlük trendlerinde de retro çizgiler görüyorum. Dünyaca ünlü Versace markası gözlüklerinde bu sezon retro gold aksesuarlarına rastlıyoruz.

Siz de eski yılların modasına özlem duyuyorsanız, vintage yada retro parçalar edinip kombinlerinizde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sağlıklı mutlu günleri dilerim.

Tuğçe Dural