Fenerbahçe Arda Güler - Jorge Jesus krizinin perde arkası! Batshuayi'ye de kızdı

Arda Güler - Jorge Jesus krizinin perde arkası! Batshuayi'ye de kızdı

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 34. haftasında oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçında Jorge Jesus ve Arda Güler arasında ufak bir bir tartışma olmuştu. Oluşan bu tartışmanın perde arkası ortaya çıktı.

Arda Güler - Jorge Jesus krizinin perde arkası Batshuayiye de kızdı

Evinde Trabzonspor karşısında kazanarak bu sezon ilk kez bir derbiden 3 puan çıkaran Fenerbahçe’de Jorge Jesus ve Arda Güler arasında yükselen tansiyon çok konuşuldu. Mücadelenin ikinci yarısında Jorge Jesus’un kenardan Arda Güler’i sert bir şekilde bağırarak uyarmasına genç yıldız reaksiyon verdi ve ‘yeter’ şeklinde bir hareket yaptı. Yaşanan bu olayın perde arkası ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GALİP AYRILDI

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 34'üncü haftasında Trabzonspor'u konuk etti. Kritik karşılaşma Ülker Stadyumu'nda oynandı. Zorlu maçta Abdulkadir Bitigen düdük çaldı. Abdulkadir Bitigen'in yardımcılıklarını Mustafa Savranlar ile Süleyman Özay üstlendi. Sarı-lacivertliler, bordo-mavilileri 3-1'lik skorla mağlup etti.

Arda Güler - Jorge Jesus krizinin perde arkası Batshuayiye de kızdı

VALENCİA, ALEX'İ YAKALADI

Kritik maçta attığı golle bu sezon Süper Lig'de 28 gole ulaşan Enner Valencia, Alex de Souza'nın Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekoruna ortak oldu.

Bu arada Valencia, sezonu 33 golle tamamlarsa Aykut Kocaman ve Tanju Çolak'ı geride bırakıp, Kanarya'da ligde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olmayı başaracak.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TARTIŞMANIN PERDE ARKASI

11 Mayıs tarihinde Milliyet Gazetesi’nde Jorge Jesus ile futbolcular arasındaki bağın koptuğuna dair yayınlanan haberde bu duruma dikkat çekilmişti. Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan bu durumda da Arda’nın hareketi anlık değil, tamamen bir birikimin sonucunda gerçekleşti. Zaten takımın genelinde de benzer bir rahatsızlık olduğu kaydedildi.

Jorge Jesus’un en ufak bir hatada dahi kenara gelip oyunculara çok sert bir şekilde bağırması takımda rahatsızlık yaratıyor. En ufak bir pas hatası, yanlış bir koşu ya da top kaybında Jorge Jesus’tan çok ciddi reaksiyonlar gelebiliyor. Böyle bir durumun ardından futbolcular bir anda hem tribünde hem de sosyal medyada hedef haline gelebiliyor, ağır eleştiriler alabiliyor. Aynı zamanda forma adaleti konusunda da zaman zaman oyuncuların endişeleri bulunuyor. Tüm bunlar alt alta sıraladığında takımın genelinde bir birikim yaşandı. Patlama noktası da Trabzonspor maçında Arda Güler’in hareketiyle oldu.

Haberin Devamı

Arda Güler - Jorge Jesus krizinin perde arkası Batshuayiye de kızdı

BATSHUAYİ’YE DE KIZDI

Kadıköy’deki mücadelede Jorge Jesus’un sert tepkilerinden nasibini alan bir diğer isim de Michy Batshuayi oldu. Yine yedek kulübesine yakın bir bölgede yere düşen Belçikalı yıldıza Jesus’tan sert bir tepki geldi.

TARAFTARLAR ÜZÜLDÜ

Jorge Jesus’un hareketleri sadece futbolcularla sınırlı kalmadı. Portekizli çalıştırıcının hem bazı açıklamaları hem de İstanbulspor maçında tribünlere yaptığı tepki taraftarları da üzmüştü. Jesus’un son aylarda yaptığı ‘Taraftarlar bizim kadar inanmıyor’, ‘Yeteri kadar destek alamadık’, ‘En son ne zaman bu dönemde iki kupada mücadele edildi bilmiyorum’ açıklamaları taraftarlar arasında pek hoş karşılanmadı. Jorge Jesus ile tribünler arasında sezon başındaki iletişim de kırıldı.

İLK TOPLANTI

Sarı-lacivertlilerde Wilfried Zaha konusunda ilk toplantı gerçekleşti. Zaha’nın menajeri davet edildi ve önceki günkü Trabzonspor maçını Kadıköy’de izledi. Zaha’nın maaşının yüksek olduğu ve Arap kulüplerinden de iyi teklifler olduğu bildirildi. Buna karşın Fenerbahçe’nin nabız yokladığı, şartların zorlanacağı kaydedildi. Ayrıca transfer çalışmaları da şimdiden başladı. Sarı-lacivertli yönetiminin şimdiden yeni sezon kadrosu için mesai harcadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Yazarlar