Beşiktaş Beşiktaş kepenk kapadı! 166 bin euroya razı oldular

Beşiktaş kepenk kapadı! 166 bin euroya razı oldular

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ligde liderin 11 puanla gerisinde bulunan Kartal, Avrupa’da da Konferans Ligi’nde üç maçı bir puanla bitirerek neredeyse hedefsiz kaldı. Şenol Güneş’in istifasının ardından Burak Yılmaz ile geçici bir teknik heyet oluşturan siyah-beyazlılarda Çebi ve yönetiminin olağanüstü genel kurulu da kaosa bir çivi çaktı.

Beşiktaş kepenk kapadı 166 bin euroya razı oldular

Bu sezona kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş’ta camia ve taraftar büyük çile çekerken, hem Türkiye hem de Avrupa’da yaşanan kötü sonuçlar takımı hedefsizliğe itti.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ilk 9 maçtan 3 mağlubiyetle ayrılan Kartal’da üst sıra umutları iyice azaldı. Lider Fenerbahçe’nin 11 puan gerisinde bulunan siyah-beyazlılar, 15 puanla 4. sırada yer alırken, bundan sonra hem kendi kazanacak, hem de sadece Kadıköy ekibinin değil, önünde bulunan Galatasaray ve Adana Demirspor’un da puan kaybetmesini bekleyecek.

Beşiktaş’ın Avrupa’daki durumu da kritik görünüyor. Bodo-Glimt deplasmanından 3-1’lik yenilgiyle dönen siyah-beyazlıların, Konferans Ligi’ndeki 3 karşılaşmadan sadece bir puan alabilmesi, gruptan çıkma umutlarının da mucizelere kalmasına neden oldu.

Yönetim ve teknik adam konusunda soru işaretleri bulunan siyah-beyazlılarda, 17 Aralık’taki olağanüstü genel kurula kadar da oldukça uzun bir süre bulunuyor. Bu süreçte Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi hem mali ibrayı almak için uğraşacak hem de başkanlık kongresi konusundaki flu noktaları netleştirmeye çalışacak. Çebi, yeni teknik heyeti, yeni gelecek başkan ve yönetimininin belirlemesini daha olumlu buluyor. Kısacası Beşiktaş’ta kaos, ancak yılbaşına doğru son bulmuş olacak.

Haberin Devamı

Konferans Ligi’nde gruplara kalan Beşiktaş, oynadığı üç maçtan 9 puanla ayrılabilse, toplam 1 milyon 500 bin euroluk bir bonusun sahibi olabilecekti. Ancak siyah-beyazlılar, sadece bir beraberlik elde ederek, 166 bin euro kazanma hakkı elde etti. Böylece Kartal hem maddi hem de manevi olarak kötü oldu.

NORVEÇ'TEN ÇOK GEÇ DÖNDÜLER

Bodo-Glimt ile oynanan karşılaşmanın ardından gece Norveç’te kalan Beşiktaş, dün akşam saatlerinde Türkiye’ye geldi. Yaklaşık 6 saat süren yolculuğun ardından İstanbul’da olan siyah-beyazlılar, bugünden itibaren Gaziantep maçının hazırlıklarına başlayacak.

"BÜYÜ DE GEL ÇOCUK"

Beşiktaşlı olmasıyla bilinen şarkıcı Mustafa Sandal, Teknik Direktör Burak Yılmaz’a sert çıktı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sandal, “Şenol hocanın yardımcısı olarak takımla beraber olmak ile takımın başında olmak bambaşka şeyler. Burak Yılmaz bu ince detayı kaçırmış olmalı ki, Şenol hoca deneyimindeki birinin ayrılma kararı sonrasında kendisinin takımda kalması Beşiktaş’a hizmetten çok, zarar verdi. Kısacası; büyü de gel çocuk, büyü de gel!” diye yazdı.

Haberin Devamı

"NE DESENİZ HAKLISINIZ"

Otelin önüne gelen gurbetçileri teskin etmek isteyen Beşiktaş Teknik Direktörü Burak Yılmaz, “Bu kadar ruhsuz olmaz” diyen siyah-beyazlı taraftara, Ne deseniz haklısınız. Rica ediyorum sakin olun” dedi.

Konferans Ligi D Grubu’nda, Norveç temsilcisi Bodo Glimt’e, dış sahada 3-1 yenilen Beşiktaş’ta, taraftar tepkisini takımın otelinin önüne gelerek gösterdi.

Karşılaşmanın ardından kafileye olan tepkilerini göstermek için binanın önüne gelen göstericiler, Teknik Direktör Burak Yılmaz ile karşılaştı. Bir siyah-beyazlı taraftar, “Ben 10 saat havaalanında bekledim. Bu çocuklar 2 günden beri buradalar. Bu kadar ruhsuzluk olmaz, sahaya çıkıp savaşan bir Beşiktaş istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” diyerek tepki verdi.

Taraftarını yatıştırmaya çalışan Yılmaz da, sakin olmaları ricasında bulundu. Yılmaz, “Haklısınız. Ne deseniz haklısınız. Çocuklar 6 saat yol gidecek, onlar gitsin. Ne deseniz haklısınız. Rica ediyorum sakin olun” diyerek taraftarı teskin etti. Burak Yılmaz’ın isteğini kırmayan siyah-beyazlılar, tepkilerini ortaya koyduktan sonra otelin önünden ayrıldı.

Haberin Devamı