Dünyadan Futbol Boca Juniors-Fluminense maçı öncesi Copacabana Plajı savaş alanına döndü

Boca Juniors-Fluminense maçı öncesi Copacabana Plajı savaş alanına döndü

03.11.2023 - 14:34 | Son Güncellenme:

Maracana Stadı'nda oynanacak Libertadores finali öncesinde Arjantinli Boca Juniors ve Brezilyalı Fluminense taraftarları Copacabana Plajı'nda birbirine girdi. Polis plastik mermi ve biber gazıyla müdahale ederken dünyaca ünlü plaj ve çevresindeki sokaklar savaş alanına döndü.

Boca Juniors-Fluminense maçı öncesi Copacabana Plajı savaş alanına döndü

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores Kupası'nda şampiyon yarın belli olacak. Rio de Janeiro'daki Maracana Stadı'nda oynanacak final maçı, Arjantin'in Boca Juniors ile Brezilya'nın Fluminense takımlarını karşı karşıya getirecek.

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesinde iki takımın taraftarları, kentin dünyaca ünlü plajı Copacabana'da karşı karşıya geldi. Gruplar arasında çatışma çıkarken, büyüyen kavgalar plajın karşısındaki ara sokaklara taşarak çatışmalar buralarda da devam etti. Yüzlerce kişilik gruplar sahilde birbirini kovaladı. Polis ekipleri Copacabana Plajı'nı bastı. Buradaki gruplara polis plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Bazı taraftarlar polise şişe atarak saldırdı. Arjantinli bazı taraftarlar ise Fluminenseli taraftarların kendilerine pusu kurduğunu savundu, polisin tutumunu eleştirdi. Rio de Janeiro yaşanan olaylarla bir anda savaş alanına döndü. Bir çok taraftar yaralanırken, bir çok taraftar da göz altına alındı.

Haberin Devamı

Yazarlar