Fenerbahçe Bomba transfer önerisi: Fenerbahçe için tam isabet! Kaçırılmaması gerekir

Bomba transfer önerisi: Fenerbahçe için tam isabet! Kaçırılmaması gerekir

03.06.2022 - 14:46 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi resmen başladı. Sarı-lacivertli kulüp ünlü teknik adamla 1 yıllık sözleşme imzaladı. Gözler şimdi transfere çevrildi. Fenerbahçe'ye 'şampiyonluğun olmazsa olmaz' kabul edileceği sezonda orta saha için flaş transfer önerisi geldi.

Bomba transfer önerisi: Fenerbahçe için tam isabet Kaçırılmaması gerekir

Fenerbahçe uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğü Jorge Jesus'ta mutlu sona ulaştı. Portekizli teknik adamla 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUĞA KİLİTLENDİLER

Dünyaca ünlü teknik adam, ilk hedeflerinin Devler Ligi'nde gruplara kalmak ve Süper Lig'de mutlu sona ulaşmak olduğunu vurguladı. Şimdi şampiyonluk parolasıyla girilen sezonda tüm gözler transfere çevrildi. Sarı-lacivertli yönetim, kurt teknik adamın talebi doğrultusunda transfer için kolları sıvadı. 

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, orta saha için Fenerbahçe'ye yıldız oyuncuyu önerdi. İşte o yazı:  

"İsmail Kartal yönetiminde sezonu 2. sırada kapatarak, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu biletini cebine koyan Fenerbahçe'de beklenen hamle gerçekleşti, teknik direktörlük koltuğu Jorge Jesus'a teslim edildi. Jesus'un kariyeri, vizyonu, futbola bakış açısı ve geçmişte başardıkları ortada. Kesinlikle tartışılacak bir isim değil.

Haberin Devamı

Bomba transfer önerisi: Fenerbahçe için tam isabet Kaçırılmaması gerekir

'TARAFTARLAR MEMNUN VE UMUTLU'

Başkan Ali Koç; Phillip Cocu, Ersun Yanal, Erol Bulut ve Vitor Pereira denemelerinden sonra nihayet, Fenerbahçe'yi çalıştırabilecek kapasitede bir teknik direktörü göreve getirdi. Taraftarlar memnun ve umutlu, beklentiler zirvede. Sekiz yıllık şampiyonluk özleminin Jesus yönetiminde biteceğine inanıyorlar...

Süper Lig'de son üç şampiyonluğu sırasıyla Okan Buruk (Başakşehir), Sergen Yalçın (Beşiktaş) ve Abdullah Avcı (Trabzonspor) elde etti. Üç hocaya da saygımız sonsuz elbette fakat deneyim ve kupalar açısından Jorge Jesus'un çok gerisinde olduklarını kabul etmek lazım. Jesus, renkli kişiliği ve üst düzey teknik adamlık yetenekleriyle yeni sezona damgasını vurmaya aday görünüyor...

'SİSTEM/DİZİLİŞ KONUSUNDA ÇOK ESNEK'

Portekizli hoca, sistem/diziliş konusunda çok esnek. Rakibe veya yarıştığı kulvara göre 4-1-3-2, 3-4-3, 3-1-4-2 ve 3-4-1-2 sistemlerinin tümünü kullanıyor. Benfica'nın başında geçen sezon 28 resmi maça çıkan Jesus, 12 kez 3-4-3 formasyonunu tercih etti. Sekiz defa 3-1-4-2'yi kullandı. Altı defa da 3-4-1-2 dizilişiyle oynamış. Dörtlü savunmayı yalnızca 2 kez tercih etmesi, Fenerbahçe'de büyük olasılıkla üçlü defans hattı kullanacağına işaret ediyor...

Haberin Devamı

Jorge Jesus savunmanın önünde en az bir tane William Carvalho tipinde yüksek fizik gücüne ve sertliğe sahip oyuncu istiyor. Peki Fenerbahçe'nin mevcut orta saha rotasyonunda Jesus'un bu talebine tam olarak cevap verebilecek bir isim var mı?

Bomba transfer önerisi: Fenerbahçe için tam isabet Kaçırılmaması gerekir

'CRESPO ÇİFT YÖNLÜ AMA YETERİNCE SERT DEĞİL'

Crespo tam bir 8 numara; yani çift yönlü orta saha, müthiş enerjik, teknik, kaliteli ama yeterince sert değil. Zajc pek çok yönüyle Crespo'ya benziyor. Tekniği ve oyun görüşü yüksek fakat sertliği yok, ikili mücadele kazanma yüzdesi tatmin edici değil, agresiflik konusunda eksikleri var. Eski günlerine dönen Mert Hakan önemli bir seçenek haline geldi fakat o da sertlik konusunda William Carvalho standardında sayılmaz. Kadroda kalacaklarını düşünmediğim Luiz Gustavo ve Ozan Tufan da farklı tipte oyuncular. Bana göre Jesus'un planına uymazlar... 

Haberin Devamı

Bomba transfer önerisi: Fenerbahçe için tam isabet Kaçırılmaması gerekir

'VINICIUS SOUZA TÜM YÖNLERİYLE F.BAHÇE'YE UYGUN'

Jorge Jesus'un Sporting'den öğrencisi William Carvalho'nun Real Betis'le 1 sezon daha kontratı var ve güncel piyasa değeri tam 14 milyon euro. Yaşı da artık 30 oldu. Fenerbahçe bu yaz transferde en büyük harcamayı golcü için yapacak büyük ihtimalle. Bu yüzden 30 yaşındaki Carvalho için 5-6 milyon euro düzeyinde bir bonservis ödeneceğini sanmıyorum. Fakat şampiyonluğun "olmazsa olmaz" kabul edileceği sezonda 22-23 yaş grubundaki gelecek vadeden bir oyuncu için böyle bir bonservis ödenebilir. Belçika'da geçen sezon kiralık olarak Mechelen forması giyen Vinicius Souza'nın tüm yönleriyle Fenerbahçe'ye uygun olduğunu düşünüyorum.

'CARVALHO'NUN BREZİLYALI VERSİYONU'

Vinicius Souza 22 yaşında (17 Haziran'da 23 olacak) ve orta sahada görev yapıyor. Boyu 1.87... William Carvalho'nun Brezilya versiyonu adeta. Hatta genel profil olarak ondan daha fazlasına da sahip... İngiliz devi Manchester City'nin pilot takımı olarak kabul edilen Belçika 2. Ligi ekibi Lommel, Vinicius'u geçen yaz Flamengo'dan transfer etmişti. Bonservisine 2.5 milyon euro ödenen Brezilyalı futbolcuyu deneyim kazanması ve Avrupa'ya uyum sağlaması için hemen Mechelen'e kiraladılar. Vinicius, Mechelen'de 35 resmi maça çıkarken, 2 gol, 1 asiste imza attı ve Manchester City için iyi bir yatırım olduğunu kanıtladı.

GÜNCEL DEĞERİ 4.5 MİLYON EURO

Pep Guardiola, Vinicius'a önümüzdeki sezonun kadrosunda yer verir mi bilinmez ama büyük olasılıkla bir sezon daha kiralanacaktır. İngilizler için ikinci ihtimal ise cazip bir bonservisle satmak olur elbette. Vinicius Souza'nın güncel değeri 4.5 milyon euro. Yaşı ve potansiyeli nedeniyle 6-7 milyon eurodan aşağı bir rakamla transfer edilmesi pek mümkün değil. Ancak kiralanması veya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık getirilmesi akla çok yatkın duruyor.

Peki, Jorge Jesus'un Flamengo'dan öğrencisi olan Vinicius Souza nasıl bir oyuncu? Genel hatlarıyla anlatmaya çalışalım...Fizikli, agresif, sert, enerjik, tekniği yüksek, çok hızlı düşünüyor ve cesur... Temaslı oyunu seviyor, ikili mücadelelerde hep ayakta kalıyor, geri adım atmıyor... Jorge Jesus'un tercih ettiği gibi stoperlerin arasına girerek hücumları başlatıyor...

Bomba transfer önerisi: Fenerbahçe için tam isabet Kaçırılmaması gerekir

'PAS YÜZDESİ BİR HAYLİ YÜKSEK'

Rakipten top kazanma konusunda çok istekli ve kararlı. Kazandığı topları geriye değil, hücuma dönük kullanmayı seviyor... Stephen Appiah, Mehmet Aurelio misali ayak içini çok iyi kullanıyor. Pas yüzdesi ve paslarının kalitesi bir hayli yüksek... 1-2 sezon sonra 18-20 milyon euro piyasa değerine ulaşabilecek potansiyele sahip. Belki de daha fazlasına... Malumunuz Jorge Jesus, Portekiz ve Brezilya pazarlarını çok yakından tanıyan bir teknik adam. Eminim ki transfer için aklında onlarca yetenekli oyuncu vardır. Yardımcılarıyla yapacağı kapsamlı değerlendirmelerden sonra da seçimlerini yönetime iletecektir.

Özetlersek, 2019-2020 sezonunda Flamengo'da bir sezon Jesus'la birlikte çalışan Vinicius Souza kaçırılmaması gereken özel bir oyuncu. Dileriz Jesus'un transfer listesinde vardır ve onu Fenerbahçe formasıyla izleyebiliriz..."

JORGE JESUS'UN FLAMENGO GÜNLERİ

Yazarlar