Fenerbahçe Çağlar Söyüncü ve Serdar Saatçı zora girdi! Fenerbahçe'de transfer rotası değişti

Çağlar Söyüncü ve Serdar Saatçı zora girdi! Fenerbahçe'de transfer rotası değişti

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ne olursa olsun devre arasında stoper bölgesine takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü ile Serdar Saatçı için yapılan görüşmelerde ilk etapta istediği sonucu alamayınca rotasını yabancı isimlere çevirdi.

Çağlar Söyüncü ve Serdar Saatçı zora girdi Fenerbahçede transfer rotası değişti

Fenerbahçe’de önce Djiku’nun, ardından da Serdar Aziz’in dönüşü ile Teknik Direktör İsmail Kartal’ın defans bölgesinde eli güçlendi. Buna rağmen sarı-lacivertli yönetimin devre arasında stoper takviyesi yapmak istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Özellikle Süper Lig’de şampiyonluk özlemine noktalamak için yıldız isimlerden oluşan bir kadro kuran Fenerbahçe, ikinci devrede herhangi bir sürpriz yaşamamak adına işi sıkı tutmak istiyor. Defans için Atletico Madrid’den Çağlar Söyüncü, Braga’dan da Serdar Saatçı öncelikli hedef olarak öne çıkarken, iki oyuncunun da transferinin zor olduğu ortaya çıktı.

Çağlar ilk yarıda istediği süreleri alamasa da İspanyol ekibin hocası Simeone’nin milli futbolcunun özellikle idman performansından memnun olduğu ve ikinci devrede ona daha fazla şans vereceği bildirildi. Serdar ise şu ana kadar Portekiz temsilcisinde ligde 8, Avrupa’da da 3 maçta görev yaparken, performansıyla göz doldurdu. Bu yüzden Braga’nın onu bırakmaya çok fazla yanaşmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe Yönetimi yabancı isimlere yönelecek. İsmail Kartal ile ilerleyen günlerde bir transfer zirvesi yapması beklenen idarecilerin, gelen rapora göre birçok oyuncu ile masaya oturacağı bildirildi.

DEFANS DÜZELDİ, SORUNLAR BİTTİ

Sezona fırtına gibi başlamasına rağmen üst üste yaşanan sakatlıklarla düşüşe geçen Fenerbahçe’de ideal kadroya dönüş ile sorunlar çözüldü. Sarı-lacivertliler defanstaki eksikler nedeniyle Nordsjaelland karşısında 6-1’lik tarihi bir yenilgi yaşarken, Djiku’nun dönüşü yaşanan sıkıntılara büyük ölçüde nokta koydu. Fenerbahçe Osayi-Djiku-Oosterwolde-Ferdi dörtlüsü ile son üç maçta kalesinde sadece iki gol gördü.

Defansın etkili performans ortaya koyması ileri uçta görev yapan isimlerin de performansını artırdı. Gol yollarında ligin ilk haftalarındaki etkili görünümüne tekrar kavuşan sarı-lacivertliler söz konusu üç karşılaşmada tam 11 kez ağları havalandırmayı başardı.

DJIKU: DERBİLERİ KAZANMALIYIZ

Fenerbahçe’nin Ganalı defansı Alexander Djiku, Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programının konuğu oldu. 2023’te kalan maçları değerlendiren sarı-lacivertli futbolcu, “Önemli maçlar oynayacağız. Kayserispor deplasmanı zor bir maç. Elbette iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Galatasaray derbisi ise taraftar için de büyük anlam ifade ediyor. Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları da kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Djiku, Fenerbahçe’ye gelmeyi tercih ettiğini de vurgularken, “Ben, kariyerime Fransa’da başladım ve oradaki takımlarda forma giymeye devam ettim. Sonrasında farklı bir ülkede oynayarak bir tecrübe elde etmem gerekiyordu. O olgunluk yaşına geldiğimi de düşünüyordum. Dolayısıyla da Fenerbahçe’yi seçtim. Buraya gelmeyi tercih ettim. İyi bir şekilde de adapte olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

Yazarlar