Galatasaray Sparta Prag-Galatasaray eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden çarpıcı yorum! 'Açık ara Fernando Muslera'

Sparta Prag-Galatasaray eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden çarpıcı yorum! 'Açık ara Fernando Muslera'

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sparta Prag'ı takip eden Çek gazeteci, UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile eşleşmelerini değerlendirdi. Jaroslav Plasil, kritik maçlar öncesi Uruguaylı eldiven ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Sparta Prag-Galatasaray eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden çarpıcı yorum Açık ara Fernando Muslera

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3'üncü sırada tamamlayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu'nda Sparta Prag ile eşleşti. Çekya ekibinin sarı-kırmızılılarla eşleşmesini Jaroslav Plasil yorumladı.

Haberin Devamı

Çekyalı gazeteci Jaroslav Plasil, Fanatik'e verdiği röportajda Fernando Muslera ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sparta Prag'ın rövanşta Galatasaray'ı yenme şansı olduğunu belirten Çek gazeteci, "Galatasaray bireysel olarak çok iyi bir takım. Ancak Sparta Prag da iyi organize olan, motivasyonu üst düzey bir ekip. Bu açıdan bakıldığında ben turun ortada olduğunu düşünüyorum. Sparta'nın, özellikle taraftarların yoğun desteğine sahip olduğu kendi stadında Galatasaray'ı yenme şansı var" dedi.

Galatasaray'ı yakından takip ettiğini vurgulayan Jaroslav Plasil, "Galatasaray'da forma giyen Çek futbolcular sayesinde kulübün tarihi ve görkemli geçmişi hakkında oldukça fazla bilgi sahibiyiz. 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen bir tenis turnuvasında Galatasaray’ı da ziyaret etmiştim. O sırada Tomas Ujfalusi kaptandı ve beni tesislere davet etti. Sonraki yıllarda da birkaç kez oraya gittim, Tomas Ujfalusi ya da Milan Baros gibi oyuncular Türkiye'de Çek futbolunun tanıtımını güzel yaptılar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray taraftarlarının oluşturduğu atmosfere daha önce şahit olduğunu dile getiren Jaroslav Plasil, "Futbol atmosferini ve taraftarını sevdiğim için Galatasaray bestelerinin olduğu bir CD bile aldım. Galatasaray taraftarı adeta futbol için yaşıyor. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde özellikle Manchester United’a karşı oynadığı harika iki maçı izledim. Futbolun onlar için ne anlama geldiğini biliyorum. Hakim Ziyech'in transferi açıklanırken 50 bin taraftar önünde yaptığı şov, Çekya’da çok popüler oldu" diye konuştu.

Sparta Prag-Galatasaray eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden çarpıcı yorum Açık ara Fernando Muslera

'MUSLERA HARİKA BİR PROFESYONEL'

Galatasaray'daki favori futbolcusunun Fernando Muslera olduğunu belirten Çek gazeteci, "Açık ara Muslera! Onu 2010 Güney Afrika Dünya Kupası'nda tribünden takip etmiştim. Hâlâ aynı görünmesi inanılmaz! Harika bir profesyonel" dedi.

BAROS: KENDİMİ MICHAEL JACKSON GİBİ HİSSETTİM

Milan Baros'un geçtiğimiz sezon kendisine verdiği röportajdan bir kısmı paylaşan Jaroslav Plasil, "Geçtiğimiz yıl radyoda Milan Baros konuğumuz olmuştu. Bana İstanbul ile ilgili, 'Havaalanına geldiğimde ve meşalelerle taraftarların arasından geçtiğimde kendimi Michael Jackson gibi hissettim' demişti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sparta Prag-Galatasaray eşleşmesi sonrası Çek gazeteciden çarpıcı yorum Açık ara Fernando Muslera

Yazarlar