Diğer Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na büyük ilgi!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na büyük ilgi!

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 ülkeden, 24 takım ve 168 bisikletçinin mücadele ettiği 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour Of Türkiye); Alanya’dan 8 Ekim’de yola çıkarak 8 gün, 8 etapta 1.235,1 kilometre kat ederek 15 Ekim’de İstanbul Sultanahmet’te son buldu.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna büyük ilgi

Valiliklerden, emniyet birimlerine, belediyelerden, kaymakamlıklara pek çok kurumun desteği ile yola çıkan Tour Of Türkiye, dev kafilesini gittiği her şehirde katlayarak artırdı. Türkiye güzelliklerinin kalplere taşındığı, dünyaca ünlü bisikletçilerin kıtalar arası mücadelesi, 190 ülkede 13 dilde milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Haberin Devamı

Uluslararası Modern Pentatlon Birliği, Fransa Modern Pentatlon Federasyonu ile birlikte 16-18 Aralık 2023 tarihleri arasında ‘Fransa Büyükler Modern Pentatlon Açık Şampiyonası’ düzenledi. Paris’te gerçekleştirilen ve 2024 Olimpiyatları’nın mini bir provası niteliği taşıyan organizasyonda, Türkiye’yi İlke Özyüksel Mihrioğlu temsil etti.

Milli sporcu, eskrim, binicilik, yüzme, koşu ve atış etaplarından toplam bin 435 puan alarak ikinci oldu ve ülkemize gümüş madalya kazandırdı. 10 ülke sporcularının yarıştığı şampiyonada kadınlar kategorisini İngiliz sporcu Emma Whitaker bin 446 puanla birinci olarak bitirirken, Mısırlı sporcu Amira Kandil, İlke’nin ardından bin 423 puan aldı ve yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Yazarlar