Fenerbahçe Derbi sonrası Jesus'a sert eleştiri! Yeni takımını da duyurdular

Derbi sonrası Jesus'a sert eleştiri! Yeni takımını da duyurdular

03.04.2023 - 10:32 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi Portekiz ve Brezilya basınında da geniş yankı buldu. Jesus'a çok sert eleştiriler yapılırken A Bola, Portekizli teknik adamın yeni takımını da duyurdu.

Derbi sonrası Jesusa sert eleştiri Yeni takımını da duyurdular

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler 1-0 öne geçtiği ve Beşiktaş'ın 10 kişi mücadele ettiği karşılaşmada rakibine 4-2 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus oyuncu ve diziliş tercihleri sebebiyle yine eleştirilerin hedefinde yer aldı. Portekiz ve Brezilya basını da Jorge Jesus'un derbilerdeki başarısız grafiğine dikkat çekti. Portekiz'den A Bola, Jesus'un yeni adresini duyurdu. İşte ayrıntılar...

ŞANSAL BÜYÜKA: BIRAKIN GİTSİN HAYIR GELMEZ

Milliyet'in duayen yazarlarından Şansal Büyüka, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası Jorge Jesus'u topa tuttu.

Büyüka yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş’ın gollerindeki kaliteye şapka çıkarmak lazım... Beraberlik golünde Redmond’lu Szalai ve Samet’ten sıyrılıp ortayı yapması, Cenk Tosun’un sıra dışı bir kafa vuruşuyla topları ağlarla buluşturması alkışı çok hak etti. Beşiktaş gollerinde ne kadar kalite varsa, Fenerbahçe’nin üç stoperi Szalai, Samet ve Serdar Aziz’in de o kadar çaresizliği ve yetersizliği vardı.

Haberin Devamı

Sonuç: Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, Fenerbahçe’nin hocası Jorge Jesus‘u tuş etti. “Jesus sezon sonu gidecek mi?” diye tartışılıp duruyor. Bırakın gitsin, hayır gelmez. Beşiktaş karşısında 1-0 öndeyken ve rakip bir eksik oynarken, dört gol birden yiyorsan, bu futbolun doğal bir sonucu değil, Jesus’un ve futbolcuların ayıbıdır.

Beşiktaş için de 1-0 yenik oynarken, bir eksik oynarken, deplasmanda rakibine dört gol birden atmak; hoca ustalığıdır, onurdur, şereftir, tarihe yazılacak unutulmaz bir galibiyettir. Tıpkı Pancu’nun kaleci oynadığı maçta Fenerbahçe’yi yenip tarih yazmaları gibi... Beşiktaş tarihe geçen yeni bir galibiyete imza attı."

Derbi sonrası Jesusa sert eleştiri Yeni takımını da duyurdular

JESUS'UN GALİBİYETİ YOK

Sezonun ilk devresindeki maçlarda Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı, Trabzonspor'a ise dışarıda 2-0 kaybetti. Sarı lacivertliler, Ülker Stadyumu'nda ise Galatasaray'a 3-0 yenildi. Fenerbahçe 4 maçta kalesinde 9 gol görürken, 2 gol atabildi.

Haberin Devamı

JESUS'A OYUNCU VE DİZİLİŞ ELEŞTİRİLERİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bu sezon derbilerde gösterdiği kötü performansla dikkat çekerken oyuncu ve diziliş tercihleriyle yine büyük eleştiri topladı. Trabzonspor ve Galatasaray'a karşı kaybedilen maçlarda üçlü savunmayı tercih eden Jorge Jesus, Beşiktaş maçında da aynı dizilişi tercih etti. Jorge Jesus ayrıca oyuncu tercihleriyle de eleştiri topladı.

Derbi sonrası Jesusa sert eleştiri Yeni takımını da duyurdular

PORTEKİZ VE BREZİLYA BASINI DA DİKKAT ÇEKTİ

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a karşı aldığı mağlubiyet Portekiz ve Brezilya basınında da geniş yer buldu. A Bola, "Jesus geri dönüşe imza atarak bir kez daha derbi mağlubiyeti aldı" başlığını kullandı.

Haberin detayında "Jesus bu Pazar günü yedek kulübesinde yoktu ve yerini Deus'a bıraktı. Fenerbahçe derbide Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu." denildi.

Record "Jesus, Beşiktaş'a çarptı" başlığını kullandı. Haberde "Fenerbahçe, Jesus'un cezası nedeniyle yedek kulübesinde bulunmadığı maçta Beşiktaş'a 4-2 mağlup olarak şampiyonluk yarışında geride kaldı." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

O Jogo "Jorge Jesus, derbide Beşiktaş'a kaybetti ve şampiyonluk yarışında geride kaldı" başlığını kullandı. Haberde "Jorge Jesus'un teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, bu Pazar günü İstanbul derbisinde evinde, şampiyonluk yarışında geride kalan Beşiktaş'a 2-4 mağlup oldu." ifadeleri kullanıldı.

Derbi sonrası Jesusa sert eleştiri Yeni takımını da duyurdular

A BOLA: SUUDİ ARABİSTAN İÇİN EN CİDDİ ALTERNATİF

Portekiz'den A Bola, Jorge Jesus'un Suudi Arabistan Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olmaya yakın olduğunu iddia etti. Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Jesus'un Herve Renard sonrası en ciddi alternatifler arasında yer aldığını duyurdu. 

A Bola'da yer alan haberde "Portekizli teknik direktör, Fransa Kadın Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Herve Renard'ın yerini alma arzusunda." ifadeleri kullanıldı.

Haberde Jorge Jesus'un Flamengo deneyiminden önce Suudi Arabistan'da çalıştığına dikkat çekildi. Jorge Jesus daha önce yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe ile sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini ve ayrılacağını işaret etmişti. A Bola'daki haberde Jesus'un Brezilya Milli Takımı için de bir alternatif olduğu; Ancelotti ile anlaşma sağlanamazsa Portekizli teknik adamın da adaylar arasında yer aldığı bildirildi.

Derbi sonrası Jesusa sert eleştiri Yeni takımını da duyurdular