Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko'dan play-off yolunda dev adım! İşte puan durumu

Fenerbahçe Beko'dan play-off yolunda dev adım! İşte puan durumu

25.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas'la karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, rakibini mağlup ederek play-off yolunda dev bir adım attı. Dimitris Itoudis'in maç sonu açıklamaları dikkat çekti.

Fenerbahçe Bekodan play-off yolunda dev adım İşte puan durumu

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague'in 30'uncu haftasında Zalgiris Kaunas'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler zorlu maçta rakibini devirdi ve play-off yolunda önemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis'in maç sonu açıklamalarında savunma vurgusu yapması dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı Ilija Belosevic (Sırbistan), Emilio Perez (İspanya), Ioannis Foufis (Yunanistan) hakem üçlüsü yönetti. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki müsabakaya Fenerbahçe taraftarları büyük ilgi gösterdi.

İLK ÇEYREKTE GUDURIC YILDIZLAŞTI

Fenerbahçe Beko dengeli geçen ilk çeyrekte rakibi karşısında uzun süre üstün olmasına rağmen 16-14 geriye düştü. Sarı-lacivertliler, Marko Guduric'in etkili performansı sonrası rakibi karşısında ilk periyodu 22-16 üstün tamamladı. Fenerbahçe Beko'da Marko Guduric ilk çeyrekte 11 sayı ve 1 asistle oynadı.

Euroleague'de son puan durumu

Fenerbahçe Bekodan play-off yolunda dev adım İşte puan durumu

TARIK BAŞLATTI, F.BAHÇE FARKLI TAMAMLADI

Maçın ikinci çeyreğinde Zalgiris Kaunas, Fenerbahçe Beko karşısında farkı yeniden indirme başarısı gösterdi. Sarı-lacivertlilerda Tarık Biberovic'in bulduğu 3 sayılık isabetlerin ardından Devin Booker'dan da 3 sayılık bir isabet geldi. Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas karşısında ilk yarıyı 46-35 üstün tamamladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko'da ilk yarının en skorer ismi Marko Guduric oldu. Sırp basketbolcu ilk yarıda 11 sayı üretme başarısı gösterdi. Tonye Jekiri 10 sayı üretirken, Tarık Biberovic 6 sayıyla ilk yarıyı tamamladı. Zalgiris Kaunas'ta ise Lukas Lekavicius, 7 sayıyla ilk yarıyı tamamladı.

F.BAHÇE FARKI KORUDU

Heyecan dolu maçın üçüncü çeyreği oldukça çekişmeli geçti. Fenerbahçe Beko, ilk yarıda kurduğu üstünlüğü korumayı başardı. Sarı-lacivertliler, son 10 dakikaya 65-55'lik üstünlükle girdi. Fenerbahçe Beko'da Johnathan Motley, Zalgiris Kaunas karşısında üçüncü çeyrekte yıldızlaşan isim oldu.

FENERBAHÇE KAZANDI

Karşılaşmanın son çeyreğinde son dakikaya doğru Zalgiris Kaunas farkı iyice indirdi ancak Fenerbahçe Beko son dakikada toparladı. Sarı-lacivertliler rakibini 87-79'luk skorla mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe Beko'da Nigel Hayes maçın en skorer ismi oldu ve 19 sayı üretti. Nigel Hayes'ı Zalgiris Kaunas'tan Ronald Smits takip etti. Sarı-lacivertlilerde galibiyette büyük pay sahibi olan diğer isimler Marko Guduric, Johnathan Motley, Tonye Jekiri ve Tyler Dorsey oldu.

Haberin Devamı

18'İNCİ GALİBİYET

Dimitris Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe bu sonuçla birlikte 30'uncu haftada 18'inci galibiyetini elde etti. Zalgiris Kaunas ise 15'inci kez mağlup oldu.

"SAVUNMADA ÇOK İYİYDİK"

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, Zalgiris Kaunas galibiyeti sonrası şu ifadeleri kullandı: "Zalgiris karşısında çok istekliydik. Savunmada çok iyiydik ve hücumda da iyi şutlar bulduk. Taraftarın önemli anlarda bize verdiği destek çok önemliydi. Kritik anlarda taraftarımız bize güç kattı ve önemli bir galibiyet aldık."