Fenerbahçe Fenerbahçe, Dzeko ve Kent'in ardından bir yıldızı daha bitiriyor! 10 milyon euro

Fenerbahçe, Dzeko ve Kent'in ardından bir yıldızı daha bitiriyor! 10 milyon euro

24.06.2023 - 15:29 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, transfer çalışmalarını hızlandırdı. Stoper takviyesi yapacak sarı lacivertliler yıldız ismi gündemine aldı. Sarı-lacivertlilerde geçtiğimiz sezon kadroya katılan isimle de yol ayrımına gidiliyor.

Fenerbahçe, Dzeko ve Kentin ardından bir yıldızı daha bitiriyor 10 milyon euro

Süper Lig'de sezonu ezeli rakibi Galatasaray'ın gerisinde ikinci olarak tamamlayan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jorge Jesus ile yollar ayrılmıştı. Yeni bir yapılanmaya gitmeye hazırlanan Fenerbahçe'de yeni sezonun kadro planlaması da yapılmaya başlandı. Bu anlamda transfer görüşmelerine hız veren sarı-lacivertliler, Ryan Kent ve Edin Dzeko'nun ardından bir yıldız ismi daha kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Sarı-lacivertlilerde geçtiğimiz sezon kadroya katılam isimle de yollar ayrılıyor. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE İSMAİL KARTAL ÖN PLANDA

2023-24 sezonu hazırlıklarının başlamasına az bir zaman kala Fenerbahçe’deki teknik direktör belirsizliğinin son bulması hedefleniyor. 

Başkan Ali Koç ve Fenerbahçe yönetimi, İsmail Kartal ismine sıcak bakıyor. Sarı-lacivertli kulüpte daha önce iki farklı dönemde teknik direktörlük yapan Kartal’ın üçüncü döneminin başlaması yakın bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

İsmail Kartal daha önce 2014-15 ve 2021-22 sezonlarında Fenerbahçe’yi çalıştırmıştı. 62 yaşındaki çalıştırıcı ayrıca 1998-99 ve 2010-2014 sezonlarında yardımcı hocalık da yapmıştı. Fenerbahçe’de 1982-1992 arası 10 yıl futbol oynayan ve zaman zaman altyapıda da görevler üstlenen İsmail Kartal isminin kısa süre içerisinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Dzeko ve Kentin ardından bir yıldızı daha bitiriyor 10 milyon euro

Buna karşın masada alternatifler de tutuluyor. Hem yerli hem de yabancı adaylar B planı olarak takip ediliyor. Ancak bu teknik direktör belirsizliğinin önümüzdeki günler son bulması amaçlanıyor.

Sarı-lacivertli camiayı en iyi tanıyan isimlerden olan ve Samandıra’da daha önce uzun yıllar çalışan İsmail Kartal, en doğru aday olarak görülüyor.

Fenerbahçe’nin son iki şampiyonluğunda yardımcı antrenör olan, 2014’teki Süper Kupa’yı kazanan ve 2021-22 sezonunda da kısa sürede olumlu işlere imza atan İsmail Kartal’ın da göreve hazır olduğu belirtiliyor.

MILAN'DAN ARDA GÜLER İÇİN RESMİ ADIM

Fenerbahçe'nin kadroda tutmak için yoğun uğraş verdiği Arda Güler için Milan, resmi adımı attı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Milan, Arda Güler ile resmi görüşmelerde bulunmak için Fenerbahçe’ye izin yazısı yolladı.

Fenerbahçe'nin 2018-2019 sezonu devre arasında Gençlerbirliği'nden bedelsiz olarak transfer ettiği Arda Güler, altyapıda gösterdiği performansla kısa süre içerisinde parladı. 18 yaşındaki oyuncu, 2021-2022 sezonuyla birlikte sarı-lacivertlilerde A takım forması giymeye başladı.

Arda Güler, 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe formasını 16 maçta terletti. Genç oyuncu bu müsabakalarda 3 gol ile 5 asist üretti.

Fenerbahçe, Dzeko ve Kentin ardından bir yıldızı daha bitiriyor 10 milyon euro

GUSTAVO HENRİQUE İLE YOLLAR AYRILIYOR

Haberin Devamı

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Fenerbahçe, Flamengo’dan kiraladığı Gustavo Henrique’nin bonservisini aldı. Sarı Lacivertliler yeni sezonda Gustavo Henrique’yi kadrosunda düşünmüyor. Oyuncunun temsilcisi kulüp bakıyor.

Gelecek sezon için kadro planlamasını oluşturan ve bu denklemde takımda düşünülmeyen isimlerden biri olan Gustavo Henrique'ye ayrılık yolda.

Sezonun başında Brezilya ekibi Flamengo'dan kiralık Fenerbahçe forması giyen ve beklentilerin altında kalan Gustavo Henrique'ye talip çıktı.

Meksika ekiplerinden Cruz Azul'un, savunma hattını güçlendirmek için arayışa geçtiği ve Henrique'ye talip olduğu bildirildi.

Fenerbahçe'nin bu transferin bir an önce gerçekleşmesi için oyuncuya kolaylık sağlayacağı da iddia edildi.

Fenerbahçe formasıyla 23 resmi maça çıkan Gustavo Henrique bu karşılaşmalarda 3 gol, 2 asistlik katkı sağladı.

Fenerbahçe, Dzeko ve Kentin ardından bir yıldızı daha bitiriyor 10 milyon euro

FENERBAHÇE'DEN STOPERE BECAO HAMLESİ

Fenerbahçe, gelecek yıl güçlü bir kadro kurmayı planlıyor. Ryan Kent ve Edin Dzeko ile sözleşme imzalayan sarı lacivertliler, stoper takviyesi için girişimlerini yoğunlaştırdı.

Haberin Devamı

TRT Spor'da yer alan habere göre rotasını İtalya'ya çeviren yönetim, Rodrigo Becao için temaslarını sürdürüyor. Udinese'nin, 27 yaşındaki Brezilyalı stoper için 10 milyon euro talep ettiği ifade edildi.

Fenerbahçe'nin ise bu transferi bonuslar ile birlikte 8 milyon euro civarında bitirmek istediği belirtildi. Szalai’ye gelen teklifleri değerlendirecek yönetim, Macar stoperi 15 milyon euronun altında satmayı düşünmüyor.

Fenerbahçe, Dzeko ve Kentin ardından bir yıldızı daha bitiriyor 10 milyon euro

Deneyimli stoperin olası ayrılığı, Fenerbahçe'yi Becao transferinde daha istekli hale getiriyor. Brezilyalı stoperin talipleri arasında Inter ve Serie A’dan bazı takımlar olduğu kaydedildi.

Becao’nun, diğer tekliflere rağmen Fenerbahçe’ye sıcak baktığı öğrenildi. 27 yaşındaki oyuncunun da, İtalyan ekibinden ayrılmak istediğini yönetime bildirdiği gelen haberler arasında.

Geride kalan sezon 28 maçta görev yapan Rodrigo Becao, 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Becao’nun, Udinese ile 30 Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı