Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın önceliği hücumdan önce savunma!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın önceliği hücumdan önce savunma!

24.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kaleci, stoper ve altı numaranın başarılı bir performans ortaya koyması halinde daha rahat gol atabileceklerini düşünen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın sisteminde Livakovic, Becao, Djiku ve İsmail Yüksek en önemli futbolcular olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçede İsmail Kartalın önceliği hücumdan önce savunma

Fenerbahçe’de Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde namağlup yola devam etmenin sevinci yaşanırken, başarılı futbolun mimarı Teknik Direktör İsmail Kartal’ın en önem verdiği konuların başında savunma geliyor. Tecrübeli çalıştırıcı savunmayı iyi yaptıkları müddetçe öndeki klas ayakların daha rahat edip yeteneklerini gösterebileceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Bu yüzden Kartal’ın oyun anlayışında kaleci, merkez stoperler ve altı numaranın önemi büyük. Sarı-lacivertli yönetim de transfer döneminde öncelikle bu üç bölgeyi sağlamlaştırdı. Kaleye dünyaca ünlü yıldız file bekçisi Dominik Livakovic alındı. Stoper bölgesi Becao ve Djiku ile sağlamlaştırıldı. Transferde tek eksik kalan bölge ise altı numara oldu. Bu bölge için de yönetim son güne kadar uğraş verse de mutlu sona ulaşamadı. Bu görev de dinamizmi, fizik ve savunma gücü yüksek olan İsmail Yüksek’e verildi.

Yeni transferler Livakovic, Becao ve Djiku’nu adeta savunmanın kalbi konumunda. Bu isimlerin önünde oynayan İsmail de hem kesici hem de ofansif oyuncuların arkasını topluyor. Sarı-lacivertlilerin bugün oynayacağı Alanyaspor mücadelesi de bir bakıma bu anlayışın sahaya yansıtılması için önemli. Livakovic, Becao, Djiku ve İsmail dörtlüsü aynı anda sahada olacak. Onlar birbirlerine uyum sağladıkça savunma güçlenecek ve takım savunması daha kolay hale gelecek.

Haberin Devamı

Bu dört isim maksimum seviyede performans gösterdiğinde de oyun istediği gibi gitmediği bölümlerde bile sarı-lacivertlilerde önde Dzeko, Tadic, Szymanski gibi isimler bireysel yetenekleriyle skor üretebilecek.

İSMAİL KARTAL, JESUS'U SOLLADI

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, sezona 11’de 11 ile başlayarak alkış aldı. Kartal’ın öğrencileri söz konusu maçlarda rakip filelere tam 32 gol gönderdi. Tecrübeli çalıştırıcı, bu sayıyla birlikte sarı-lacivertlilerin önceki hocası Jorge Jesus’u da geride bıraktı. Jesus’lu Fenerbahçe geçen sezon aynı periyotta 26 gol atmıştı.

FENERBAHÇE İSTATİSTİKTE DE ZİRVEDE

Bu sezon oynadığı 11 maçı da kazanan Fenerbahçe yakaladığı istatistiklerle de birçok alanda zirveye çıktı. Sarı-lacivertliler 14 sezon sonra ilk kez lige 4’te 4 ile başlarken, 32 gol attı ve 6 gol yedi, sadece 2 maçta skor olarak geriye düştü.

Süper Lig’de Fenerbahçe ayrıca, 3. bölgede topla oynama, 3. bölgede toplam pas ve isabetli pas, ceza sahasına atılan isabetli pas, atılan şut, akan oyunda isabetli orta, asist ile gol bulma istatistiklerinde rakiplerini geride bırakırken, genel topa sahip olma, toplam pas sayısı ve 2. bölgede top kazanma istatistiklerinde ise 1 maçı eksik olmasına rağmen 2. sırada.

Haberin Devamı

Öte yandan sarı-lacivertli takımda 16 farklı oyuncu skor katkısı verdi, 13 farklı oyuncu gol attı. 13 farklı oyuncu asist yaptı.

BREZİLYA'DA FRED KONUŞULUYOR

Fenerbahçe’nin sezon başında Manchester United’dan kadrosuna kattığı Fred, performansıyla beğeni topladı. Son olarak Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Nordsjaelland karşısında 2 asist yaparak yıldızlaşan 30 yaşındaki Sambacı, ülkesinin basınında gündem oldu. Premierleaguebrasil adlı internet sitesi, orta saha için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Manchester United’ın durumu iyi değil ancak eski oyuncularından bazıları iyi günler geçiriyor. Fred, Fenerbahçe’nin Konferans Ligi ilk maçındaki galibiyetinin en büyük ismi oldu. Gol atmasa bile Fred, oyunuyla parladı. 30 yaşındaki orta saha ilk yarıda Crespo’ya asist yaptı. Altı dakika sonra Brezilyalı’dan yardım alma sırası Batshuayi’ye geldi. Eski Manchester United oyuncusu, asistlerinin yanı sıra oyunu ile ön plana çıktı. İkinci yarıda oyundan alınan Sambacı, taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.”

Haberin Devamı