Milli Takım Fransa Milli Takımı'nda yaprak dökümü! Bir ayrılık daha

Fransa Milli Takımı'nda yaprak dökümü! Bir ayrılık daha

02.02.2023 - 18:32 | Son Güncellenme:

Fransa Milli Takımı'nın dünya yıldızı Karim Benzema, milli takımı bırakma kararı almıştı. Yıldız ismin ayrılmasında sonra bir ayrılık açıklaması daha geldi.

Fransa Milli Takımında yaprak dökümü Bir ayrılık daha

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda Fransa, finalde Arjantin'e seri penaltı atışlarında yenilerek 2. olmuştu. Final maçından sonra dünya yıldızı Karim Benzema, Fransa Milli Takımı'nı bırakma kararı almıştı. Benzema'dan sonra bir şok ayrılık daha geldi.

Haberin Devamı

FİNALDE KAYBETTİLER

Fransa Milli Takımı, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na da 2018'de olduğu gibi büyük favorilerden biri olarak katıldı. Finale kadar gelen Avrupa temsilcisi, Arjantin'e penaltı atışları sonucunda mağlup olarak ikinci oldu.

Fransa Milli Takımında yaprak dökümü Bir ayrılık daha

BENZEMA BIRAKTI

Milli Takım ile bugüne kadar 97 maçta sahaya çıkan ve 37 kez fileleri havalandıran 35 Karim Benzema, sol bacağındaki kasında yırtık sebebiyle Dünya Kupası'nda mücadele edememişti. Sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası'nda mücadele edemeyen golcü futbolcu sosyal medya hesabından Fransa Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı.

Lloris'te bıraktı

Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'da forma giyen Hugo Lloris, Fransa Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı. Horozlar adına bir sembol haline gelen Lloris, 2022 Dünya Kupası'nda Lilian Thuram'ı geride bırakarak Fransa Milli Takımı ile en çok maça çıkan isim olmuştu.

Haberin Devamı

Fransa Milli Takımında yaprak dökümü Bir ayrılık daha

DESCHAMPS İLE YOLA DEVAM

Fransa Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 2012'Den bu yana takımın başında olan Didier Deschamps'ın sözleşmesi 2026 yılına kadar uzatıldı.

VARANE MİLLİ TAKIMI BIRAKTI

Psikolojik ve fiziksel olarak yıprandığını düşünen 29 yaşındaki Fransız futbolcu Raphael Varane, milli takım kariyerine nokta koydu.

Raphael Varane, Fransa Milli Takımı ile 2018'de Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. Maviler'de 93 karşılaşmada görev alan başarılı defans oyuncusu, 5 gole imzasını attı.

Fransa Milli Takımında yaprak dökümü Bir ayrılık daha

VARANE: "YENİ NESLİN BU GÖREVİ DEVRALMA ZAMANI GELDİ"

29 yaşındaki defans oyuncusu Varane, emekliliğini Instagram'da yaptığı bir paylaşımla duyurdu:

"On yıldır harika ülkemizi temsil etmek hayatımın en büyük onurlarından biri oldu. Birkaç aydır bunu düşünüyordum ve doğru zaman olduğuna karar verdim. Sizinle bu anları kesinlikle özleyeceğim ama yeni neslin bu görevi devralma zamanı geldi. Tüm kalbimle teşekkür ederim."

DESCHAMPS: "MACERASININ SONUNA GELDİĞİNE İNANIYOR"

Fransız stoperin bu kararı açıklamasının ardından Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps ise şu ifadeleri kullandı:

"Raphaal birkaç gün önce beni arayarak milli takım kariyerine son vermek istediğini söyledi. Karar vermeden önce düşünmek için zaman ayırmayı, artıları ve eksileri tartmayı bilen zeki bir çocuktur. Fransa ile olan macerasının sonuna geldiğine inanıyor. Onunkine biraz benzer bir durumu ben de yaşadım, argümanlarını anlıyorum ve Dünya Kupası'na kadar seçimle ilgili yapabildiği her şey göz önüne alındığında üzücü görünse de, baştan sona tanıdığımız lider gibi davrandığı için kararına saygı duyuyorum."

Haberin Devamı

Fransa Milli Takımında yaprak dökümü Bir ayrılık daha

Yazarlar