Galatasaray Galatasaray derbi haftasında hata yapmadı! Adana Demirspor'u 3 golle geçti

Galatasaray derbi haftasında hata yapmadı! Adana Demirspor'u 3 golle geçti

08.12.2023 - 21:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında Adana Demirspor engelini 3-1'lik skorla geçme başarısı gösterdi.

Galatasaray derbi haftasında hata yapmadı Adana Demirsporu 3 golle geçti

Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında Galatasaray, Adana Demirspor'u konuk etti. Karşılaşma Rams Park'ta oynandı. Mücadelede Abdulkadir Bitigen düdük çaldı. Abdulkadir Bitigen'in yardımcılıklarını Erdem Bayık ile Mustafa Savranlar üstlendi. Galatasaray, Adana Demirspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların gollerini 22'nci dakikada Sacha Boey, 29'uncu dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+5'te Mauro Icardi kaydetti. Adana Demirspor'da fileleri 45+4'üncü dakikada penaltıdan M'Baye Niang havalandırdı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 40'a yükseltti. Adana Demirspor ise 23 puanda kaldı. Galatasaray, Süper Lig'de gelecek hafta Sivasspor'a konuk olacak. Adana Demirspor, bir sonraki hafta İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.

GALATASARAY - ADANA DEMİRSPOR: 3-1

GOLLER: 22' Sacha Boey, 29' Kerem Aktürkoğlu, 45+4' M'Baye Niang (P), 90+5' Mauro Icardi (P)

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Tete, Icardi

Haberin Devamı

Adana Demirspor: Shahrudin, Svensson, Semih Güler, Cisse, Yusuf Erdoğan, N'Diaye, Emre Akbaba, Belhanda, Yusuf Sarı, Nani, Niang

MAÇTAN DAKİKALAR

6’ncı dakikada Galatasaray etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Tete, topla birlikte ceza sahası sağ çaprazına doğru hareketlendi. Tete’nin içeri çevirdiği topa Icardi, ceza alanı ön çizgisinden bekletmeden vurdu fakat top kaleci Magomedaliev’de kaldı.

22'nci dakikada Galatasaray’ın golü geldi. Sağ kanatta topla buluşan Tete, ceza sahası yayındaki Kerem Aktürkoğlu’nu gördü. Kerem Aktürkoğlu, topu kontrol ettikten hemen sonra ceza sahası içerisindeki Boey’e pasını aktardı. Bu oyuncunun topu kontrol ettikten sonraki şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

25’inci dakikada Adana Demirspor’da Belhanda’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşta topa iyi yükselen Nani’nin kafa vuruşunda topu direk dibinden Muslera kurtardı.

29’uncu dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Orta alanda topla buluşan Mertens, ceza sahası dışındaki Icardi’yi gördü. Icardi’nin tek dokunuşuyla ceza sahası yayında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, topla hareketlenerek ceza sahası içerisine girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu’nun aşırtma vuruşunda top ağlara gitti: 2-0.

32’nci dakikada Galatasaray Mertens ile etkili geldi. Orta alanda topla buluşan Torreira, orta sahanın ilerisindeki Mertens’i gördü. Bu oyuncunun topla hareketlendikten sonraki sert vuruşunda kaleci Magomedaliev, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Haberin Devamı

45’inci dakikada sol kanattan topla hareketlenen Yusuf Sarı’nın içeri çevirdiği topa Nelsson, yerde müdahale etmek isterken meşin yuvarlak eline çarptı. Karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen, oyunu durdurdu ve bir süre VAR ile konuştu. VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu izlemeye giden Abdülkadir Bitigen, pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

45+4’üncü dakikada Adana Demirspor penaltıdan farkı 1’e indirdi. Topun başına geçen Niang, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğü ile bitti.

49’uncu dakikada ceza sahası yayında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içi sağ çaprazındaki Tete’yi gördü. Tete’nin içeri çevirdiği topa Adana Demirspor savunmasında Cisse ters dokundu ve top üst direkten oyun alanına geri döndü.

51’inci dakikada Galatasaray etkili geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan Mertens, ceza sahası içi sağ çaprazındaki Tete’ye pasını aktardı. Adana Demirspor kalecisi Magomedaliev, Tete’ye gelen topa eliyle dokundu. Dönen topu önünde bulan Torreira, ceza sahası içinin sağından çizgiye inerek topu arka direğe gönderdi. Gelen topa Icardi bekletmeden vurdu fakat kale önünde Svensson müdahale etti.

Haberin Devamı

68’inci dakikada orta alanda Torreira, tek pasla Kaan Ayhan’ı gördü. Kaan Ayhan bekletmeden sağ kanatta boşta olan Tete’ye aktardı. Bu oyuncunun topla hareketlenerek uzaktan sert vuruşunda kaleci Magomedaliev, topu sağ direk dibinden kornere çeldi.

69’uncu dakikada Galatasaray etkili geldi. Adana Demirspor’da Magomedaliev’in uzaklaştırdığı top kısa kaldı ve Torreira’nın önüne düştü. Torreira, ceza yayında müsait olan Icardi’yi gördü. Icardi, bekletmeden topu tek dokunuşla sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Tete’ye aktardı. Bu oyuncunun topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı.

Haberin Devamı

85’inci dakikada sağ kanatta Boey ile paslaşan Halil Dervişoğlu, çizgiye indikten sonra açtığı ortaya arka direkte topa iyi yükselen Oliveira kafayla vurdu fakat top direkten oyun alanına geri döndü.

90+3’üncü dakikada orta alanda Barış Alper Yılmaz, topla kat ederek ceza sahası içi sağ çaprazındaki Bakambu’ya pasını aktardı. Kaleci Magomedaliev’i geçmek isteyen Bakambu, kalecinin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen, pozisyonda penaltı kararı verdi.

90+5’inci dakikada Galatasaray farkı tekrar 2’ye çıkardı. Penaltıda topun başına geçen Icardi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.

Karşılaşma Galatasaray’ın 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 15’inci haftasında Galatasaray, sahasında Adana Demirspor’u ağırladı. Rams Park’ta oynanan karşılaşmayı Abdülkadir Bitigen yönetti. Abdülkadir Bitigen’in yardımcılıklarını ise Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 14’üncü haftasında oynanan Pendikspor karşılaşmasının 11’ine göre Adana Demirspor maçında 4 değişikliğe gitti. Buruk, Pendikspor maçında oynayan; Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Oliveira ve Ziyech yerine ilk 11’de Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay ve Mertens’e görev verdi.

Karşılaşmada kaleyi Muslera’ya emanet eden teknik direktör Okan Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abülkerim Bardakcı ve Barış Alper Yılmaz’dan oluşturdu. Orta sahada Torreira ve Kerem Demirbay’a görev veren tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Tete orta alanda Mertens ve sol kanatta ise Kerem Aktürkoğlu’nu sahaya sürdü. Okan Buruk, en ileri uçta ise Icardi’ye görev verdi. Galatasaray, Adana Demirspor karşılaşmasına şu 11 ile çıktı:

“Muslera - Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.”

GALATASARAY’DA İKİ EKSİK

Galatasaray’da, Süper Lig’in 13’üncü haftasında oynanan Alanyaspor karşılaşmasında sol üst arka adale grubunda 2’nci derece zorlanma tespit edilen 28 yaşındaki Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez sakatlığı sebebiyle Adana Demirspor karşısında forma giymedi.

Manchester United ile Pendikspor karşılaşmalarında forma giyemeyen Kolombiyalı stoper, Adana Demirspor maçında da sahada yoktu. Öte yandan Galatasaray’da bir diğer eksik Hakim Ziyech. Hafta içi Şampiyonlar Ligi A Grubu son maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, ağrıları olan Ziyech’i dinlendirme amaçlı Adana Demirspor maçının kadrosuna almadı. Buruk, Faslı oyuncuyu Kopenhag deplasmanına hazır şekilde oynatmak istediği de belirtildi.

MUSLERA, BOEY VE OLIVEIRA KART SINIRINDA

Adana Demispor karşılaşması öncesinde Galatasaray’da 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Muslera, Boey ve Oliveira, Adana Demirspor karşısında sarı kart görmeleri durumunda Süper Lig’in 16’ncı haftasında oynanacak Sivasspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

BARIŞ ALPER YILMAZ SOL BEKTE GÖREV YAPTI

Galatsaray’da teknik direktör Okan Buruk, Adana Demirspor karşılaşmasında sol bekte Barış Alper Yılmaz’a görev verdi. Normal mevkisi kanat olan 23 yaşındaki milli oyuncu, Galatasaray kariyerinde ilk kez bir maçta sol bek oynadı. Öte yandan orjinal mevkileri sol bek olan Angelino ve Kazımcan Karataş ise Adana Demirspor karşılaşmasında yedek soyundu.

GALATASARAY EVİNDE 23 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 23 maçta mağlup olmadı. Süper Lig’de sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun ikinci haftasında Giresunspor’a karşı yaşayan Sarı-kırmızılar, toplamda iç sahada 21 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Öte yandan Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım. İç sahada oynadığı 6 maçın tamamından galip ayrılan Sarı-kırmızılılar, aynı zamanda bu seriyle birlikte ligde iç sahada en formda takım konumunda.

ADANA DEMİRSPOR’DA 2 DEĞİŞİKLİK, 4 EKSİK VAR

Adana Demirspor’da yardımcı antrenör Serkan Damla, Galatasaray maçına Süper Lig’in 14’üncü haftasındaki Samsunspor karşılaşmasının 11’ine göre 2 değişiklik ile çıktı. Samsunspor maçında forma giyen Abdulsamet Burak ve Abdurrahim Dursun Galatasaray karşısında oynamazken, bu oyuncuların yerine Serkan Damla, Cisse ve Nani’ye görev verdi.

Ayrıca Mavi-lacivertli ekipte 4 eksik oyuncu bulunuyor. Ülkesinde geçirdiği diz ameliyatı sebebiyle Balotelli, sol alt arka adele grubunda yaşadığı sakatlık nedeniyle Gravillon, belinde yaşadığı sakatlık nedeniyle Ertaş Özbir ve sol ayak tendonunda yaşadığı sakatlık sebebiyle Rodrigues Galatasaray karşılaşmasında Adana Demirspor adına eksik isimler oldu.

Adana Demirspor, Galatasaray karşısına şu 11 ile çıktı:

“Magomedaliev - Svensson, Semih Güler, Cisse, Yusuf Erdoğan, N’Diaye, Emre Akbaba, Yusuf Sarı, Belhanda, Nani, Niang.”

KLUIVERT SONRASI TAKIMIN BAŞINDA SERKAN DAMLA YER ALDI

Adana Demirspor’da Samsunspor mağlubiyeti sonrasında geçtiğimiz hafta görevine son verilen teknik direktör Patrick Kluivert’ın yerine Galatasaray maçında takımın başında yardımcı antrenör Serkan Damla yer aldı.

MAVİ-LACİVERTLİ EKİBİN DEPLASMANDA GALİBİYETİ YOK

Adana Demirspor, bu sezon Süper Lig’de çıktığı 6 deplasman maçında da galibiyet alamadı. Söz konusu bu maçlarda toplamda 4 beraberlik ve 2 yenilgi alan Mavi-lacivertli ekip, Süper Lig’de oynadığı son 4 maçında da 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak galibiyet yüzü görmedi. Adana Demirspor, Süper Lig’deki en son galibiyetini ligin 10’uncu haftsında oynanan Konyaspor karşılaşmasında almıştı.

MUSLERA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Galatasaray’da Muslera, Adana Demirspor karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Karşılaşmanın 45’inci dakikasında Adana Demirspor’un kazandığı penaltıda maçın hakemi Abdülkadir Bitigen’e itiraz eden Muslera, sarı kart gördü. Karşılaşma öncesinde kart sınırında olan 37 yaşındaki tecrübeli file bekçi, gördüğü bu kartla birlikte Süper Lig’in 16’ncı haftasında deplasmanda oynanacak Sivasspor karlılaşmasında görev yapamayacak. Cezalı duruma düşen Muslera’nın yerine Sivasspor maçında Günay Güvenç kaleyi koruyacak.

BOEY BU SEZON İLK GOLÜNÜ ATTI

Sarı-kırmızılı ekipte Sacha Boey, Adana Demirspor karşılaşmasının 22’nci dakikasında attığı gol ile bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti. 23 yaşındaki sağ bek, daha önce Sarı-kırmızı formayla geçen sezon Süper Lig’in 31’inci haftasında oynanan 3-3’lük beraberlik ile sonuçlanan Fatih Karagümrük karşılaşmasında takımının 3’üncü golünü kaydetmişti.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Rams Park
HAKEMLER: Abdülkadir Bitigen, Erdem Bayık, Mustafa Savranlar
GALATASARAY: Muslera - Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira (Dk. 79 Oliveira), Kerem Demirbay (Dk. 65 Kaan Ayhan), Tete (Dk. 83 Halil Dervişoğlu), Mertens (Dk. 65 Zaha), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 78 Bakambu), Icardi
ADANA DEMİRSPOR: Magomedaliev - Svensson (Dk. 88 Dorukhan Toköz), Semih Güler, Cisse, Yusuf Erdoğan, N’Diaye, Emre Akbaba (Dk. 65 Stambouli), Yusuf Sarı, Belhanda (Dk. 74 Michut), Nani (Dk. 46 Akintola), Niang (Dk. 74 Yusuf Barası)
GOLLER: Dk. 22 Boey, Dk. 29 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 90+5 Icardi (P) (Galatasaray) - Dk. 45+4 Niang (P) (Adana Demirspor)
SARI KARTLAR: Tete, Muslera (Galatasaray)

Yazarlar