Galatasaray Galatasaray, Kasımpaşa'yı Zaha'nın golleriyle geçti!

Galatasaray, Kasımpaşa'yı Zaha'nın golleriyle geçti!

03.11.2023 - 22:02 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 11'inci haftasında Galatasaray, Kasımpaşa'yı 2-1'lik skorla devirdi.

Galatasaray, Kasımpaşayı Zahanın golleriyle geçti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 11'inci haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Kritik karşılaşma Rams Park'ta oynandı. Zorlu müsabakada Arda Kardeşler düdük çaldı. Arda Kardeşler'in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Deniz Caner Özaral üstlendi. Galatasaray, Kasımpaşa'yı 2-1'lik skorla mağlup etme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların gollerini 33 ve 51'inci dakikalarda Wilfried Zaha kaydetti. Kasımpaşa'da fileleri 54'üncü dakikada Kenneth Omeruo havalandırdı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 31'e yükseltti. Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı.

GALATASARAY - KASIMPAŞA: 2-1

GOLLER: 33' Wilfried Zaha, 51' Wilfried Zaha, 54' Kenneth Omeruo

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Torreira, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu, Ziyech, Zaha, Icardi

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Mortadha, Aytaç Kara, Gökhan Gül, Hajradinovic, Fall, Gomis, Ngoy

MAÇTAN DAKİKALAR

14’üncü dakikada Kasımpaşa etkili geldi. Sol kanatta Boey ile kafa topuna çıkan Fall topu önünde buldu. Meşin yuvarlağı kontrol ettikten hemen sonra topla kat eden Fall, rakiplerini çalımlayarak ceza sahası içerisine girdi. Bu oyuncunun yerden vuruşunda top kaleci Muslera’da kaldı.

Haberin Devamı

31’inci dakikada sol kanatta topla buluşan Fall, savunma arkasına sarkan Ouanes’i gördü. Bu oyuncunun içeri çevirdiği topa bekletmeden vuran Ngoy’un şutunu kaleci Muslera kurtardı.

33’üncü dakikada Galatasaray mücadelede öne geçti. Zaha, orta alanda Gomis ile ikili mücadeleye girdi. Topu kaybetmeyen Zaha, topla kat ederek ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

38’inci dakikada Galatasaray Icardi ile etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Kaan Ayhan’ın ceza sahası içerisine çevirdiği topu Icardi, kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşta topu kaleci Gianniotis kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile bitti.

51’nci dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Ziyech, savunma arkasına sarkan Icardi’yi gördü. Ceza sahası içerisinde topuğuyla geri pas veren Icardi’nin topunu Gökhan Gül uzaklaştırdı. Topu ceza sahası içerisi sol çaprazında önünde bulan Zaha’nın bekletmeden vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0.

54’üncü dakikada Kasımpaşa farkı 1’e indirdi. Sol kanattan Aytaç Kara’nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde topa iyi yükselen Omeruo’nun kafa vuruşunda top ağlara gitti: 2-1.

Haberin Devamı

57’nci dakikasında sarı-kırmızılı ekipte Muslera, ceza sahası içerisinde Fall ile girdiği mücadelenin ardından yerde kaldı. Tecrübeli kaleciye sağlık ekipleri saha içerisinde müdahale etti. Müdahale sonrası Uruguaylı kaleci, 60’ıncı dakikada oyundan çıkarak yerini Günay Güvenç’e bıraktı.

71’inci dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içerisine ortaladı. Altı pas üzerinde boşta olan Icardi topa kafayla vurdu fakat meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

Karşılaşma Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 11’inci haftasında Galatasaray, sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Rams Park’ta oynanan karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetti. Arda Kardeşler’in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ve Deniz Caner Özaral yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 10’uncu haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçının 11’ine göre Kasımpaşa karşılaşmasında 3 değişikliğe gitti. Okan Buruk, Rizespor deplasmanında forma giyen Kerem Demirbay, Angelino ve Mertens'in yerine Nelsson, Ziyech ve Kaan Ayhan’ı sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Karşılaşmada kaleyi Muslera’ya emanet eden Okan Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Sanchez, Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı’dan oluşturdu. Orta sahada Torreira - Kaan Ayhan ikilisini oynatan tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Ziyech, ortasında Kerem Aktürkoğlu, sol kanatta ise Zaha’ya görev verdi. Okan Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Arjantinli golcü Mauro Icardi oldu.

Galatasaray, Kasımpaşa karşısına şu ilk 11 ile çıktı:

"Muslera - Boey, Sanchez, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Torreira, Kaan Ayhan, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi"

NELSSON VE ZIYECH 11’E GERİ DÖNDÜ

Galatasaray’da Victor Nelsson ve Hakim Ziyech uzun bir aradan sonra Kasımpaşa maçı ile birlikte 11’e geri döndü. Teknik direktör Okan Buruk’un yaz transfer döneminde takıma katılan Davinson Sanchez’e 11’de yer vermesi sebebiyle bir süredir yedek oturan Danimarkalı stoper Victor Nelsson, en son ligin 8’inci haftasında Antalyaspor deplasmanında 75’inci dakikada oyuna dahil olmuştu. 25 yaşındaki stoperin ilk 11’de çıktığı son maç ise 4’üncü hafta oynanan Samsunspor maçıydı.

Galatasaray’da ilk 11’e dönen bir diğer isim ise Hakim Ziyech oldu. Bir süredir formasından uzak kalan Ziyech, geçen hafta oynanan Çaykur Rizespor maçında 46’ncı dakikada oyuna sonradan dahil olmuştu. Faslı oyuncunun ilk 11 oynadığı son maç ise ligin 5’inci haftasında oynanan Başakşehir maçıydı. 30 yaşındaki Faslı oyuncu, 2-1 biten Başakşehir karşılaşmasında takımının ilk golünü kaydetmişti.

Haberin Devamı

KAPTAN MUSLERA KART SINIRINDA

Galatasaray'ın 37 yaşındaki Uruguaylı kaptanı Fernando Muslera, Kasımpaşa karşılması öncesi sarı kart sınırında bulunuyor. Tecrübeli kaleci, Kasımpaşa karşılaşmasında sarı kart görmesi durumunda Süper Lig’in 12’nci haftasında oynanacak Hatayspor maçında forma giyemeyecek.

GALATASARAY LİGDEKİ SON 9 MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, Kasımpaşa maçına kadar Süper Lig’de oynadığı son 9 karşılaşmayı da kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon sadece ligin ilk haftası oynanan Kayserispor maçında sahadan beraberlik ile ayrıldı. Öte yandan Galatasaray, geçen sezon ile birlikte son 16 maçta da mağlup olmadı. Sarı-kırmızılılar, son yenilgisini geçen sezonun 32’nci haftasında Beşiktaş’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada aldı.

SARI-KIRMIZILAR İÇ SAHADA 21 MAÇTIR MAĞLUP OLMUYOR

Sarı-kırmızılı ekip, evinde uzun süredir mağlup olmuyor. İç sahada 21 maçtır kaybetmeyen Galatasaray, son yenilgisini geçen sezonun ilk haftası oynanan Giresunspor maçında aldı. Toplamda 21 karşılaşmada 19 galibiyet alan sarı-kırmızılı ekip, sadece Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile berabere kaldı.

KEMAL ÖZDEŞ’TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş Galatasaray maçında tek değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz hafta İstanbulspor karşılaşmasında oynayan Duhan Aksu’nun yerine Galatasaray maçında Ben Ouanes'e görev verdi. Kasımpaşa mücadaleye "Gianniotis, Winck, Omeruo, Sadık, Ben Ouanes, Gökhan, Hajradinovic, Aytaç, Gomis, Fall, Ngoy" ilk 11'iyle başladı.

KASIMPAŞA SON 5 MAÇTA 4 GALİBİYET ALDI

Kasımpaşa, Süper Lig’in 11’nci haftasına kadar 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 18 puanla 5’nci durumda bulunan ve üst sıralara oynayan mavi-beyazlı ekip, oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet elde etti.

MUSLERA DEVAM EDEMEDİ

Galatasaray - Kasımpaşa karşılaşmasının 57’nci dakikasında Fernando Muslera, ceza sahası içerisinde Fall ile girdiği mücadelenin ardından yerde kaldı. Yaklaşık 3 dakika yerde kalan tecrübeli kaleciye sağlık ekipleri saha içerisinde müdahale etti. Muslera müdahale sonrası 60’ıncı dakikada oyundan çıkarak yerini Günay Güvenç’e bıraktı.

GÜNAY GÜVENÇ İLK MAÇINA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı ekipte Günay Güvenç, Kasımpaşa maçıyla birlikte Galatasaray’daki ilk resmi maçına çıktı. 60’ıncı dakikada Muslera’nın sakatlanmasının ardından oyuna dahil olan 32 yaşındaki file bekçi, en son geçen sezonun 32’nci haftasında oynanan Sivasspor - Kasımpaşa maçında mavi-beyazlı ekibin kalesini korumuştu.

ZAHA’DAN 2 GOL

Galatasaray’ın yaz transfer döneminde İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan transfer ettiği Wilfried Zaha, Kasımpaşa ağlarına gönderdiği 2 gol ile galibiyette büyük rol oynadı. 33 ve 51’inci dakikalarda attığı gollerle ile bu sezon ligde 3’üncü golüne ulaşan 30 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu, son lig golünü 7’nci haftada oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasında atmıştı. Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 1 golü olan tecrübeli oyuncu, bu sezon sarı-kırmızılı forma ile 12 maçta 4 gol kaydetti.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Rams Park
HAKEMLER: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Deniz Caner Özaral
GALATASARAY: Muslera (Dk. 60 Günay Güvenç) - Boey, Nelsson, Davinson, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan (Dk. 75 Oliveira), Torreira, Ziyech (DK. 60 Tete), Kerem Aktürkoğlu, (Dk. 82 Halil Dervişoğlu), Zaha (Dk. 82 Barış Alper Yılmaz), Icardi
KASIMPAŞA: Gianniotis - Winck, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Ben Ouanes, Gökhan Gül (Dk. 85 Saddiki), Hajradinovic, Aytaç Kara (Dk. 90+7 Erdem Çetinkaya), Gomis (Dk. 71 Yasin Özcan), Fall, Ngoy
GOLLER: Dk. 33 ve Dk. 51 Zaha (Galatasaray) - Dk. 54 Omeruo (Kasımpaşa)
SARI KARTLAR: Boey, Abülkerim Bardakcı (Galatasaray) - Fall, Winck, Saddiki (Kasımpaşa)

 

Yazarlar