Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'tan forma adaleti! Herkes şans bulacak

Galatasaray'da Okan Buruk'tan forma adaleti! Herkes şans bulacak

30.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yoğun ve zorlu fikstüre girerken, takımın yükünü öğrencilerine eşit dağıtacak. Ankaragücü maçında hamle oyuncusu görünen Zaha, Devler Ligi’nde banko oynayacak. Sol bek Angelino’nun yerine ligde Abdülkerim planlanıyor.

Galatasarayda Okan Buruktan forma adaleti Herkes şans bulacak

Galatasaray, yoğun ve zorlu fikstüre girerken Teknik Direktör Okan Buruk elindeki kadroyu ekonomik kullanmanın planlarını yapıyor.

Haberin Devamı

Buna göre son dönemde yorgunlukları da dikkate alarak her maçta 5-6 ismi değiştiren Buruk, Ankaragücü ve Manchester United maçlarında da geleneği bozmayacak. Sarı-kırmızılı kulübün patronu Ankaragücü’ne başka, Manchester United’a ise bambaşka kadro sürecek.

ESAS PLAN UNITED'A

Galatasaray’ın hocası bugünkü Ankaragücü maçında 11’de sahaya sürmeyi düşünmediği bazı isimleri Manchester Ünited karşısında ise direkt kullanacak. Bunların başında da Zaha geliyor. Yıldız futbulcu, İngiliz ekibine karşı sarı-kırmızılı takımın en önemli kozlarından biri olarak forma giyecek. Zaha bugün ise hamle futbolcusu olarak görev yapacak.

Okan Buruk’un bugün sol bekte görev vereceği Angelino’yla Manchester’da başlamanın riskleri üzerinde durduğu ve İngiltere’de bu pozisyonda Abdülkerim’in forma giyebileceği belirtildi. Buna göre Buruk’un Sanchez-Nelsson ve Abdülkerim’e Manchester deplasmanında aynı anda şans verebileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü karşısında sol önde maça başlayacak Kerem’in İngiltere’de 10 numarada değerlendirilmesinin planlandığı öğrenildi.

"HER PUAN DEĞERLİ"

Cim-Bom’da Ankaragücü maçının hazırlıkları dün akşam yapılan antrenmanla tamamlandı. Teknik Direktör Okan Buruk ligde kayıp istemediğini oyuncularına anlatarak, “Her puan değerli ve ligde hata yapmamalıyız” dedi. Her karşılaşmanın önemli olduğunu dile getiren sarı-kırmızılıların teknik patronu, bu maç geçmeden Manchester United karşılaşmasının düşünülmemesini istedi.

Son 19 resmi maçını kaybetmeden geçen Galatasaray, bu seriyi daha da artırmak istiyor. Sarı-kırmızılılar, son yenilgisini geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada almıştı. Aslan, bu müsabakanın ardından Süper Lig’de 12, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6 ve grup aşamasında da 1 olmak üzere oynadığı 19 mücadelede yenilmedi. Aslan geride kalan 19 maçta 16 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan karşılaşmalarda Buruk’un takımları 2 kez kazanırken, Kafkas’ın ekipleri ise 1 kez galip geldi. 2 müsabaka ise berabere sona erdi. Söz konusu maçlarda Buruk; Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor ve Galatasaray’ın başındaydı. Kafkas ise Karabükspor, Kayserispor ve Ankaragücü’nü çalıştırıyordu.

Haberin Devamı

"DAVINSON KOMPLE BİR STOPER"

Galatasaray’ın eski futbolcusu Gustavo Victoria, yurttaşı Davinson Sanchez’i göklere çıkardı. Kolombiyalı oyuncuyu Radyospor’a anlatan Victoria, “Sanchez uluslararası deneyimi üst düzeyde olan bir olan bir futbolcu. Ajax, Totthenam ve Kolombiya milli takımında sayısız maç oynadı. Bence Galatasaray’ın en iyi iki transferinden bir tanesi. Göreceksiniz, takıma çok büyük katkısı olacak. Bir kere fiziksel özellikleri çok iyi. Güçlü bir oyuncu. Hava toplarına hâkim. Bire bir mücadelede başarılı çıkma oranı çok yüksek. Topu çok iyi kullanır ve oyuna sokar. Kısacası Galatasaray komple bir stoper aldı” dedi.

Yazarlar