Voleybol İtalya'da 'Egonu' krizi! 'Ara veriyorum' demişti

İtalya'da 'Egonu' krizi! 'Ara veriyorum' demişti

10.08.2023 - 15:52 | Son Güncellenme:

Sezonu VakıfBank'ta geçiren ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde kupanın kazanılmasında büyük rol oynayan Paola Egonu için İtalyan Milli Takım başantrenörü Mazzanti'den şok bir karar geldi.

İtalyada Egonu krizi Ara veriyorum demişti

VakıfBank ile CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Paola Egonu, İtalya Milli Takımı'ndaki geleceği merak ediliyor. Milli Takımı bırakma raddesine gelen ve daha sonra yeniden çağrılan Paola Egonu için İtalyan Milli Takım başantrenörü Mazzanti'den şok bir karar geldi. Öte yandan İtalyan basınına konuşan Egonu, Filenin Sultanları'nın yıldızı Melissa Vargas hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'ARA VERİYORUM ÇÜNKÜ CANIM ACIYOR' DEMİŞTİ
2022 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nı bronz madalya ile tamamlayan İtalya’da Paola Egonu’nun karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalar, voleybol gündeminde ilk sıraya yerleşmişti. Yarı finalde Brezilya’ya kaybeden İtalya’da sorumlu olarak Paola Egonu hedef gösterilmiş hem sosyal medyada hem de İtalyan medyasında ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Egonu duygularını şöyle açıklamıştı:

"Milli takıma ara veriyorum ama bu bir veda değil. Ocak ayında bunu tekrar konuşacağız. İncindim ve iyileşmem gerekiyor. Şimdilik ara veriyorum çünkü canım yanıyor. Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan ben oluyorum ve bu çok zor. Ben 23 yaşında bir kızım. Hakkımda yazılanları okumak acı veriyor. Arayı hak ettiğimi düşünüyorum."

Haberin Devamı

EGONU YEDEĞE ÇEKİLDİ
Başantrenör Davide Mazzanti, 14 oyuncuyu seçerken turnuvada alacakları görevler hakkında bilgilendirme yaptı. İtalya'da Avrupa Şampiyonası'nda as pasör çaprazı olarak Sylvia Nwakalor'ı olacağı iddia edildi. LGDS'nin iddiasına göre Paola Egonu turnuvada yedek çapraz olacak ve Bosio ile birlikte oyunu girecek. Yeni İtalyan vatandaşı olan Antropova ise hem smaçör hem pasör çaprazı olarak görev yapacak.

EGONU'DAN VARGAS ÖVGÜSÜ
Öte yandan İtalyan basının sorularını yanıtlayan Egonu, 'Türk Ligi'nde Vargas ile rakiptiniz. Şimdi Türkiye formasıyla yine rakibin. Onu rakip olarak nasıl değerlendirirsin?' sorusuna şu cevabı verdi:

Rakip olarak önce Vargas'ın da oynadığı Türkiye'yi görüyorum. O gerçekten iyi bir oyuncu, diğer Türk arkadaşlarımın çoğu gibi Dani (Santarelli) ile daha da büyüyecek

'Son aylarda milli formayı kaybetmekten korktuğunuz bir an oldu mu?' sorusuna İtalyan yıldız; "Bu milli formayı kaybetme korkusundan çok, bazen insanın eşsiz bir şey inşa ettiği onca yıldan sonra, tam da güzelliğin zirvesindeyken bunun sona erebileceği korkusudur." cevabını verdi.

'BİRLİKTE ÖĞRENECEĞİZ'
Mazzanti, Antropova ile İtalya'nın hem smaçör hem de pasör çaprazı olarak kullanabileceği bir jokere sahip olduğunu söyledi. Siz ve Antropova'nın birlikte olduğu bir 6'yı nasıl hayal ediyorsunuz?
-Bunu birlikte öğreneceğiz, ben de merak ediyorum.

Haberin Devamı

'BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI'
Avrupa Şampiyonası'nın çoğunu İtalya'da oynamak heyecan verici. Bu bizim için hem bir teşvik hem de büyük bir gurur kaynağı olacak. Taraftarlarımızdan büyük destek bekliyoruz. Takımımızda hırs var ve sonuna kadar gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

'BUNU HAK EDİYORUZ'
İtalya'nın turnuvalarda sürekli favori gösterilmesiyle ilgili olarak; "Bunu hak ediyoruz, eğer şimdi bir milli takım olarak saygı görüyorsak, bunu hak etmek için iyi bir yol kat etmişiz demektir ve bunun böyle devam etmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

 

Yazarlar