Güreş Kırkpınar'da başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'in altın kemer sırrı ortaya çıktı

Kırkpınar'da başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'in altın kemer sırrı ortaya çıktı

05.07.2022 - 13:11 | Son Güncellenme:

Büyük sürprizlere sahne olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'in başarısı konuşulmaya devam ediyor. Şimşek, kendisi ile adeta özleşen 'supleks' hareketi için eşek sırrı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kırkpınarda başpehlivan olan Cengizhan Şimşekin altın kemer sırrı ortaya çıktı

Bu yıl 661'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'in (26), final güreşinde altın kemeri getiren 'supleks' adlı oyunla ilgili sürpriz bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

REKOR KIRILDI
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu sezon katılım oldukça yüksek oldu. 2 bin 475 kişinin katılımıyla birlikte Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu düzenlendi. Heyecan dolu müsabakaların ardından büyük sürprizler yaşandı.

SON FİNALİSTLERDEN ERKEN VEDA
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçtiğimiz yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ve son finalist İsmail Koç'un ikinci turda elenmeleri büyük bir sürpriz oldu. 3 altın kemer sahibi Orhan Okulu, 4 altın kemer sahibi Recep Kara ve 2 altın kemer sahibi Mehmet Yeşil Yeşil'in, 3'üncü turda elenmeleri de turnuvada dikkat çekti.

Kırkpınarda başpehlivan olan Cengizhan Şimşekin altın kemer sırrı ortaya çıktı

ŞAMPİYONLAR FİNALE KALAMADI
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bu sene genç pehlivanlar damga vurdu. İsmail Balaban'ın da elenmesiyle birlikte 25 yaşındaki Mustafa Taş ile 26 yaşındaki Cengizhan Şimşek finalde karşı karşıya geldi. Kırkpınar’da yarı finalin sona ermesiyle geçmiş yılların tüm altın kemerli şampiyonları elenmiş oldu.

Haberin Devamı

FİNALE DAMGA VURAN 'SUPLEKS' HAREKETİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güreşçisi Cengizhan Şimşek, Edirne'de düzenlenen 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde Mustafa Taş ile karşılaştı. İki pehlivan ara ara kontrataklar yapsa da 40 dakikalık normal süre içerisinde birbirine üstünlük sağlayamadı. Ardından puan alanın kazanacağı bölüme geçildi. Cengizhan Şimşek, rakibi Mustafa Taş'ı önden arkaya atarak yapılan 'supleks' oyunuyla açık düşürüp, altın kemerin sahibi oldu. Müsabakayı kazanan Şimşek, Türkiye başpehlivanı unvanını aldı.

Öte yandan Cengizhan Şimşek finale gelmeden önce karşılaştığı eski başpehlivan Orhan Okulu'yu da 'supleks' oyunuyla yenmişti.

Kırkpınarda başpehlivan olan Cengizhan Şimşekin altın kemer sırrı ortaya çıktı

EŞEKLE ÇALIŞMIŞ
Cengizhan Şimşek'e altın kemeri getiren oyunu, memleketi Antalya'nın Korkuteli ilçesinde eşekle çalıştığı ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Cengizhan Şimşek'in bir eşekle çalıştığı, sonrasında eşeği karın bölgesinden tutup supleks hareketini yaptığı görüldü. Birçok mücadeleyi supleks oyunuyla kazanan Şikşek'in, çevresinde 'supleks adam' olarak tanındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kırkpınarda başpehlivan olan Cengizhan Şimşekin altın kemer sırrı ortaya çıktı

"ANNE BU SENE KEMER, ALACAĞIM"
Cengizhan Şimşek'in, yazları Korkuteli ilçesi Sülekler yaylasında yaşayan annesi Şerife Şimşek, oğlu altın kemeri alınca çok mutlu olduğunu ve gururlandığını söyledi. Şerife Şimşek, şöyle konuştu: "Çok mutlu oldum. Oğlum giderken söyledi, 'Anne kemeri alacağım ve senin boynuna asacağım' dedi. Çok mutlu ve gururluyum. Bu yıl güreşlere çok sıkı hazırlandı. Sabah kahvaltısını, öğle ve akşam yemeklerini düzenli yedi. Etini, yumurtasını ve özellikle koyun yoğurdunu hiç eksik etmezdi. Bu sene Kırkpınar güreşleri için çok sıkı hazırlık yaptı. Ben evde olunca sadece onun yemek işleri ile uğraşırdım. Bu sene altın kemer için beklentimiz yoktu ama bize sürpriz yaptı ve altın kemeri aldı. Bana da söz verdi. 'Anne bu sene altın kemeri alıp senin boynuna takacağım' dedi."

SPORA FUTBOLLA BAŞLADI, GÜREŞÇİ OLDU
Şerife Şimşek, oğlu Cengizhan'ın spora futbolcu olmak için başladığını belirterek, "Babası onu futboldan alıp güreşe yazdırdı. Spora çok cılız başladı. Biz onun beslenmesi için babası olsun, ben olayım, sürekli bakardık. Artık yoluna güreş yaparak devam etti" dedi.

Haberin Devamı

'DEDESİNİN BIYIKLARINA ÖZENİRDİ'
Oğlu Cengizhan'ın dikkat çeken bıyıklarıyla ilgili, "Eşimin babası Kemal Şimşek'e bıyıkları için çok özenirdi. Bıyık bıraktı ve öyle kaldı" diyen Şerife Şimşek, "Beslenmede özellikle et ve kavurmayı sever. Etsiz yemek yemezdi. Etin yahnisini çok sever, yağsız pirinç pilavını severdi. Babası onu etsiz bırakmaz ve bir ayda 1-2 kuzu keser. Özellikle babası ona etlik civciv alıyor, Cengizhan kendi elleri ile onu besliyor ve büyütüyor, daha sonra kesiyor. Bu saatten sonra altın kemeri bırakmaması için dua edeceğiz. Gelecek yıl altın kemer için ben de Kırkpınar güreşlerine gideceğim" diye konuştu.

Kırkpınarda başpehlivan olan Cengizhan Şimşekin altın kemer sırrı ortaya çıktı