İtalya Serie A Napoli'nin şampiyonluğunun faturası ağır oldu: 1 ölü, 200 yaralı

Napoli'nin şampiyonluğunun faturası ağır oldu: 1 ölü, 200 yaralı

06.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbolla yaşayan, tutku dolu taraftarı olan Napoli’nin şampiyonluğu, tüm dünyada coşkuyla karşılandı. Maviler’in isminin Maradona ile özdeşleşmesi, amatör ruhu taşırken, dev ekiplere de kafa tutması da futbolseverlerin kalbinde ayrı bir yer edindi.

Napolinin şampiyonluğunun faturası ağır oldu: 1 ölü, 200 yaralı

Avrupa’nın önde gelen liglerinde şampiyon olan takımlar, her yıl belli bir ilgiyi üzerlerine çeker. Ancak muhtemelen bunlardan çok azı, İtalya’da, önceki gece şampiyonluğunu ilan eden Napoli kadar büyük bir yankı yarattı.

Dünya futbolunun nevi şahsına münhasır kulüplerinden Napoli, önceki gece Udinese ile deplasmanda berabere kalarak Serie A’da bitime beş hafta kala ipi göğüslemeyi garantilediğinde, ülkede büyük kutlamalar baş gösterdi. 33 yıl aranın ardından gelen zafer tüm dünyanın dikkatini çekti.

Haberin Devamı

Geleneksel olarak çok zengin olmayan, futbolla yaşayan bir kentte tutku dolu taraftarı olan, şehrin sokakları efsane futbolcularının duvar resimleriyle dolu olan, oyunun amatör ruhunu taşırken dev bütçeli ekiplere de kafa tutan yönleriyle sporseverlerin kalbinde her zaman farklı bir yere sahip olan bir takımdan bahsediyoruz. Napoli’nin ‘Scudetto’yu kazandığını duyduğunda, kendi takımı şampiyon olmuş gibi sevinmesi muhtemelen bu yüzdendir dünya üzerinde binlerce futbolseverin...

Çizme’nin üç büyükleri olan Juventus, Milan ve Inter’in, ülkenin zengin ve gelişkin kuzeyini temsil etmeleri nedeniyle Napoli’nin, güneyde her zaman ayrı bir temsili vardır. Bu yüzden, takımın kurulu olduğu kentin yanı sıra, tüm güney vilayetlerinde de büyük bir sevinç yaşandı uzun bir aranın ardından gelen başarıyla...

Haberin Devamı

3. LİGDEN ZİRVEYE

Diego Armando Maradonalı kadrosuyla, 1987 ve 1990’da iki lig şampiyonluğu yaşayan mavi-beyazlılar, 1989’da ise UEFA Kupası’nı kaldırarak Avrupa’nın zirvesine çıkmıştı.

Maradona’nın ardından iflas ederek üçüncü lige kadar gerileyen mavi-beyazlılar, mali yapısını düzeltti, belli bir finansal ve idari istikrarı yakalayarak şampiyonluğa ulaştı.

ŞAMPİYONA F.BAHÇE KATKISI

Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan sonra Napoli’nin yolunu tutan iki futbolcu, tarihi şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu.

Makedon futbolcu Eljif Elmas, dört yıldır formasını giydiği mavi-beyazlılarda takımın önemli isimlerinden biri haline geldi. Bu sezon başında takıma katılan Koreli Kim Min Jae de sadece Napoli’nin değil; tüm ligin en iyi savunmacılarından biri haline geldi. İki futbolcu, şampiyonluğun ilan edildiği Udinese maçında da ilk 11’de yer alarak, başrol oynamaya devam etti.

SEVİNCİN FATURASI: 1 ÖLÜ, 200 YARALI

Napoli kentindeki kutlamalarda ölüm vakası da yaşandı. Vincenzo Costanzo isimli taraftar hayatını kaybetti. Volturno Meydanı’nda meydana gelen olayın ardından derhal hastaneye kaldırılan 26 yaşındaki futbolsever burada tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Aynı meydanda üç kişi de vurularak yaralandı.

Haberin Devamı

Sadece Napoli’de hastanelerin acil servislerine irili-ufaklı yaralanma şikayetleriyle 200’ün üzerinde kişinin geldiği bildirildi.

MARADONA'YA SAYGI DURUŞU

Arjantin Milli Takımı, dünya şampiyonluğunu son olarak Diego Armando Maradona ile 1978 senesinde elde etmişti. Vefatının ardından Tangocular, 2022 Dünya Kupası’nı havaya kaldırarak 44 senelik özlemi sona erdirdi.

Napoli de en son onun kaptanı olduğu takımla 1990’da mutlu sona ulaşmıştı. Vefatının ardından Güney İtalya ekibi, 33 yıllık hasreti bitirdi. Üzerinde efsane ismin resimleri bulunan takım otobüsüyle, hayatını kaybetmesinin ardından onun isminin verildiği stada gidip geldikleri bir sezonda havaya kaldırdılar kupayı.

Romantik futbolseverlerin bakış açısıyla bu; futbolun Maradona’ya saygı duruşuydu.

STAT EKRANINDA DEPLASMAN KEYFİ

Napoli taraftarı, deplasmanda Udinese ile oynadıkları maçı Diego Armando Maradona Stadyumu’nda kurulan dev ekranlardan canlı olarak izledi. Beş euro olarak belirlenen biletler çıktığı gibi tükendi. Deplasmanda oynanan maçı Diego Armando Maradona Stadyumu’ndaki dev ekranlardan izleyen 60 bin Napoli taraftarı, şampiyonluk sevincini coşkuyla kutladı, kentin sokaklarına aktı.

Haberin Devamı

"NAPOLİ CENNETTE"

İtalya’da gazete manşetlerini tarihi şampiyonluk süsledi. La Gazzetta dello Sport ‘Napoli cennette’ başlığıyla yayınladı. Corriere dello Sport’ta ‘Şampiyon Napoli, önünde eğilin’, Tuttosport’ta ‘Maradona’yı gördün mü?’ başlıkları kullanıldı.

Yazarlar