Tenis Novak Djokovic: Geleceğinizi siz yaratın

Novak Djokovic: Geleceğinizi siz yaratın

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

23. grand slam kupasını Roland Garros’ta kaldırarak rekor kıran Sırp raket Novak Djokovic, “Gelecek, olmak üzere olan bir şeydir, ama daha iyi bir gelecek istiyorsanız onu siz yaratın. İmkanları kendi elinize alın” dedi.

Novak Djokovic: Geleceğinizi siz yaratın

Kortlarda Novak Djokovic fırtınası esmeye devam etti, Sırp raket tenis tarihine adını altın harflerle bir kez daha kazımayı başardı. Avustralya Açık’tan sonra Roland Garros’ta da mutlu sona ulaşan Djokovic, 23. grand slam şampiyonluğunu elde ederek 22 kupası bulunan Rafael Nadal’ın rekorunu kırdı ve dört grand slamde en az üçer kez zafer elde eden ilk isim olarak da tarihe geçti.

Haberin Devamı

Erkekler ATP sıralamasına bakıldığında ise ilginç bir durum ortaya çıktı. Djokovic’in dışında ilk 10’da yer alan isimler 30 yaş altı olurken, Djokovic ise 36 yaşla tecrübenin ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdi.Yıldız raket başarısını ise şu sözlerle özetledi: “Anda olun, geçmişte olanları unutun. Gelecek, olmak üzere olan bir şeydir ama daha iyi bir gelecek istiyorsanız onu siz yaratın. İmkanları kendi elinize alın.”

Gençlere de seslenen Djokovic, “Wimbledon’ı kazanabileceğimi ve bir gün dünya 1 numarası olabileceğimi hayal ettiğimde 7 yaşında bir çocuktum. Kendi kaderimi yaratma gücüm olduğunu hissediyorum. İstediğim her şeyi vücudumdaki her hücreyle hissetmeye çalıştım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar