Futbol Oyuncusuna vize verilmeyen Shkupi'den tarihi skor! Cephas'tan Avrupa kupalarında bir ilk

Oyuncusuna vize verilmeyen Shkupi'den tarihi skor! Cephas'tan Avrupa kupalarında bir ilk

14.07.2023 - 15:22 | Son Güncellenme:

Vize verilmediği için takımın önemli ismi Walid Hamidi'den yoksun çıktığı deplasmanda Hegelmann'ı 5-0 yenen Cihat Arslan'ın talebeleri, tarihi bir skora imza attı. Makedon ekibi Shkupi'nin Jamaikalı ismi Renaldo Cephas da attığı dört golle Avrupa kupaları tarihine geçti.

Oyuncusuna vize verilmeyen Shkupiden tarihi skor Cephastan Avrupa kupalarında bir ilk

Kuzey Makedonya ekibi Shkupi, vize krizinin ardından çıktığı karşılaşmada tarihi bir sonuca imzasını attı. Teknik direktörlüğünü Cihat Arslan'ın yaptığı takımın Cezayirli futbolcusu Walid Hamidi'ye vize verilmeyince, önemli oyuncu kafilede yer almamış ve takımı Litvanya deplasmanındaki UEFA Konferans Ligi maçında ondan yoksun sahaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

CEPHAS 4 GOLLE TARİHE GEÇTİ

FC Shkupi, Konferans Ligi 1. eleme turu ilk maçında Hegelmann'ı deplasmanda 5-0 mağlup etti. Kaunas kentinde oynanan karşılaşmaya, attığı 4 golle Jamaikalı Renaldo Cephas damga vurdu. Maçın adamı seçilen 23 yaşındaki futbolcu, bir Avrupa Kupası maçında 4 gol atan ilk oyuncu olarak Kuzey Makedonya Futbol Tarihi'ne adını yazdırdı. Türk iş insanı Olgun Aydın'ın takımı Shkupi'nin aldığı flaş skor ve Jamaikalı futbolcunun tarihe geçen performansı ses getirdi.

'DÜNYA FUTBOLUNA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ'

Shkupi Başkanı Olgun Aydın açıklamalarda bulundu. Avrupa'da zorlu bir işe soyunduklarına dikkat çekerek "Gelinen nokta çok umut verici. Bir Türk olarak Kuzey Makedonya futbolunda belli bir model yaratmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir plan ve programımız mevcut. Tüm bunlara uyarak başarılarımızı katlamak, Renaldo Cephas örneğinde olduğu gibi pek çok isimsiz yeteneği dünya futboluna kazandırmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ARSLAN: BENİM DE VİZE PROBLEMİM OLDU

Teknik direktör Cihat Arslan da karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Cezayirli futbolcularının başlarına gelen vize sıkıntısının benzerini kendisinin de yaşadığını ancak sorunun sonradan önlendiği bilgisini paylaşan Arslan "Benim de vize problemim oldu. Ancak Ankara'daki Litvanya Elçiliği sayesinde takımla deplasmana gidebildim. Hegelmann sezon ortasında ve 20. maçlarını oynuyorlar, bizimse ilk maçımız. Karşılaşmayı kazanacağımıza inanıyorduk, çalışmıştık ama böyle farklı bir sonuç da beklemiyorduk. Oyuncularımızın disiplini bize zaferi getirdi. Şimdi hazırlıklarımızı rövanş için yapacağız" dedi.

GALİBİYETİ VİZE VERİLMEYEN OYUNCUYA ADADILAR

Shkupi Kulübü resmi hesaplarından yapılan açıklamada, galibiyet Cezayirli futbolcularına armağan edildi. Kulübün Facebook sayfasında şu mesaj paylaşıldı: "Futbolda siyaset istemiyoruz, futbol her rengiyle, her diliyle, her diniyle güzeldir. Bu galibiyeti vize verilmeyen futbolcumuz Walid Hamidi'ye adıyoruz."

Yazarlar