Adana Demirspor ÖZEL | Film gibi operasyon! Mario Balotelli transferinin perde arkası ortaya çıktı

ÖZEL | Film gibi operasyon! Mario Balotelli transferinin perde arkası ortaya çıktı

15.09.2023 - 19:42 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Cherif Ndiaye'nin ayrılığının ardından eski golcüsü Mario Balotelli'yi kadrosuna kattı. İtalyan forvetin transferinde yaşanan sürece MİLLİYET ulaştı.

ÖZEL | Film gibi operasyon Mario Balotelli transferinin perde arkası ortaya çıktı

Patrick Kluivert yönetimindeki Adana Demirspor, transfer döneminde kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirdi. Avrupa kupalarında yeniden mücadele etmek için iddialı bir kadro kuran Mavi Şimşekler, eski forveti Mario Balotelli'yi yeniden renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Adana Demirspor'un Mario Balotelli transferinin perde arkasında yaşanan sürece MİLLİYET ulaştı. İşte film gibi transfer operasyonunun detayları...

CHERIF NDIAYE, KIZILYILDIZ'A GİTTİ

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Adana Demirspor, play-off turunda Genk'e elendi ve organizasyona veda etti. Mavi Şimşekler'de Avrupa'ya veda sonrası Cherif Ndiaye ile yollar ayrıldı. Senegalli santrfor, Sırbistan ekibi Kızılyıldız ile sözleşme imzaladı.

BALOTELLI GERİ DÖNDÜ

Cherif Ndiaye'nin ayrılığının ardından forvet arayışları başlayan Adana Demirspor, eski golcüsü Mario Balotelli'yi kadrosuna dahil etti. Mavi Şimşekler, İtalyan santrforla 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı.

Adana Demirspor'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Mario Balotelli ile 1+1 yıllık anlaşmaya varmıştır" denildi.

Haberin Devamı

TRANSFERİN PERDE ARKASI

Adana Demirspor'un Mario Balotelli transferi taraftarlarda büyük bir heyecan yarattı. Mavi Şimşekler'in transfer operasyonunun ayrıntılarına MİLLİYET ulaştı.

Edinilen bilgiye göre; Mario Balotelli, İsviçre 2. Lig ekibi Sion ile olan sözleşmesini sabah saatlerinde karşılıklı anlaşma sonucunda feshetti. İtalyan santrfor bu hamlesiyle bonservisini eline aldı.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak sabah saatlerinde Frankfurt'tayken, Mario Balotelli ile avukatı Roma'da evrak işlemlerini tamamladı. Murat Sancak ve Mario Balotelli arasındaki görüşmenin ardından İtalyan santrfor ile avukatı, özel uçak ayarladı ve Frankfurt'a gitti.

Frankfurt'ta buluşan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ile Mario Balotelli arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlandı ve transfer resmiyet kazandı. İkilinin özel uçakla birlikte Adana'ya geçeceği öğrenildi.

Öte yandan Adana Demirspor'un Premier Lig'den ayrılması beklenen bir stoperin transferini daha bitirmeye hazırlandığı belirtildi.

DEV KULÜPLERDE OYNADI

Profesyonel futbol kariyerine İtalya'da başlayan Mario Balotelli, Lumezzane altyapısında yetişti. Genç yaşta Inter'in dikkatini çeken yıldız futbolcu, 2010-2011 sezonu başında 29 milyon 500 bin euro karşılığında Manchester City'e imza attı. Manchester City'de beklenen etkiyi gösteremeyen yıldız oyuncu, 2012-2013 sezonu devre arasında 20 milyon euro karşılığında Milan'a imza attı ve İtalya'ya geri döndü.

Haberin Devamı

İtalya'da yeniden kendini bulan Mario Balotelli, 2014-2015 sezonu başında 20 milyon euro bedelle Liverpool'un yolunu tuttu. Premier Lig devinde bekleneni gösteremeyen İtalyan yıldız, 2015-2016 sezonunda kiralık olarak Milan'a geri döndü. Liverpool'da bir kez daha bekleneni veremeyen Mario Balotelli, 2016-2017 sezonu başında bedelsiz olarak Nice'in yolunu tuttu. Nice'in ardından Marsilya, Brescia ve Monza formaları giyen başarılı oyuncu, 2021-2022 sezonunda Adana Demirspor ile anlaşma sağladı.

Mario Balotelli, Adana Demirspor'da gösterdiği performansla hayran bıraktı. İtalyan santrfor, Mavi Şimşekler'de 35 resmi maçta oynama fırsatı yakaladı. Tecrübeli oyuncu bu müsabakalarda 19 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. İtalyan yıldız aynı süreçte takım arkadaşlarına 7 gol pası verdi.

Haberin Devamı

Tecrübeli santrfor, 2022-2023 sezonunda 2 milyon 620 bin euro karşılığında İsviçre ekibi Sion'un yolunu tuttu. İsviçre ekibinde oldukça kötü bir sezon geçiren Mario Balotelli, sık sık taraftarların tepkisiyle karşılaştı. İtalyan oyuncunun takımı sezon sonunda küme düştü.

Mario Balotelli'nin güncel piyasa değeri 1 milyon 500 bin euro. İtalya Milli Takımı'nda 36 maça çıkan Mario Balotelli, 14 gol sevinci yaşadı.