Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Okan Buruk yeni transferlerin üstünü çizdi! Ayrılık kararı

ÖZEL | Galatasaray'da Okan Buruk yeni transferlerin üstünü çizdi! Ayrılık kararı

02.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’na veda etmesinde, yeni transferlerin katkısı bir kez daha sorgulandı. Sanchez ve Kerim Demirbay dışında bulunanlar sınıfta kaldı. Devre arasındaki transferlerden de sadece Köhn umutlandırdı.

ÖZEL | Galatasarayda Okan Buruk yeni transferlerin üstünü çizdi Ayrılık kararı

Galatasaray geçen seneden kalanların ekmeğini yiyor. Aslan bu sezon transferde büyük hayal kırıklığı yaşadı, yenilerde karavana atması çok eleştiri aldı. Özellikle kupadaki Fatih Karagümrük maçında kötü oyunları ile tepki toplayan Zaha ve Tete, bu sezonki transferleri tartışmaya açtı.

Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon büyük beklentilerle kadrosuna kattığı sol bek Angelino ile yollarını devre arasında ayırırken 8 numara olarak alınan Ndombele ise sıfır katkı verdi.

ÖZEL | Galatasarayda Okan Buruk yeni transferlerin üstünü çizdi Ayrılık kararı

Sezonun flaş transferi Zaha bir türlü adapte olamazken, Tete ise şimdiden sezon sonu için biletini hazırladı. Hakim Ziyech tepki toplayan bir diğer oyuncu oldu. Önce parası geç verildiği için kriz çıkaran Faslı yıldız, sonra da sakatlanınca en ihtiyaç duyulan dönemde takımı yalnız bıraktı.

Yine yaz döneminde kadroya katılan Halil Dervişoğlu, devre arasında Hatay’a kiralandı. Vinicius performansı ile eleştirilirken, Aurier ise henüz ortada görünmedi.

ÖZEL | Galatasarayda Okan Buruk yeni transferlerin üstünü çizdi Ayrılık kararı

OKAN BURUK: BİZ BU DEĞİLİZ

Önce Avrupa’ya sonra kupaya veda eden Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk’tan uyarı geldi. Karagümrük maçı sonrası soyunma odasında futbolcularına sert uyarılar yaptığı öğrenilen Buruk’un, "Biz bu değiliz. Maalesef bazı arkadaşlar işin ciddiyetinin farkında değil. Şimdi önümüzde iki hedef kaldı. Beşiktaş deplasmanı şampiyonluk hedefimiz için çok önemli ve mutlaka kazanmamız gerekiyor" dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Okan Buruk, maç sonunda yaptığı açıklamalarda da şunları söylemişti:

"Avrupa’dan ve Türkiye Kupası’ndan ne kadar üzülsek de, lige odaklanma açısından önemli ve değerli olacak. Tek maçı düşünerek hazırlanacağız. Yaklaşık 44 maç oldu. Temmuzdan beri çok yoğun tempodayız. İstediğimiz, düşündüğümüz ve hayal ettiğimiz şampiyonluğa ulaşmak için çaba sarf edeceğiz. Son bir haftada yaşadığımız 2 maç ders oldu."

ÖZEL | Galatasarayda Okan Buruk yeni transferlerin üstünü çizdi Ayrılık kararı

NEREDESİN OLIVEIRA?

Galatasaray’da Sergio Oliveira kötü döndü. Kupadaki Fatih Karagümrük maçında 11’de başlayan ve istenen performansı sergileyen Portekizli futbolcunun bu hali endişe yarattı. Orta alanda Ndombele’den yararlanamayan, Berkan’ın da yetersiz kalması nedeniyle alternatifi bulunmayan Teknik Direktör Okan Buruk için Oliveira’nın bu hali sıkıntı yarattı.

Sarı-kırmızılılar, devre arasında orta sahaya takviye yapmamasının bedelini erken ödemeye başladı. Aslan’da Torreira ile Kerem Demirbay neredeyse alternatifsiz kaldı. Aurier’in sakatlığından dolayı Kaan Ayhan da orta alanda değerlendirilemiyor.

Yazarlar