Fenerbahçe Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı! Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı! Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

14.10.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin sezon başında renklerine bağladığı Sebastian Szymanski, kısa süre içerisinde taraftarı hayran bıraktı. Formda performansını Polonya Milli Takımı'nda da sürdüren yıldız orta saha suskunluğunu bozdu.

Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'nin galibiyet serisinde önemli bir rol oynayan Sebastian Szymanski açıklamalarda bulundu. Polonya Milli Takımı'nın kampında yer alan yıldız oyuncu, sarı-lacivertlilere transfer sürecine dair konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli santrforu Edin Dzeko hakkında da görüşlerini paylaşan Sebastian Szymanski, yıldız oyuncu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Faroe Adaları maçı hakkında konuşan Sebastian Szymanski, "Sadece bu maçta değil, her maçta karar verme hızı en önemli şeydir. Rakip o zaman paslara karşı savunma yapamaz. Özellikle Faroe Adaları maçında agresif olmamız, hızlı ve isabetli oynamamız, sık sık pozisyon değiştirmemiz gerektiğini biliyorduk ki rakip kolaylıkla savunma yapamasın. Bence maçın başındaki gol bunu gösterdi. Piotr Zielinski'den iyi bir pas aldım ve hemen şut atmaya karar verdim. Tam istediğim gibi gol oldu" dedi.

Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

Her maçı kazanmaları gerektiğini vurgulayan Polonyalı orta saha, "Bu güveni daha da arttırmak için mümkün olan en kısa sürede gol atmamız gerekiyordu. Bu maçtan önce içinde bulunduğumuz durumun farkındaydık. Ne pahasına olursa olsun kazanmamız gerektiğini biliyorduk ve bence takımımıza hala inanmanız gerektiğini gösterdik. Çünkü büyük bir potansiyelimiz var. Elbette birileri sadece Faroe Adaları karşısında kazandığımızı söyleyecektir ama her maça aynı şekilde yaklaşmalı ve her maçı kazanmalısınız. Biz bunu başardık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Polonya Milli Takımı'nda ikinci kez gol sevinci yaşayan Sebastian Szymanski, "İlk golümü 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Slovenya'ya karşı oynadığımız maçta atmıştım ve çok sevinmiştim. Ancak Faroe Adaları'na attığım gol milli takımdaki en önemli golüm, ancak gelecekte daha da fazla gol atağıma inanıyorum" diye konuştu.

Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

Faroe Adaları mücadelesinin önemine vurgu yapan yıldız oyuncu, "Bunu maçtan önce biliyorduk, teknik direktörümüz de bizi bu konuda uyardı. Ancak rakip kim olursa olsun her zaman kazanmayı hedeflemeliydik. Durumumuz çok iyi değildi ama sahaya çıkıp baştan sona işimizi yapmamız gerekiyordu. En önemlisi de hedefe ulaşmış olmamızdı" dedi.

"Hiç bu kadar zor hava koşullarında oynadın mı?" sorusuna Sebastian Szymanski şu cevabı verdi:

"Evet, daha önce bir kez Faroe Adaları'na karşı deplasmanda oynamıştım. 21 yaş altı milli takımıyla Kasım ayında oynamıştım. O zaman 2-2 berabere kalmıştık, bu yüzden bu sefer kazandığımız için daha da mutluyum. Bu iki maç hava koşulları açısından en zor olanlarıydı."

Haberin Devamı

Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

Zielinski ile uyumu hakkında konuşan Polonyalı orta saha, "Her şeyden önce, bir oyuncu en uygun pozisyonuna yerleştirilirse takıma en fazla katkıyı verebilir. Daha önce milli takımda genellikle bana veya Piotr'a zorla başka bir pozisyon ararlardı, böylece sadece ikimiz ilk on birde oynayabilirdik. Orta sahada birlikte oynayamayacağımız iddia ediliyordu ama perşembe günü tersini kanıtladık. İşbirliğimiz çok iyi görünüyordu, Piotrbenim golümün asistini yaptı. Sahada sık sık birbirimizi aradık, birbirimizin pozisyonlarına baktık, birbirimize yakın oynadık. Umarım önümüzdeki maçlarda da böyle olur. Bana öyle geliyor ki bizim oyunumuz böyle olmalı" açıklamasını yaptı.

Forma giydiği her takımda bir süre sonra liderliği devraldığı konusunda gelen yorum sonrası Sebastian Szymanski, "Yeni koşullara kolay adapte oluyorum, ancak Fenerbahçe'de bu kadar iyi bir başlangıç beklemiyordum. Performansımın bu kadar yüksek olacağını. Kendime inanmadığımdan değil, çünkü inanıyorum. Fenerbahçe'de kendimi çok iyi oynadım ve sezon başından bu yana neredeyse tüm gol pozisyonlarından faydalandım. Verimliliğimi artırdım, bu yüzden rakamlarım çok iyi görünüyor. Bundan dolayı mutluyum ve sıkı çalışmaya devam ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

"Türkiye'de bu kadar başarılı olmayı bekliyor muydun" sorusuna Sebastian Szmyanski, "Dürüstçe söyleyebilirim ki... Hayır. Kulüp değiştirdiğinizde ve yeni bir takıma gidip kendinizi kanıtlamanız gerektiğinde bu kolay bir durum değil." cevabını verdi.

Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

Fenerbahçe'ye transferindeki karar aşamasını anlatan Poloynalı futbolcu, "Menajerimden çok yardım alıyorum ama kendim de çok fazla analiz yapıyorum. Belirli bir takımın maçlarını izliyorum, bu kulüpte daha fazla mı yoksa daha az mı oynayacağımı düşünüyorum. Zorluklardan korkmuyorum. Herhangi bir takımın kadrosunda er ya da geç yer alabilecek yeteneklere ve karaktere sahip olduğumu biliyorum. Öte yandan, bir oyuncu her zaman hemen oynayabileceği bir kulüp arar. Danışmanlarım ve benim bugüne kadar yaptığımız seçimlerin her biri isabetli oldu. Fenerbahçe'ye transferim de bunu gösteriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'deki hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Polonyalı yıldız, "Ana hedeflerimiz ulusal şampiyonluk ve Konferans Ligi'ni kazanmak. Önümüzde Türkiye Kupası ve Süper Kupa var, bunlar da önemli. Umarım tüm görevlerin üstesinden gelebiliriz. Bu sezonun tüm Fenerbahçeliler için çok başarılı geçmesini istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Sebastian Szymanski transferde karar sürecini anlattı Edin Dzeko sözleri: Harika bir oyuncu

Edin Dzeko'nun performansının hatırlatılması üzerine Sebastian Szymanski, "O harika bir oyuncu, birbirimize çok yakın oynuyoruz, sık sık pozisyon değiştiriyoruz, o daha derine geliyor ve ben daha öne çıkıyorum. Aslında tüm takımımız çok iyi çalışıyor. Harika bir atmosferimiz var ve her oyuncu takıma olumlu bir şeyler katıyor" ifadelerini kullandı.

12 GOLE KATKI SAĞLADI

Fenerbahçe'nin sezon başında renklerine bağladığı Sebastian Szymanski şu ana kadar 16 maça çıktı. Polonyalı oyuncu bu müsabakalarda 8 gol ile 4 asist üretti. 24 yaşındaki orta sahanın sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Sebastian Szymanski'nin güncel piyasa değeri 18 milyon euro.

Legia Varşova altyapısında futbola başlayan Sebastian Szymanski daha sonra Dinamo Moskova ve Feyenoord formaları giydi. Fenerbahçe, 24 yaşındaki on numaranın bonservisi için 9 milyon 750 bin euro ödedi. Sebasitan Szymanski, Polonya Milli Takımı'nda 26 maçta şans buldu.

Yazarlar