Şampiyonlar Ligi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi! Çeyrek finalde dev eşleşme

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi! Çeyrek finalde dev eşleşme

17.03.2023 - 14:30 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın 1 numaralı futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final kura çekimi gerçekleştirildi.

UEFA Şampiyonlar Liginde kuralar çekildi Çeyrek finalde dev eşleşme

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final kura çekimi, UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan genel merkezinde gerçekleştirildi. Finali 10 Haziran Çarşamba günü oynanacak organizasyonda çeyrek final kura çekimini TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

  • Real Madrid - Chelsea
  • Inter - Benfica
  • Manchester City - Bayern Münih
  • Milan - Napoli

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Milan / Napoli - Inter / Benfica

Manchester City / Bayern Münih - Real Madrid / Chelsea

ÇEYREK FİNAL, YARI FİNAL VE FİNAL TARİHLERİ

UEFA'dan yapılan açıklamada çeyrek final mücadelelerinde ilk maçların 11-12 Nisan, rövanşların ise 18-19 Nisan tarihlerinde oynanacağı duyuruldu.

Yarı final ilk maçlarının 9-10 Mayıs ve rövanşların ise 16-17 Nisan'da oynanacağı ilan edilirken İstanbul'daki finalin tarihi ise 10 Haziran olarak belirlendi.

Haberin Devamı

FİNAL İKİNCİ KEZ İSTANBUL'DA

Avrupa'nın en büyük kulüplerinin 68. kez yarıştığı Şampiyonlar Ligi'nde final müsabakası bu yıl 10 Haziran tarihinde İstanbul'da yapılacak.

Önce 2020 ve ardından 2021 yıllarında İstanbul'da oynanması planlanan final, Covid-19 salgını nedeniyle gerçekleştirilememişti. Aradan geçen 1 yılın ardından ise İstanbul'un 2023 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapması kararlaştırılmıştı.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Liginde kuralar çekildi Çeyrek finalde dev eşleşme

Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul daha önce 2005 yılında turnuvaya ev sahipliği yapmış ve Liverpool, penaltı atışları sonunda Milan'ı yenerek kupaya uzanmıştı.

FİNAL TOPU TANITILDI

İstanbul'da oynanacak olan 2023 Şampiyonlar Ligi final maçında kullanılacak futbol topu görücüye çıktı. Adidas tarafından üretilen final topunda ülkemizi temsilen çeşitli motifler bulunuyor. Topun üzerinde 3 farklı desene sahip yıldız bulunuyor ve bu yıldızlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünü temsil ediyor. Çini motiflerindeki altın renkli motifler İstanbul'un tarihini temsil ederken, gümüş renkli motifler ise Şampiyonlar Ligi'nin kupasını temsil etmekte.

Yazarlar