Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
14.11.2023 Yemek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin Düzenli ve sağlıklı bir hayat için vücut metabolizması çok önemli rol oynar. Eğer sağlığını koruyan besinler ile beslenebiliyorsan Ömrünü uzatacak ve daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besini birlikte incelemek gerekiyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.08.2023 Alternatif Tıp
Tarım Kredi marketlerinde indirim pazartesi başlıyor
Tarım Kredi marketlerinde indirim pazartesi başlıyor Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde uygulanacak indirimin detayları belli oldu.
13.08.2022 Ekonomi
İstanbul'un kalabalığından kaçıp yapmıştı! Başına gelenler şaşırttı
İstanbul'un kalabalığından kaçıp yapmıştı! Başına gelenler şaşırttı Trafik, kalabalık derken büyükşehirlerde yaşamak hemen herkesi bunaltıyor. Karmaşayı terk edip daha huzurlu ve sakin bölgelere göç etmek ise son zamanlarda herkesin hayali. Pandemiden 5 yıl önce Fethiye’de kendine bir arazi satın alan Soner Yakup’un hikâyesi ise duyanları şaşırtacak cinsten.
8.06.2022 Gündem
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’ Türkiye’de de her geçen gün daha geniş kitlelerce benimsenen veganizmle ilgili Vegan Derneği Kurucu Başkanı Ebru Arıman ‘Hayvanlar, beslenme alışkanlıklarımız yüzünden ölçülemez derecede acı çekiyor. Veganlığın temelinde her şeyden önce bu etik tutum yatıyor’ diyor.
2.05.2022 Gündem
3 bin yıllık şaşırtan gerçek! Türkler tavuk yemedi, kebabı ise...
3 bin yıllık şaşırtan gerçek! Türkler tavuk yemedi, kebabı ise... Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
5.12.2021 Gündem
"Demirci tarhanası" şifa kaynağı oluyor
"Demirci tarhanası" şifa kaynağı oluyor Manisa'nın Demirci ilçesinde köylü kadınların imece usulüyle hazırladığı bölgeye özgü "Demirci tarhanası" içerisindeki 16 çeşit meyve ve sebzeyle yoğun talep görüyor.
9.10.2021 Haberler
‘Takım tutar gibi  parti tutulmaz’
‘Takım tutar gibi parti tutulmaz’ CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’taki temasları kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde, partisine yeni üye olanlara rozetlerini taktı.
12.03.2021 Siyaset
Sıvı Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Sıvı Kolajen Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?
Sıvı Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Sıvı Kolajen Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır? Sıvı kolajen günümüzde en çok duyduğumuz güzellik kürlerinden biri haline geldi. Gençleşme için oldukça etkili olan bu madde özellikle kadınlar tarafından çok merak ediliyor. Sıvı kolajen cildin yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Sıvı kolajen nedir, ne işe yarar? Sıvı kolajen cilt bakımında nasıl kullanılır? Tüm detayları derledik.
6.03.2021 Sağlık
Ankara'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Ankara Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Ankara'da Ne Yenir)
Ankara'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Ankara Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Ankara'da Ne Yenir) Türkiye'nin başkenti Ankara, birçok farklı lezzete ev sahipliği yapıyor. İç Anadolu mutfağından izler taşıyan bu yemekler, farklı şehirlerden gelen insanlar tarafından büyük oranda beğeniliyor. Yurt dışından gelen turistlerin de çok beğendiği yemeklerin farklı pişirme yöntemleri de bulunuyor. Sizin için Ankara'nın en meşhur yemeklerini ve yöresel lezzetlerini derledik. 
28.07.2020 Tatil
Yumuşacık hamburger ekmeği nasıl yapılır? 4 farklı hamburger ekmeği tarifi
Yumuşacık hamburger ekmeği nasıl yapılır? 4 farklı hamburger ekmeği tarifi Evde hamburger ekmeği yapmaya ne dersiniz? Sizin için en çok aranılan 4 farklı hamburger ekmeği tarifine yer verdik: Orjinal hamburger ekmeği tarifi, yumuşacık hamburger ekmeği tarifi, sağlıklı hamburger ekmeği tarifi, glutensiz hamburger ekmeği tarifi ve sütsüz hamburger ekmeği tarifi. Dilediğiniz hamburger ekmeği tarifi için nasıl yapıldıklarını hemen inceleyin! İşte evde hamburger ekmeği tarifi ve hamburger ekmeği yapımı...
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli?
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli? Okullardaki eğitim 'uzaktan eğitim' sistemine taşınmasından sonra, eğitim kadar çocukların beslenmesi de büyük önem taşıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım özellikle bu dönemde beslenme konusunda ebeveynlere yardımcı olacak önemli bilgiler verdi. Peki, uzaktan eğitimde çocuklar evde nasıl beslenmeli? Nelere dikkat edilmeli? Sabah kahvaltısı öğlen yemeğinde nasıl besinler hazırlanmalı?
27.03.2020 Ebeveyn
Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofraları
Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofraları Bugün sekiz gün süren Hanuka bayramı başlıyor, ilk mum yakılıyor, 24 Aralık Salı günü ise Noel Yortusu. Pek yakında yılbaşı geliyor. Kimi cemaatler Noel’i 6 Ocak günü kutlayacak. Hepsi güzel ışıl ışıl sofralar kurmak, geceleri dostların muhabbetiyle aydınlatmak için bir fırsat
22.12.2019 Pazar
En lezzetli Aşure tarifi | Aşureye ne koyulur?
En lezzetli Aşure tarifi | Aşureye ne koyulur? Bugün Aşure yapmak isteyen vatandaşlar, Aşure tarifleri arayışına geçti. En kolay ve güzel aşureyi yapmak isteyenler, aşure malzemelerini merak ediyor. İşte en lezzetli aşure nasıl yapılır sorusunun yanıtı...
9.09.2019 Gündem
Gençlere altın bilezik firmalara ara eleman
Gençlere altın bilezik firmalara ara eleman Bornova Belediye Başkanı Dr...
4.05.2019 Ege
PKK'lı teröristlerin kullandığı 9 sığınak imha edildi
PKK'lı teröristlerin kullandığı 9 sığınak imha edildi Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerin kış üslenmesi amacıyla kullandığı biri 3 odalı 9 sığınak belirlenerek, imha edildi.
21.04.2019 Gündem
Bu değişiklikler ömrü uzatır
Bu değişiklikler ömrü uzatır Bir yaşam şekli olan yeni Akdeniz diyetinde uzun yaşamak isteyenler için reçel yerine yoğurt, pirinç yerine bulgur önerilirken, illa kırmızı et yiyeceklere keçi ve kuzu eti ve doğada gezinen üç yaştan ufak dana eti yemeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca günde de en az 60 dakika yürüyüş var
28.03.2019 Gündem
Bağırsak sağlığı kiloyu etkiliyor
Bağırsak sağlığı kiloyu etkiliyor Kısa süreli diyetler kilo verdiriyor ama yaşam şekli haline gelmeyince verilen kilo geri alınıyor. Beslenme yanlışlarına da dikkat çeken uzmanlar her lokma sonrasında çatal ve kaşığın masaya bırakılmasını önerirken bağırsak sorunlarının da hastalıkları ve şişmanlamayı tetiklediği uyarasında bulundu
27.03.2019 Gündem
İlkbahar detoksu nasıl yapılır?
İlkbahar detoksu nasıl yapılır? Bahar aylarında doğanın yenilenmesi gibi vücudumuz da canlanmaya başlar. Ancak bu uyanışın aksine ‘Bahar Yorgunluğu’ da daha sık yaşanır. Bu ise detoksa ihtiyacınızın olduğunun sinyalleri demektir. Detoks süresince doğru besin tercihleri ile vücudun temizleme organlarına destek olmak gerekir. Çünkü bu süreçte yedikleriniz kadar yediklerinizin vücutta kolay sindirimi ve atılması da çok önemlidir. İşte Uzman Diyetisyen Berrin Yiğit’ten ilkbahar detoksuna dair tüm bilinmeyenler…
27.03.2019 Diyet
Kış enfeksiyonlarına karşı 12 etkili öneri
Kış enfeksiyonlarına karşı 12 etkili öneri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu çocukları kış aylarında tehdit eden hastalıklardan korumanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
8.01.2019 Ebeveyn
Son dakika: Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe
Son dakika: Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe Lice ve Kulp ilçe kırsallarının ardından Silvan ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı tespit edilen 1 gözetleme mevzisi, 7 mağara, 1 barınma alanı ve 5 sığınak ve bunların içerisinde çok sayıda mühimmat, yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.
22.11.2018 Gündem
Son dakika: Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe
Son dakika: Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe Lice ve Kulp ilçe kırsallarının ardından Silvan ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı tespit edilen 1 gözetleme mevzisi, 7 mağara, 1 barınma alanı ve 5 sığınak ve bunların içerisinde çok sayıda mühimmat, yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.
22.11.2018 Gündem
Okula hazırlık dosyası
Okula hazırlık dosyası Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldılar. Ödevler, sınavlar derken öğrencilere büyük sorumluluk ve görevler düşüyor. Peki veliler? Ödev yapmak istemeyen öğrencilere nasıl davranmak gerekiyor? Sağlıklı beslenme için çocuğun beslenme çantasında neler koymak gerekir? Tüm bu soruların cevapları haberimizin detaylarında…
21.09.2018 Ebeveyn
Van’da PKK’lılara ait 4 sığınak imha edildi
Van’da PKK’lılara ait 4 sığınak imha edildi Van’ın Erciş ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda, PKK terör örgütüne ait 4 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramalarda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan düzenekler, sığınak yapımında kullanılan kalaslar ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
21.06.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri