Beslenme Bozukluğu

Beslenme Bozukluğu

Son dakika beslenme bozukluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beslenme bozukluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beslenme bozukluğu haber sayfamızda...

Beslenme Bozukluğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 858 beslenme bozukluğu haberi bulunmuştur.
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme Araştırmalar; işlenmiş gıdalar, fast food yiyecekler ve asitli içeceklerin ruh sağlığını da olumsuz etkilediğini gösteriyor. Ergenlik döneminde öğrenme güçlüğü ve öfke patlamalarında fast food’un payı var.
23.03.2024 Gündem
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
21.10.2023 Genel Sağlık
Miyopa karşı açık hava! 'En az 1 saat güneş ışığı gelişim riskini azaltıyor'
Miyopa karşı açık hava! 'En az 1 saat güneş ışığı gelişim riskini azaltıyor' Görme bozuklukları, teknolojinin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte artık daha sık karşılaşılan bir rahatsızlık türü. Çocuklarda da bu rahatsızlıkların arttığını belirten uzmanlar en az 1 saat güneş ışığının yararlarına dikkat çekiyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Ölümcül hastalıkların belirtisi olabilir! Hıçkırık deyip geçmeyin
Ölümcül hastalıkların belirtisi olabilir! Hıçkırık deyip geçmeyin Hıçkırıklar hepimiz için sinir bozucu oluyor. Ancak bir türlü geçmeyen hıçkırıklar sinir bozucu olduğu kadar tehlikeli de olabilir. Gastroenterolog Mustafa Yalçın, kendiliğinden hemen geçmeyen, arka arkaya ataklarla da insanı çileden çıkartması yüzünden türkülere bile konu olan hıçkırık tutmasının 48 saatten uzun sürmesi halinde mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.
20.09.2023 Genel Sağlık
Zayıflığı yüzünden eleştirilen Süreyya Yalçın yemek yediğini ispatladı!
Zayıflığı yüzünden eleştirilen Süreyya Yalçın yemek yediğini ispatladı! Beslenme bozukluğu olduğu yönündeki söylentilere kulağını tıkayan Süreyya Yalçın, zayıflamaya devam ediyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Yalçın, yemek yediğini ispatlamak için dikkat çeken bir video paylaştı.
22.08.2023 Cadde
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
31.07.2023 Alternatif Tıp
4 milyon hektara tütün ekiliyor
4 milyon hektara tütün ekiliyor Dünyada her yıl 8 milyondan fazla kişinin ölüm nedeni tütün ve tütün ürünleri. 125 ülkede 4 milyon hektar verimli tarım alanında tütün yetiştirildi, bunun da gıda güvenliğini tehdit ettiği belirtilerek, bundan vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.
31.05.2023 Gündem
Çöp evde bulunan çocuğun babası olduğunu iddia eden Ufuk Çelikol ilk kez konuştu
Çöp evde bulunan çocuğun babası olduğunu iddia eden Ufuk Çelikol ilk kez konuştu Bursa'da çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan Cem Muhammet A.'nın (9) annesi Yasemin A. (48) ifadesinde; 2013'te tanıştığı kişiden hamile kaldığını, oğlunun babasının, Cem'in doğumundan haberinin olmadığını söyledi. Öte yandan ülke gündemine oturan olayda, çocuğun babası olduğunu iddia eden Ufuk Çelikol ilk kez konuştu.
29.07.2022 Gündem
Bebeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir? Pnömoni halk arasındaki bilinmekte olan tabiri ile zatürre; kısaca bir tanımla akciğer dokusunda meydana gelen iltihaplanmadır. Bakteriler ilk sırada olmak üzere çeşitli mikroorganizmalara bağlı şekilde meydana gelir. Kimi pnömoni türlerinde hasta bireyden sağlam olan bireylere direkt olarak bulaşma riski mevcuttur. Bununla birlikte hastalık çoğu zaman, hastanın kendi boğaz, ağız ya da sindirim kanalında yer alan bakterilerin akciğere ulaşması ile meydana gelir. Normal durumda ise hastalığa sebep olmayan bu mikroplar, vücudun savunmasının zayıf düştüğü kişilerde pnömoni oluşturur. Zatürre bebeklerde de sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Zatürrenin bebeklerdeki belirtilerini ve tedavi şeklinin nasıl olduğunu sizler için derledik.
23.07.2022 Sağlık
Atrofi Nedir, Neden Olur? Atrofi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Atrofi Nedir, Neden Olur? Atrofi Tedavisi Nasıl Yapılır? Dünya çapında bilinen Atrofi, en önemli rahatsızlıklar içerisinde yer alır. Özellikle birçok kişi bu sorun nedeniyle günlük hayatını önemli oranda sekteye uğratmaktadır. Peki, Atrofi nedir, neden olur? Atrofi tedavisi nasıl yapılır? Tüm detayları ile derledik.
19.07.2022 Sağlık
Çoklu organ yetmezliğinde erken tanı çok önem taşıyor!
Çoklu organ yetmezliğinde erken tanı çok önem taşıyor! "Çoklu organ yetmezliği (ÇOY) oldukça ciddi bir klinik sendromdur, kan dolaşımına mikrop girmesi ile başlayan ve sonunda hayati organların iflası ile sonuçlanabilen ölümcül bir tablonun tanımıdır. Özellikle yoğun bakım ünitelerinde hayatını kaybeden insanların %10’ undan fazlasında ölüm sebebi çoklu organ yetmezliğidir" diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muharrem Arslandağ konu hakkında bilgiler verdi.
18.07.2022 Genel Sağlık
Aşırı güneş sarı nokta sebebi! 'Gözlük kullanmak şart'
Aşırı güneş sarı nokta sebebi! 'Gözlük kullanmak şart' Sarı nokta hastalığının 65 yaş üstü kişilerde görme kayıplarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, "Özellikle yoğun güneş ışığına maruz kalan kişilerde, sigara kullananlarda ve beslenme bozukluğu olanlarda sarı nokta hastalığının görülme sıklığı artıyor" dedi.
1.07.2022 Genel Sağlık
Beyazlayan saç eski rengine nasıl döner? Uzmanlar açıkladı...
Beyazlayan saç eski rengine nasıl döner? Uzmanlar açıkladı... Saç beyazlaması pek çok insanın sorunu. Peki beyazlayan saçın eski rengine dönme ihtimali var desek? "Filmlerdeki gibi bir gecede saçların beyazlaması da mümkün" diyen uzmanlardan dikkat çeken açıklamalar geldi.
7.06.2022 Gündem
Kızılay Başkanı Kınık'tan 'Afganistan için dayanışma' çağrısı
Kızılay Başkanı Kınık'tan 'Afganistan için dayanışma' çağrısı Afganistan’da yaşanan insani krizin Somali, Suriye ve Yemen’deki gibi büyük insanlık dramlarını geride bırakarak dünyada ilk sıraya yerleştiğini vurgulayan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Afganistan’ın ölüme sürüklendiğini vurguladı. Kınık, “Afganistan için de hep birlikte 2011’de Somali’ye yaptığımız gibi dayanışmanın gücünü göstermeliyiz” dedi.
8.02.2022 Gündem
Kısa boy tek bir ameliyatla tarih oluyor!
Kısa boy tek bir ameliyatla tarih oluyor! Çocukluk çağında geçirilen hastalıklar, beslenme bozukluğu gibi nedenlerle boyu kısa kalanlar ve uzama sorunu çekenler, artık tek bir ameliyatla en az 13 santime kadar uzayabiliyor.
27.12.2021 Genel Sağlık
Fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?
Fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromu... Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji, yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması olarak bilinen hastalıkla ilgili Fizyoterapist Vedat Ülker, açıklamalarda bulundu.
5.11.2021 Genel Sağlık
Dil Bağı (Ankiloglossi) Nedir, Neden Olur? Dil Bağı Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dil Bağı (Ankiloglossi) Nedir, Neden Olur? Dil Bağı Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Doğuştan gelen bir rahatsızlık olması ile beraber, dil bağı konusunda pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor. Bu yüzden belli oranlar dahilinde bebeklerde görülen bir problem olarak öne çıkar. Peki dil bağı (ankiloglossi) nedir, neden olur? Dil bağı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte bu hastalık konusunda merak edilenler...
10.09.2021 Sağlık
Bebeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir? Pnömoni halk arasındaki bilinmekte olan tabiri ile zatürre; kısaca bir tanımla akciğer dokusunda meydana gelen iltihaplanmadır. Bakteriler ilk sırada olmak üzere çeşitli mikroorganizmalara bağlı şekilde meydana gelir. Kimi pnömoni türlerinde hasta bireyden sağlam olan bireylere direkt olarak bulaşma riski mevcuttur. Bununla birlikte hastalık çoğu zaman, hastanın kendi boğaz, ağız ya da sindirim kanalında yer alan bakterilerin akciğere ulaşması ile meydana gelir. Normal durumda ise hastalığa sebep olmayan bu mikroplar, vücudun savunmasının zayıf düştüğü kişilerde pnömoni oluşturur. Zatürre bebeklerde de sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Zatürrenin bebeklerdeki belirtilerini ve tedavi şeklinin nasıl olduğunu sizler için derledik.
8.09.2021 Genel Sağlık
Antikorda 3 ay sonra düşüş! Üçüncü doz tavsiyesi
Antikorda 3 ay sonra düşüş! Üçüncü doz tavsiyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarının yürüttüğü, 'Sinovac Aşısının Bağışıklık Yanıtı 3'üncü Ay İzlem Sonuçları' açıklandı. Rapora göre, sağlık çalışanlarının yüzde 95,2'sinde, 2'nci aşıdan 3 ay sonra antikor düzeyleri düşüş gösterdi. Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinem Akçalı, "Çalışmanın güzel bulgularından biri, izlediğimiz grupta hastalanan kişi sayısının çok az olması" dedi. 
25.06.2021 Gündem
Son dakika: Bu kez Chikungunya alarmı! Tedavisi bulunamadı
Son dakika: Bu kez Chikungunya alarmı! Tedavisi bulunamadı Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, iklim değişikliği sürecinde salgın hastalıkların yaygınlaşacağı tespitini yaparken, sivrisinekten bulaşan “Chikungunya virüsü” uyarısında bulundu.
28.05.2021 Gündem
Geriatri Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Geriatri Bölümüne Kimler Gider?
Geriatri Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Geriatri Bölümüne Kimler Gider? Yaşamın doğal bir döngüsü olan yaşlılık, hastalık değildir. Kişinin yaşı ilerledikçe bazı hastalıklara daha açık hale gelmesi, belirli yaş grubundaki insanların özel teşhis ve tedavi yöntemlerine ihtiyaç duymasını sağlar. Geriatri bölümü, yaşlılarda yanlış tanı konma riskini ortadan kaldırır. Peki geriatri nedir, hangi hastalıklara bakar ve geriatri bölümüne kimler gider? İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.05.2021 Eğitim
Rejeneratif (Yenileyici) Tıp Nedir? Rejeneratif Tıp Uygulamaları Nelerdir?
Rejeneratif (Yenileyici) Tıp Nedir? Rejeneratif Tıp Uygulamaları Nelerdir? Son yıllarda en sık karşılaşılan kelimelerden birisi de rejeneratif tıp kelimesidir. Yenileyici tıp kelimesi anlamına gelen bu terim son yıllarda çok sık araştırılmaktadır. Rejeneratif tıp alanında pek çok klinik çalışmalar yapılmaktadır. Peki rejeneratif (yenileyici) tıp nedir? Rejeneratif tıp uygulamaları nelerdir? Sizlere rejeneratif tıp alanında yapılan çalışmalar hakkında merak edilenleri derledik. Yenileyici tıp anlamına gelen rejeneratif tıp Üretim ve Araştırma Laboratuvarlarında rejenerasyon mekanizmalarında kullanılan doku ve hücreler üretilebilmektedir. Elde edilen hücreler yara izleri, yanıklar, yaşlanma tedavileri, kıkırdak, tendon ve yumuşak doku yaralanmalarının tedavilerinde kullanılmaktadır.
24.04.2021 Sağlık
En Sık Rastlanan Çocuk Hastalıkları Nelerdir? Çocukluk Dönemi Hastalıkları Nasıl Geçer?
En Sık Rastlanan Çocuk Hastalıkları Nelerdir? Çocukluk Dönemi Hastalıkları Nasıl Geçer? Çocuklar gelişme çağında olduklarından dolayı daha sık hastalanabilirler. Çocuklarda görülen birçok hastalık vardır. Aile bireyleri tarafından merak edilen bu hastalıklar internet üzerinden araştırılarak öğrenilmeye çalışılır. En sık rastlanan çocuk hastalıkları nelerdir? Çocukluk dönemi hastalıkları nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.04.2021 Sağlık
Koronavirüs şeker hastalarını nasıl etkiler?
Koronavirüs şeker hastalarını nasıl etkiler? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aydın, ‘’Diyabet yani şeker hastalığı dünyada ve ülkemizde salgın hastalık gibi yayılmaktadır. Toplumumuzda yapılan çalışmalarda yüzde 15 oranında diyabet olduğu saptanmıştır. Bunlara ek olarak yüzde 10 oranında diyabet kadar prediyabet hastamızda bu rakama eklenince %25e yakın oranda kan şekeri yüksekliği ile giden klinik durum olduğu ortaya konulmuştur’’ dedi.
25.03.2021 Genel Sağlık
Perinatoloji Nedir, Ne Demektir? Perinatoloji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar?
Perinatoloji Nedir, Ne Demektir? Perinatoloji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar? Modern tıbbın gelişmesi ile hastalıklar belirli alanlara ayrılarak daha geniş inceleme şansı bulunmuştur. Bu tıp alanlarından bir tanesi de perinatoloji bilimidir. Perinatoloji alanı doğumların sağlıklı olması ve gelişimn takip edilmesi süreçleri ile ilgilidir. Perinatoloji nedir, ne demektir? Perinatoloji uzmanı hangi hastalıklara bakar? Tüm merak edilen soruları sizler için derledik.
16.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Beslenme Bozukluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.