Son dakika gıda mühendisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda mühendisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda mühendisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 825 gıda mühendisi haberi bulunmuştur.
Bitki bazlı beslenmeye yönlendiren 2 neden: Sürdürebilir gelecek ve sağlık kaygısı
Gıdayı üretim şeklimiz gelecekteki gıda güvenliğimizin de sürdürülebilirliğini etkiliyor. Yanlış gıda üretimi ile birlikte iklim değişikliği, su kıtlığı ve orman tahribatı gibi zorluklar da beraberinde yaşanıyor. Bitki bazlı gıdalara yönelimin her geçen gün daha çok arttığını belirten BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Tarım ve gıda sistemleri, çiftçilerden tüketicilere kadar gıda tedarik zincirinin farklı aşamalarında dijital bir dönüşümden geçiyor” dedi.
Limona 13 kez pestisit reddi
Türkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda pestisit tespit edildi. RASFF verilerine göre, son 4 ayda ihraç edilen limonda, pestisit çıktığı için 13 kez sınırdan geri çevrildi...
Bahçeden ambalaja hayatı ‘aronya’
Aronyanın, 200 milyar dolarlık küresel gıda takviyesi pazarında yıldızının parlayacağını öngören girişimci Aylin Kalafatoğlu, kurulumuna destek verdiği bahçelerden aldığı meyveleri ambalajlı ürüne dönüştürüyor, iç pazarın yanı sıra ihracatta da büyüyor.
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'
Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
Mühendis Maaşları 2024: En Düşük ve En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar?
Günümüzün en popüler meslekleri arasında yer alan mühendislik sosyal, teknik, tarım ve ticari alanlarda bilime dayalı üretim ve geliştirme yapmaktır. Mühendisler devlette ve özel sektörlerde çalışabilir. Uzmanlık alanlarına göre görevleri değişir. Mühendis olmak isteyen pek çok kişi mühendis maaşları hakkında bilgi almak ister. En düşük ve en yüksek mühendis maaşı ne kadar? 2024 yılı mühendis maaşları hakkında detaylı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Mühendis Nedir, Ne İş Yapar? Mühendis Olmak İçin 2024 Mühendislik Bölümleri Nelerdir?
Mühendislik dört ana daldan oluşur. Makine, inşaat, kimya ve elektrik alanında hizmet veren mühendisler günlük hayatta ve üretim tesislerinde kullanılabilecek sistemler geliştirir. 30'a yakın mühendislik türü bulunmaktadır ve her birinin çalışma alanı farklıdır. Mühendis nedir, ne iş yapar? Merak edenler için ayrıntılı bir şekilde derledik.
Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin personel alacak! Detaylar belli oldu
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024'te aralarında ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendislerinin de bulunduğu 5 bin 500 sözleşmeli personel, 1500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı istihdam edecek.
Annesini sadece her ayın ilk cuma gününde görebiliyor! 'Türkiye'de ilk karar'
İzmir’de yaşayan Semra Gültekin (55), geçen yıl 25 Mart'ta, ablası Seval Ünal'a (60) misafirliğe gönderdiği demans hastası annesi Yıldız Gültekin'in (89) bir daha kendisine gösterilmediği gerekçesiyle avukatı aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı. Mahkemeden çıkan karar ise Türkiye'de bir ilk olarak tarihe geçti.
Sudan ucuz zeytinyağı! Yeni satıcılar ortaya çıktı
İnternette birçok sitede, piyasa fiyatının çok altında zeytinyağlarının satıldığı dikkat çekiyor. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını kilogram başına 295 lira olarak belirlemişken, pek çok alışveriş sitesinde “Kasım ayı fırsatı” adı altında kilosu 150-160 liradan zeytinyağı satışı yapılıyor. Uzmanlar ise uyarıyor: “Zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir. Markasını bilmediğimiz, denetlenmeyen bir yerden almak riskli.”
Diyarbakır’ın peynir rotası
Bu yıl ilki düzenlenen Mezopotamya Gastronomi Zirvesi’nde paylaşılan Diyarbakır Peynir Envanteri kentin bilinen lezzetlerinin ve rotalarının yanına peynir rotasını da ekleyecek gibi görünüyor.
Tarım zehri raporu açıklandı: Her yıl 11 bin kişiyi öldürüyor
Tarım zehirlerinin kullanımına ilişkin raporda pestisitlerin de etkisiyle Parkinson, lösemi, akciğer, meme kanseri, tip 2 diyabet, astım, alerji, obezite ve hormon bozukluklarında dünyada ciddi artışlar olduğuna dikkat çekildi.
‘Şifa çayı’ diye zehir demlemeyin!
Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve hastalıktan korunmak amacıyla tüketilen kış çayları konusunda uzmanlar uyardı. Açık satılan kuru bitkilerdeki bakteri ve mikroplara dikkati çeken uzmanlar, bilinçsizce içilen çayların vücuttaki tahribatına vurgu yaptı...
Sebze-meyvenin neden lezzeti yok? 40 yıl önce böyle değildi, 3 sırrı var
Günümüzde neredeyse tüm sebze, meyvelere her mevsim ulaşabilmek mümkün. Ancak bu konfor beraberinde lezzetinden de çok şey götürdü. "Nerede o eski sebze, meyveler" söylemi bir şehir efsanesinden mi ibaret yoksa haklı yanları var mı? Gıda Yüksek Mühendisi Merve Atınç Saral ve üretici Şaban Burhan 'eski tada dönüş'ün sırrını açıkladı.
Evdeki biberli menemen böyle öldürdü! Zehri yok etmek için 2 dakika şart
Şimdilerde evde kışlık domates ve reçel yapmanın tam zamanı ancak kendi yaptığı konserveyi yedikten sonra zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Peki, ev konservelerindeki gizli tehlikeler neler? Konserveyi açtığımızda zehirli olduğunu anlamamızın bir yolu var mı? "Bu zehir evdeki biberli menemeni çok seviyor. Yemeden önce 2 dakika çok önemli' diyen iki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
Dönerin DNA'sı bozuk çıktı! Soslar gerçeği saklıyor, et parlıyorsa hemen anlaşılıyor
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir çalışma, döner etiyle ilgili korkunç gerçeği gün yüzüne çıkardı. Buna göre birçoğumuzun 'döner' diye tükettiği şey aslında döner olmayabilir! Peki gıda güvenliğine uygun ve lezzetli bir dönerin sırrı nerede yatıyor? "Soslar etin imdadına yetişiyor" diyen Gıda Mühendisi Hüseyin Şirin ve "Et önünüze geldiğinde parlamalı" diyen Döner Ustası Ali Özcan'a sorduk.
C. Botulınum Türkiye’de de can aldı: Konservedeki ‘biyolojik silah’
Şu sıralarda tüm Türkiye’de kış için salçalar, konserveler hazırlanıyor. Uzmanlar ise standartlara uymayan ev yapımı konservelerde ‘biyolojik silah’a dönüşebilen öldürücü C. botulinum adlı toksin oluştuğuna dikkati çekiyor!
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...
Obezite tüm dünyada bir salgın gibi yayılıyor. Tüm dünyada 12 yıl sonra aşırı şişman kişi sayısının 4 milyarı bulması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye’de yüzde 35’i bulan obezitenin çocuklarda hızla yayıldığını söylüyor. Gıda güvenliği ve beslenme bilincinin ilkokulda ders olarak okutulmasını öneriyor.
İlaçlı, tuzlu diye peyniri yıkayanları uyardı! Tehlike iplik iplik içine işliyor, kimse göremiyor
Peyniri yemeden önce yıkamak gerektiğinden tost (eritme) peyniri tüketilmemesine pek çok iddia mevcut. "Biri altın değerinde ise, diğeri gümüş değerinde" diyen Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ise konuya bilimsel açıdan yaklaşarak peynir tüketimi, saklama koşulları ve tüketim tercihleriyle ilgili herkesin bilmesi gereken detaylar paylaştı.
Gıda Mühendisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.