Küf, sadece gıdalarımızda değil rutubetli ve karanlık ortamlarda banyo, tuvalet gibi evimizin ortamında da oluşmaktadır. Küf bulunduğu ortamda beyaz, yeşil, gri hatta siyah renkte gözlemlenebilmektedir. Ancak bazen de küflenmeye başlayan ortam ve gıdalarda gözlemlemekte zorlanabilmekteyiz.
Devamını okuEvde ekmek yaparken size yardımcı olacağını düşündüğüm endüstriyel üretimde ve Ar-Ge çalışmalarımızda yaptığımız birçok üretimin sonucunda elde ettiğimiz birkaç ipuçlarından bahsetmek istedim.
Devamını okuKasım ayı başlamışken mevsimin en kıymetli sebzelerinden biri olan brokolinin zengin besin içeriğinden ve bu içerikten yararlanmak için yapmamız gerekenlerden bahsetmek istedim.
Devamını okuDondurarak gıda muhafazası, ürünün depolanmasında ürünün tazeliğini en çok koruyan yöntemdir. Ürünlerde meydana gelecek mikrobiyolojik bozulmalar, besin kayıpları gibi kayıpların çok yaşanmadığı muhafaza yöntemleri arasında olması, günümüzde tercih edilebilirliğini arttırmış durumdadır.
Devamını okuSon zamanlarda bitkisel süte talep artsa da lezzeti, birçok reçetede daha verimli sonuçlar vermesi ve fiyat performansı sebebiyle inek sütü tüketimi oldukça yaygın.
Devamını okuHavaların soğumaya başlamasıyla birlikte bitki çayı tüketimi günlük yaşantımızda artış göstermeye başlıyor. Ancak bitki çaylarını tüketirken çayın içindeki bileşiklerden yararlanabilmemiz açısından doğru bir şekilde hazırlayarak tüketmemiz önemlidir. Aksi halde istediğimiz tat ve aromada olmayan sıcak bir içecek tüketmiş oluruz.
Devamını okuGünümüzde sağlıklı beslenme önemini arttırmaya devam ederken sağlıklı gıdayı temin etmek kadar o gıdaya uyguladığımız işlemleri de güvenli hale getirmek büyük önem taşıyor.
Devamını okuKarpuzun tam mevsimi gelmişken, tüketimi yaz meyveleri arasında çok olan bu meyvenin besin içeriğini de merak ediyorsunuzdur. Yaz sıcaklarında lezzetli ve serinletici bir meyve olarak tüketilen karpuz, mineral ve vitamin deposu olduğu gibi su içeriğinin yüksek olması sebebiyle de bol bol tüketebileceğimiz bir meyvedir.
Devamını oku