Voleybol Egonu ve Zehra Güneş damgası! VakıfBank, Fenerbahçe Opet'i yıktı finale yükseldi

Egonu ve Zehra Güneş damgası! VakıfBank, Fenerbahçe Opet'i yıktı finale yükseldi

13.04.2023 - 20:47 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Opet, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanşında VakıfBank ile karşı karşıya geldi. İlk maçı kendi evinde 3-0 kaybeden VakıfBank, rövanşta rakibini aynı skorla mağlup etti. Altın sette rakibini deviren VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit'in finaldeki rakibi oldu.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe Opet, VakıfBank'ı konuk etti. VakıfBank ilk maçta 3-0 yenildiği rakibini rövanşta 3-0'lık skorla geçti. Sarı-siyahlılar, altın seti kazanarak Eczacıbaşı Dynavit'in finaldeki rakibi oldu.

Haberin Devamı

VakıfBank'ta Paola Egonu, Gabi ve Zehra Güneş'in performansları dikkat çekti.

İki takım arasındaki ilk maçı Fenerbahçe Opet, 3-0'lık net bir skorla kazanmıştı. Sarı-lacivertlilerin evinde oynadığı maça taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Fenerbahçe Opet'i destekleyen tribünlerin büyük bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi.

Egonu ve Zehra Güneş damgası VakıfBank, Fenerbahçe Opeti yıktı finale yükseldi

F.BAHÇE OPET HIZLI BAŞLADI

Fenerbahçe Opet ile VakıfBank arasındaki rövanş maçına hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Opet oldu. Sarı-lacivertlilerde Melissa Vargas mücadeleye oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Ana Cristina'nın da başarılı oyunuyla birlikte Fenerbahçe Opet ilk setin ortasında VakıfBank karşısında farkı 4'e kadar yükseltti.

GABI OYUNA DAHİL OLDU

VakıfBank'ta Gabi'nin oyuna daha fazla dahil olmasının ardından sarı-siyahlılar rakibi karşısında bir anda skoru 16-16'ya getirdi. Paola Egonu da Gabi gibi farkın erimesinde önemli bir rol üstlendi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Opet'in rakibi karşısında bir süre daha üstünlük kurmasının ardından VakıfBank maçta ilk kez öne geçti. Sarı-siyahlılar, Fenerbahçe Opet deplasmanında 18-19'luk üstünlüğü yakaladı.

Egonu ve Zehra Güneş damgası VakıfBank, Fenerbahçe Opeti yıktı finale yükseldi

F.BAHÇE'DE ARINA'NIN ÇABASI YETMEDİ

Fenerbahçe Opet'te Arina Fedorovtseva, ilk setin son anlarında sorumluluk aldı. VakıfBank'ın direncini genç voleybolcu kırdı. VakıfBank'ta Kara Bajema'nın çabası sonrası sarı-siyalılar 24-22'lik üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe Opet hücumunda Zehra Güneş'in yaptığı blokla birlikte VakıfBank geri dönüşü tamamladı.

Sarı-siyahlılar, Fenerbahçe Opet deplasmanında ilk seti 25-22'lik üstünlükle tamamladı. Fenerbahçe Opet'in ilk sette blok sayısı bulamaması dikkat çekti.

VAKIFBANK İKİNCİ SETE ETKİLİ BAŞLADI

Giovanni Guidetti yönetimindeki VakıfBank maçın ikinci setine etkili başladı. Sarı-siyahlılar, Fenerbahçe Opet deplasmanında ikinci sete 4-1'lik skorla girdi. Gabi'nin smacı VakıfBank'ta oyuncuları daha da hırslandırdı. VakıfBank'ın 3 sayılık serisini Fenerbahçe Opet'te Arina Fedorovtseva durdurdu.

Egonu ve Zehra Güneş damgası VakıfBank, Fenerbahçe Opeti yıktı finale yükseldi

EGONU, F.BAHÇE'NİN MORALİNİ BOZDU

Karşılaşmanın ikinci setinde VakıfBank'ın molası sonrası Fenerbahçe Opet'ten servis hatası geldi. VakıfBank'ın İtalyan yıldızı Paola Egonu, ardından kullandığı serviste doğrudan sayıyı buldu. Bu sayı sonrası Fenerbahçe Opet Başantrenörü Zoran Terzic mola aldı. VakıfBank, Fenerbahçe Opet karşısında molaya 17-12 üstün girdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Opet'in molası sonrası Chiaka Ogbogu'nun bloğu geldi. VakıfBank'ta Kara Bajema'nın bulduğu sayı sonrası fark bir anda 7'ye yükseldi. Paola Egonu'nun servis hatası sonrası yakalanan seri sona erdi. Paola Egonu'nun servis hatası sonrası Fenerbahçe Opet'te de Ana Cristina servis hatası yaptı. VakıfBank'ın blok sayısı sonrası fark açılmaya devam etti. VakıfBank'ta blok yapan isim Cansu Özbay oldu: 21-13.

VAKIFBANK DURUMU 2-0 YAPTI

Fenerbahçe Opet'in dağınık bir görüntü sergilediği ikinci sette VakıfBank'ta Paola Egonu oyuna daha fazla dahil oldu. Sarı-siyahlılar rakibi karşısında 2'nci seti Cansu Özbay'ın sayısıyla 25-14 üstün tamamladı.

Egonu ve Zehra Güneş damgası VakıfBank, Fenerbahçe Opeti yıktı finale yükseldi

ARINA VURDU, EGONU YIKILDI

Karşılaşmanın üçüncü setinde Fenerbahçe Opet'in servisinde Arina Fedorovtseva'nın vuruşunda Paola Egonu kötü yakalandı. İtalyan voleybolcu servisi karşılamak isterken kendini yerde buldu. Daha sonra Arina Fedorovtseva'nın hücumunu bloklamak isteyen VakıfBank'ta top dışarı gitti. Fenerbahçe Opet üst üste bulduğu sayılarla 3-0'lık üstünlüğü kurdu.

Haberin Devamı

VakıfBank'ın üst üste bulduğu 2 sayıya karşılık Fenerbahçe Opet'te Melissa Vargas'tan geldi. Sarı-siyahlılar üst üste bulduğu sayılar sonra farkı bir anda bire düşürdü.

TERZIC KARARI DÜZELTTİRDİ

Maçın üçüncü setinde VakıfBank'ın 6-6'lık dengeyi yakaladığı pozisyonda Fenerbahçe Opet Başantrenörü Zoran Terzic inceleme talebinde bulundu. Blokta temas sonrası karar değişti. Sayı Fenerbahçe Opet'e verildi ve skor 7-5 olarak düzeltildi.

F.BAHÇE'DEN MOLA GELDİ

VakıfBank'ın üst üste bulduğu sayılar sonrası Fenerbahçe Opet Başantrenörü Zoran Terzic mola aldı. VakıfBank'ın 9-8'lik üstünlük kurmasının ardından iki takım sporcuları kenara geldi.

Egonu ve Zehra Güneş damgası VakıfBank, Fenerbahçe Opeti yıktı finale yükseldi

EGONU KARARI DEĞİŞTİRDİ

Karşılaşmanın 3'üncü setinde Paola Egonu'nun hücumunda maçın hakemleri topun dışarıda olduğunu işaret etti ve sayıyı Fenerbahçe Opet'e verdi. Paola Egonu'nun itirazı sonrası yapılan incelemede topun içeride olduğu görüldü. Karar değişti ve sayı VakıfBank'a verildi.

Haberin Devamı

VARGAS SERVİSİ ATTI, DANS ETTİ

Fenerbahçe Opet'in genç milli yıldızı Melissa Vargas üst üste bulduğu sayılarla skoru dengeledi. Melissa Vargas, servis sayısı sonrası kısa süreli bir dans gerçekleştirdi.

VAKIFBANK MAÇI KAZANDI, ALTIN SETE TAŞINDI

VakıfBank, Fenerbahçe Opet karşısında üçüncü seti de kazandı. Sarı-siyahlılar rakibini 3-0'ın rövanşında 3-0'la mağlup etti. Bu sonuçla birlikte maç altın sete taşındı. İki takım arasında finale yükselecek taraf altın set sonucu belirlendi.

Egonu ve Zehra Güneş damgası VakıfBank, Fenerbahçe Opeti yıktı finale yükseldi

ALTIN SETTE KAZANAN VAKIFBANK

İki takım arasındaki altın sete Fenerbahçe Opet hızlı başladı. Sarı-lacivertliler altın sete 2-0'lık skorla girdi. Paola Egonu'nun hücumunda VakıfBank ilk sayısını buldu. Gabi'nin sayısıyla birlikte altın sette skor 2-2 oldu. VakıfBank üst üste bulduğu sayılarla skoru 4-2 yaptı. Fenerbahçe Opet mola aldı. VakıfBank, Fenerbahçe Opet karşısında skoru 14-12 yapınca maç sayısı şansı yakaladı. Sarı-siyahlıların abartılı sevinci sonrası sarı kart çıktı. VakıfBank rakibini altın sette 15-12 devirdi ve finale yükseldi.

Egonu ve Zehra Güneş damgası VakıfBank, Fenerbahçe Opeti yıktı finale yükseldi

KUPA TÜRKİYE'YE GELECEK

Igor Gorgonzola Novara'yı deplasmanda 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, rövanş maçında rakibini kendi evinde set vermeden devirdi. Eczacıbaşı Dynavit'in finaldeki rakibinin Fenerbahçe Opet olması nedeniyle CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde kupanın Türkiye'ye gelmesi kesinleşti.

HANDE BALADIN: EN BAŞINDAN BERİ HEDEFİMİZ BUYDU

Eczacıbaşı Dynavit'in yıldızı Hande Baladın, finale çıkmanın mutluluğu sonrası ilk kez konuşmuştu. Hande Baladın açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Zor bir maçtı bizim için. Novara’da oynadığımız ilk maçta maalesef 3-2 yenilgiyle dönmüştük. İlk maçta çok fazla basit hata yapmıştık. Açıkçası Novara’yı durduramamıştık. Burada kararlı çıktık sahaya. Bu kararlılığımızı da maçın başından sonuna kadar gösterme fırsatı yakaladık. Bugün çok iyi bir takım oyunu oynadık. O yüzden bütün takımımla gurur duyuyorum. En başından beri hedefimiz buydu."

Yazarlar