Fenerbahçe Fenerbahçe transferde hız kesmiyor! Krunic sonrası hamlelere devam

Fenerbahçe transferde hız kesmiyor! Krunic sonrası hamlelere devam

13.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Krunic’i de kadrosuna katan ara transferin yıldızı F.Bahçe, hamlelerine devam edecek. Bonucci’nin ardından Bosnalı futbolcunun da dün İstanbul’a gelmesiyle coşku artarken, bir stoper ve bir hücumcu takviyesi daha yapılacak.

Fenerbahçe transferde hız kesmiyor Krunic sonrası hamlelere devam

Fenerbahçe, Leonardo Bonucci’nin ardından uzun süredir peşinden koştuğu Rade Krunic’te de mutlu sona ulaştı. İtalya’da dört yıldır Milan forması giyen tecrübeli ön liberonun transferinde varılan son nokta kulüp tarafından dün şu açıklamayla duyuruldu:

Haberin Devamı

“Ara transfer döneminde Profesyonel Futbol A Takımımızın güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüren kulübümüz; orta saha oyuncusu Rade Krunic ve kulübü AC Milan ile prensip anlaşmasına varmıştır. Futbolcu sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için bugün İstanbul’a gelecektir.”

Bu açıklamadan bir süre sonra dün, oyuncunun uçaktan geçtiği video mesajı kulübün resmi hesaplarından paylaşıldı. Krunic burada sarı-lacivertlilere seslenerek ‘Merhaba Fenerbahçe taraftarları, İstanbul’a geliyorum. Birazdan görüşmek üzere’ ifadelerini kullandı. Ardından ise 30 yaşındaki futbolcu İstanbul’a ayak bastı. Kulüp yetkilileri ve bir grup taraftar tarafından karşılanan Krunic havaalanından kalacağı otele hereket ederken, sağlık kontrolünden sonra resmi sözleşme imzalayacak.

Haberin Devamı

STOPERE SAVIC

Transferin ilk gününde Bonucci ve Krunic gibi önemli ismleri kadrosuna katan sarı lacivertliler hız da kesmeyecek. Bu iki ismin ardından transfer çalışmaları devam ederken, bir stoper bir de takımdan ayrılacak hücum oyuncusu yerine de takviye planlanıyor. Stoper için Saviç güçlü adaylardan biri olarak öne çıkıyor.

Karadağlı futbolcu maaşında indirim yaparsa transferin mümkün olacağı öğrenildi. Bunun dışında takımdan ayrılması muhtemel isimler de söz konusu. Kent, Umut Nayir bu adayların başında gelirken, ayrılacak isme göre de takviye yapılacak.

"KARİYERİMİ GETİRDİM"

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Bonucci, Fenerbahçe’ye transfer olduğu için mutlu olduğunu söyledi, “Bana yapılan karşılama için de minnettarım. Her zaman ilk duygular çok önemlidir. Kendimi çok iyi hissediyorum” dedi. Konyaspor maçındaki atmosfer hakkında konuşan İtalyan oyuncu, “İnanılmazdı. Taraftarlarımız harika destek oldular. Birlikte savaşıp, birlikte kazanacağız. Buraya kariyerimi getirdim. Kariyerimi kupalarla tamamlamak istiyorum” diye konuştu.

İŞİ SAĞLAMA ALDILAR

Sarı lacivertliler şampiyonluk için bu sezon işi sağlama alıyor, kadroda eksiklik yaşanmamasına gayret ediyor. Becao’nun sakatlığı yüzünden şubat ayı gibi sahalara dönecek olması, Djiku’nun Afrika Kupası’na gitmesi gibi faktörler nedeniyle bu isimler takıma dahil olana kadar savunma takviyesi büyük önem taşıyordu.

Haberin Devamı

Bonucci dışında bir stoper istenmesindeki temel sebebin de bu olduğu aktarıldı. Becao ve Djiku’nun aynı andaki sakatlığında önemli puanlar kaybedildiğini göz önünde bulunduran yönetim, bu durumun tekrar yaşanmaması için transferde işi tuttu.

AVRUPA HEDEFİ ARTIK FİNAL

Fenerbahçe birbiri ardında üst düzey oyuncuları kadrosuna kattı. Yıldız futbolcuların sarı-lacivertli ekibe dahil olması lig şampiyonluğu için camiada güven tazelerken, şimdi sarı lacivertlilerde hedef daha da büyüdü. Lig şampiyonluğunun yanı sıra artık Avrupa Kupası da çok ciddi hedef haline geldi. Gruptan lider çıkan sarı lacivertliler Konferans Ligi’nde hedef olarak finali belirledi.

Yazarlar