Zirkonyum dişler zamanla renk değiştirir mi?

28 Temmuz 2022

Dişler için kronların, diğerlerinin yanı sıra, diş yapısını güçlendirme, diş fonksiyonunu iyileştirme ve kanal tedavisi sonrası dişleri kaplamak için kullanılması gibi birçok avantajı vardır. Diş kronları genellikle çeşitli malzemelerden yapılır. Günümüzde çoğu kron seramikten yapılırken, seramik, bugünlerde diş hekimleri ve hastalar arasında en popüler malzeme olan üst zirkonyum ile lamine edilebilir.

Zirkonyum diş kaplamaları mükemmel sonuçlar üretmesi, dişlerinizin ve gülümsemenizin görünümünü iyileştirmesiyle bilinir.

Zirkonyum diş kaplamalarının çeşitli avantajları vardır. Metal içermeyen zirkonyum kronlar daha dayanıklı ve daha uzun ömürlüdür. Geleneksel metal-seramik kronlara kıyasla dayanıklı olmaları ve üstün görünümleri nedeniyle tüm diş kronları arasında tercih edilen seçeneklerdir.

Zirkonyum dişlerin kullanım nedenleri

Diş hekimlerinin kron önerdiği durumlar şunlardır:

-Doldurulması zor olan büyük bir boşluk

-Köprü kullanımını gerektiren diş kaybı

-Diş imp

Yazının Devamı

Diş sağlığının önemsenmemesi domino etkisine neden olabilir!

20 Temmuz 2022

Diş eti hastalığı

Diş eti hastalığı hafif (diş eti iltihabı) ile şiddetli (periodontitis) arasında değişebilir. Diş eti hastalığı geliştirip geliştirmemenizi etkileyen bir dizi faktör vardır ama bunların en yaygın olanı kötü ağız hijyenidir. Diş eti hastalığı, ağzınızdaki bakteri ve tartar oluşumuna bağlı olarak gelişir. Doğru ağız bakımı ile ağzınızdaki tartar ve kötü bakteri miktarını en aza indirebilirsiniz. Tartar zamanla sertleşen plaktır. Düzgün ve sık fırçalamazsanız, plak birikecek ve sonunda tartara dönüşecektir. Tartar o kadar serttir ki ancak metal bir aletle kazınarak çıkarılabilir. Düzenli olarak diş ipi kullanmayı ihmal ederseniz, dişleriniz arasında ve diş eti çizgisinde de bakteri birikebilir. Ağız sağlığınız konusunda proaktif olmaya başlarsanız, diş eti hastalığı geliştirme ve sonuçları yaşama şansınızı önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Çürük

Diş çürüğü, ağız sağlığınızı sürekli olarak ihmal ederseniz yaşayacağınız başka bir yansımadır. Bazı insanlar diş çürümesine diğerlerinden daha duyarlıdır, ancak

Yazının Devamı

Dişlerinizi göstererek gülümsemekten çekiniyor musunuz?

17 Temmuz 2022

Gülümsediğinizde, ruh halinizin daha iyi hale gelmesi için fırsat yaratırsınız çünkü gülümseme, ruh halinizi iyileştirmek için vücudunuzu harekete geçirir. Güldüğünüzde insanlar sizi güzel, rahat ve sakin biri olarak görürler. Ufak bir gülümseme etrafınızdakilere sevgi, sıcaklık ve neşe saçabilir. Araştırmalar gülümsemenin, stresli durumlarda, iyi hissettiren endorfinler salgılayarak, kaygıyı azalttığını göstermiştir.

Bazı kişiler için gülümseme endişe kaynağı olabilir

Ancak bazı kişiler, karşısındakilerin o kadar da güzel olmayan dişlerini fark etme korkusuyla gülümseyemeyecek kadar endişeli olabilir. Sağlıklı ve güzel dişlerin sadece estetik olarak değil, aynı zamanda kişinin kendine olan güveni için de büyük bir kaynak olduğunu biliyor muydunuz?

Sigara içmek ve aşırı gazlı içeceklerin yanı sıra kötü ağız hijyeni, beyaz dişlerinizi kalıcı olarak lekeleyebilir ve sizi gülümsemenin tüm zevkinden mahrum bırakabilir. Beyazlatıcı formülleri veya diğer ticari

Yazının Devamı

Diş taşı ve sarılığı fırçalamayla temizlenir mi?

4 Temmuz 2022

Diş taşı yani tartar nedir?

Diş taşı olarak da bilinen tartar, tükürüğünüzde bulunan ve zamanla sertleşen plak ve mineral birikimlerdir. Tartar dişlerin dışını kaplayabilir ve diş eti çizgisinin altına girebilir. Gözenekli olduğu için yiyecek ve içecekler tartarı kolayca lekeleyebilir.

Genellikle dişlerin arkasına ve arasına yerleşen tartar birikintileri sarı veya kahverengi görünür. Tartar ve öncüsü plak, diş sağlığınıza zarar verebilir.

Bakteri oluşumundan dolayı ağız kokusuna neden olur. Dişlerin sert dış tabakası olan mineyi yok eder ve bu da diş hassasiyetine, çürüklere ve hatta diş kaybına yol açabilir. Diş eti hastalığına neden olabilir.

Diş temizliğinin faydaları nelerdir?

Plak birkaç saat içinde sertleşerek tartara dönüşebilir, bu nedenle günlük olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak çok önemlidir. Bunun için günde iki kez, bir seferde iki dakika fırçalayın. Yumuşak kıllı bir fırça kullanın. Hem diş hem de diş etlerinizi fırçalayın. Fırçayı 45 derece açıyla eğin, böylece

Yazının Devamı

Diş eti iltihabı nedir? Tedavi edilebilir mi?

21 Haziran 2022

Diş eti enfeksiyonu türleri

Diş eti iltihabına genellikle diş plağının aşırı büyümesi neden olur. Yanlış diş hijyenine ek olarak, bazı ilaçlar, ciddi C vitamini eksiklikleri, hamilelik ve menopoz dahil olmak üzere hormonal değişiklikler, lösemi, bazı mücevherlerde bulunabilen nikel gibi ağır metaller, bazı makyaj ürünlerinde bulunabilen kimyasallara maruz kalma sayılabilir. Diş eti iltihabına neden olan ve aşırı plak büyümesiyle ilgili olmayan bazı diş eti enfeksiyonları türleri vardır. Bunlar şunları içerir: Pamukçuk gibi bazı viral veya mantar enfeksiyonları ve gömülü bir diş veya tam olarak ortaya çıkmayan diş…

Diş eti iltihabına ne sebep olur?

Diş etleriniz aslında dişlere gördüğümüz diş eti kenarlarından daha düşük bir noktada yapışır. Bu, sulkus adı verilen küçük bir boşluk oluşturur. Yiyecek ve plak bu boşlukta sıkışıp diş eti enfeksiyonuna veya diş eti iltihabına neden olabilir.

Plak, ince bir bakteri tabakasıdır. Dişlerinizin yüzeyinde sürekli olarak oluşur. Plak ilerledikçe sertleşir ve tartar olur. Plak diş

Yazının Devamı

Diş problemlerinde en sık tercih edilen yöntemler

13 Haziran 2022

Şeffaf plaklar

Kalabalık, çarpık veya garip aralıklı dişleriniz var, ancak metal diş telleriyle dolu bir ağızla dolaşmak istemiyor musunuz? Şeffaf plaklar, kullanışlı, net düzleştirme kalıpları ile gülümsemenizi düzeltir. Özel kalıplar, zamanla dişlerin konumunu kademeli olarak değiştirir. Dişlerini düzeltmek isteyen ve bu süreçte görünümlerinden ödün vermek istemeyen meşgul yetişkinler için popüler bir seçimdir.

Diş beyazlatma

Profesyonel diş beyazlatma, çarpıcı biçimde daha parlak, daha beyaz dişler elde etmenin en güvenli ve en etkili yoludur. Güçlü lazer ışığı, dişleri bir saatten kısa sürede beyazlatır. Dişler on tona kadar daha parlak hale gelebilir.

Diş kronları

Diş kronları, bir dişin hem işlevini hem de görünümünü iyileştirmek için kullanılan bir diş protezidir. Kuron kişiye özel şekillendirilir ve hastanın mevcut dişlerinin rengiyle eşleşir. Diş kronları, çatlakları, diş çürümesini, hasarlı dolguları veya bir kök kanalının sonrasını ele alabilir. Diş kronları ayrıca ek uzunluk

Yazının Devamı

Gülüş tasarımı doğal dişlere zarar verir mi?

6 Haziran 2022

İlk başta birçok hastada görülen endişe, gülüş tasarımının doğal dişlere zarar verip vermeyeceğidir.

Gülüş tasarımı doğal dişlerinizi bozar mı?

İyi haber şu ki gülüş tasarımı doğal dişlerinize zarar vermez. Gülümsemenizin doğal güzelliğini artırmak istediğinizde gülüş tasarımı güvenli bir işlemdir. Her aşamasında doğal dişlerin korunması ve daha sağlıklı hale getirilmesi hedeflenir.

Parlak ve güzel bir gülümsemeye sahip olmanın özgüveni artırdığını, yüz görünümümüzü iyileştirdiğini ve daha güvenle gülümsememizi sağladığını biliyoruz. Diş sağlığını ve gülümsemeyi iyileştirmek için çağdaş kozmetik diş tedavi prosedürleri kullanılır.

Gülüş tasarımında arzu ettiğiniz parlak gülümsemeye sahip olmanız için dişlerinizi onarmak ve güzelleştirmek için porselen kaplamalar, diş implantları ve diş kronları gibi tedaviler gerçekleştirir.

Unutmayın, gülümsememiz sizin ilk izleniminizdir

Gülüş tasarımı hastanın yaşına, ihtiyacına, yaşam tarzına, ağız ve diş

Yazının Devamı

Diş doktoru ziyaretlerinden neden korkmamalısınız?

1 Haziran 2022

Neyse ki, diş hekimliği yıllar içinde o kadar çok değişti ki, bunlar artık çoğu genç için endişe kaynağı değil. Çocuklar ve genç yetişkinler diş kaygısına neden olan sorunların çoğunu hiç yaşamıyor. Diş hekimliğindeki gelişmeler aynı zamanda birçok yaşlı yetişkinin diş hekimini ziyaret etme kaygısını ve korkusunu yenmesine de yardımcı olmuştur.

Modern diş hekimliği ağrısızdır

Diş teknikleri son birkaç yılda büyük ölçüde gelişti ve iyileştirmelerin çoğu diş hekimliğini tamamen ağrısız hale getirdi. Bir zamanlar en ağrılı diş deneyimi olarak kabul edilen kanal tedavisi, diş hekimlerinin işlemi gerçekleştirmek için özel aletler kullanması nedeniyle artık neredeyse ağrısız hale geliyor.

Ağrı kesiciler ve diş sedasyonlarında ağrıyı kontrol etmede gelişmeler oldu. Dental sedasyon, ağrı ve kaygıyı en aza indirir ve diş kaygısı olan herkes için diş deneyimini iyileştirir.

Diş hekimliği daha az invazivdir

Diş hekimleri, boşlukları tespit etmek ve doldurmak, kök kanalları yapmak, diş problemlerini tedavi etmek ve sağlıklı dokuyu korumak için ileri

Yazının Devamı