Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Ağız hijyeninin korunması hem sağlığımız hem de ilişkilerimiz üzerinde önemli bir rol oynamaktadır. Hijyenine dikkat edilen güvenli bir gülüş insanlara verdiğimiz ilk izlenimimizi dahil tüm ilişkilerimizi etkilemektedir.

Ağız kokusu

Ağız kokusu, toplumda her üç kişiden birinde görülen bir problemdir. Herkeste aynı derece ve seviyelerde olmayabiliyor. Ağız kokusu problemi yaşayan kişiler, bu problemi çoğunlukla çevreleri tarafından uyarılar yapıldığında fark ediyor. Ağız kokusu kişinin hem psikolojik sorunlar yaşamasına neden olabiliyor hem de sosyolojik sorunlar yaşamasına neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Ağız kokusu kötü ağız hijyeni yani diş fırçalamama sebebiyle ortaya çıkabiliyor. Diş taşları ve çürükler de ağız kokusuna neden olabilmektedir. Bu problemler diş hekiminize başvurduğunuzda ve diş hijyeninizi artırdığınızda kolayca tedavi edilebilmektedir.

Gülüşünüzün rengi büyük önem taşıyor

Dişlerimizin rengi, gülüşümüze büyük artılar veya eksiler katabilmektedir. Özellikle sigara kullanımı, çay ve kahve gibi içeceklerin çok tüketilmesi ve ağız hijyeninin sağlanmaması dişlerimizin rengi üzerinde rol oynuyor. Bu rengin açılması ve parlak bir gülüşe sahip olmamız ise mümkün!

Öncelikle dikkat etmemiz gereken şey evde ağız hijyenine dikkat ederken, kendi kendimize diş beyazlatmaya çalışmamamız gerektiğidir. Bazı kişiler evde diş beyazlatma yaptıklarını ve hassasiyet gibi sorunlar yaşadıklarını belirtiyorlar. Bu nedenle “evde diş beyazlatma tarifleri” diye geçen beyazlatma girişimlerinde bulunulmamalıdır. Bu tarifler, dişleri çizen, hassasiyete neden olan ve aşındıran, diş eti problemlerini ortaya çıkaran içeriklere sahiptir ve sadece dişimize zarar vermesine neden oluruz.

Diş beyazlatmada en önemli durum hekim kontrolünde, hekim kliniğinde ve hekim gözetimi altında yapılmasıdır. Diş beyazlatma hekim kontrolünde yapıldığında herhangi bir sorunla karşılaşılmaz ve dişlerin yüzeyinde aşınma meydana gelmez ya da hassasiyet görülmez. Hekim kontrolünde maksimum diş beyazlatmadan sonra birkaç saat hassasiyet olabilir ancak hekiminiz bu durumla ilgili size bilgi verecektir.

Haberin Devamı

Çocukların diş sağlığına dikkat!

Ağız sağlığı sadece bizlerin değil çocuklarında hayatını olumlu ya da olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Çocuklarda diş çürükleri çok önemli bir konudur. Ebeveynler süt dişlerinin belirli yaşlarda dökülmeleri sebebiyle çürük oluşumunu önemsemeyebiliyor. Ancak, süt dişlerinin çocukların ağzında yeme-içme dışında da birçok işlevi var. Süt dişleri, arkadan gelen daimi dişler için yer tutuculuk yapıyor. Düşmesi gerekenden daha önce düştükleri zaman ya da çürüdükleri zaman alttan gelen dişler çapraşık ve yamuk gelebiliyor.

Ayrıca, süt dişleri çürüdüğü zaman diş köklerindeki iltihaplar daimi dişleri de etkileyebilir. Özellikle çocukların ön dişlerinde oluşan çürükler tedavi edilmediği zaman, çocukların hem o dönemde hem de ileri dönemde psikolojileri ve sosyal hayatları çok ciddi etkileniyor.

Günümüz teknolojisinde dijital diş hekimliğinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu problemlerin tedavisi tek seansta veya bir günde yapabilmektedir. Düzenli olarak kontrollerinizi yaptırmanız ise oluşabilecek problemlerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/