Diş beyazlatma tedavisi her zaman istenilen beyazlığı sağlar mı?

Günümüzde diş beyazlatma en çok istenen diş tedavilerinden biridir. Gülümsemenizin görünümünü aydınlatmanın birçok yolu vardır, ancak tüm yöntemler eşit derecede etkili veya güvenli değildir.

Herhangi bir diş beyazlatma tedavisini düşünürken, doğal dişlerin nadiren tamamen beyaz olduğunu unutmamak önemlidir. Dişin dentin tabakası doğal olarak sarı renktedir ve diş minesinin mavimsi beyaz şeffaflığından yansıdığında, kişinin genetiğine bağlı olarak dişin tamamı genellikle açık gri veya açık sarı arasında bir yerde görünür. Dişler doğal olarak beyaz olmadığından, herhangi bir beyazlatıcı ürünün size üzerinde oynanmış reklamlarda ve popüler kültür medyasında gördüğünüz mükemmel inci beyazlığını vermesini beklemek gerçekçi değildir.

Haberin Devamı

Mine lekelerini çıkarma ve dentin beyazlatma

Diş minesindeki lekeyi çıkarmak ile dişinizin iç rengini değiştirmek arasında önemli bir fark vardır. İki farklı diş rengi değişikliği türü olduğundan, tüm ürünler size aynı beyazlatma sonuçlarını vermez.

Mine, doğal olarak mavimsi beyaz pigmentine sahip, dişin şeffaf koruyucu tabakasıdır. Ağız hijyeni alışkanlıkları olmadığında veya tütün ürünleri, kahve, şarap veya diğer koyu renkli yiyecek ve içeceklerin tekrar tekrar tüketilmesiyle lekeler birikebilir ve diş minesini hızla kaplayabilir. Çoğu yüzeysel leke, profesyonel bir diş temizliği sırasında diş minesinden de çıkarılabilir.

Renksiz dentin (İçsel renklenme)

Koruyucu minenin altında, çoğu insanda doğal olarak sarı görünen, dentin adı verilen sert, iç diş tabakası bulunur. Yaşlanmanın doğal bir parçası olarak dentin rengi zamanla koyulaşır. Ayrıca, asidik gıdalara maruz kalma ve düzenli aşınma ile mine giderek incelir ve alttaki daha koyu dentini açığa çıkarır. Dentin, yaşamın herhangi bir aşamasında diş çürüğü veya boşluklar mevcut olduğunda hafif gri görünecek şekilde rengi bozulabilir.

Doğal olarak koyu renkli bir dentin tabakasına sahipseniz veya dentininiz yaşlandıkça koyulaşıyorsa, mine lekelerini gidermek için tasarlanmış bir "beyazlatıcı" ürünün dişlerinizi beyazlatmak için çok az etkisi olacaktır.

Dentin renginin değiştirilmesi, diş hekimleri tarafından üstlenilen beyazlatma yöntemlerini içerir. Diş hekiminiz peroksit jel veya UV ışık tedavisi uygulayabilir.

Haberin Devamı

Kabul edelim, kimse sarı dişleri istemez ve çoğumuz gülümsemelerimizin görünümünü güzelleştirmek isteriz. Ancak yapay bir görünümdense doğal görünüm sağlayacak beyazlıkta ve parlaklıkta dişlere sahip olmak çok daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Unutmayın, ışıl ışıl güzel bir gülümseme ve sağlıklı dişler sadece düzenli bakım ve düzenli diş hekimi ziyaretiyle elde edilebilir.

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/