Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Mine, dişlerin dış kaplamasıdır yani dışarıdan görünen kısımdır. Mine, dişlere koruma, renk ve parlaklık sağlayan sert bir maddedir, ancak doku yıllar içinde etkilenir. Bunun nedeni tüketilen yiyecek ve içeceklerin bazen tüketilen ilaçların da dişlerin rengini etkilemesidir, bu nedenle bazı insanlar dişlerinin olabildiğince iyi görünmesini sağlamak için diş beyazlatma işlemlerini tercih ederler.

Diş beyazlatma, dişlere parlaklığını ve rengini geri kazandırmaya yardımcı olur

Estetik diş hekimi işlemleriyle dişlerdeki renklenme giderilebilir. Beyazlatma, her geçen gün popülerlik kazanan ve diş kliniklerinde en çok aranan diş estetiği prosedürlerinden biridir. Beyazlatma sadece doğal dişler için geçerlidir, kuronları veya kullanılan diğer kaplamaları içermez, beyazlatma için bu tarz kaplamaların yenilenmesi gerekir.

Haberin Devamı

Diş beyazlatma süreci

Doğal diş yapısında küçük gözenekler bulunur. Diş minesini renklendiren çay, kahve, sigara ve bazı yiyecekler gözenekler tarafından emilir. Diş minesinin lekelenerek zaman içinde renk değiştirmesine neden olur.

Diş beyazlatma, alanında uzman diş hekimleri tarafından yapıldığında oldukça güvenli bir işlemdir. Estetik diş beyazlatmada diş minesindeki gözenekler özel araç gereç ve işlemlerle temizlenerek lekeler giderilir.

Diş beyazlatma işleminden sonra birçok kişi dişlerinde hassasiyet hisseder. Hassasiyet, dişlerin sıcak veya soğuk yiyeceklerin tüketilmesiyle oluşabilir. Ancak bu hassasiyet birkaç saat sonra normale döner.

Diş beyazlatma türleri nelerdir?

Güzel ve parlak bir gülümsemeye sahip olmak herkesin hayalidir. Dişlerin parlaklığını kaybolması kişinin özgüvenini etkileyebilir. Günümüzde farklı türde diş beyazlatma yöntemleri kullanılabilir.

Diş beyazlatma (bleaching)

Günümüzün toplumsal yaşamında kişiler, dişin estetik görünümünü yüz güzelliği ve sosyal başarıyla bağdaştırır. Diş beyazlatma kimyasal ajanlar kullanılarak basit ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu işlem sırasında dişin doğal yapısının ve sağlığının korunması hedeflenir.

Haberin Devamı

Lazerle diş beyazlatma

Lazerle diş beyazlatma kullanılan en ileri teknolojilerden biridir. Lazer, tedavide kullanılan beyazlatma ajanını aktive etmeye yardımcı olur. İşlem kısa süre içinde etkili bir şekilde tamamlanır, diğer tedavi seçeneklerinde olduğu gibi uzun süre beklemeye gerek yoktur. İşlem sırasında dudak ve diş etlerini korumak için özel koruyucular yerleştirilir. Lazer tedavisi için herkes uygun aday olmayabilir. Uzman diş hekimi, kişiye en uygun diş beyazlatma planı sunmak için yardımcı olacaktır.

Diş beyazlatma seçimi

Diş beyazlatma ürünleri, diş macunları veya jeller şeklinde veya uzman diş hekimleri yardımıyla yapılan lazer tedavileri ile dişler beyaz ve parlak hale getirilebilir. Farklı tedavi türlerinin kendi avantajları vardır. Dişinizdeki lekenin boyutuna göre size en uygun diş beyazlatma yöntemi için uzman diş hekiminden destek almalısınız.

Diş beyazlatma işleminden sonra düzenli diş fırçalamanın yanı sıra yiyecek ve içecek gibi yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız gerekir. Diş hekiminiz ağız sağlığınıza dikkat etmek için alışkanlığınızı en iyi nasıl değiştirebileceğiniz konusunda size tavsiyelerde bulunabilir.

Haberin Devamı

 

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/