Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Altın oran nedir?

Altın oran, birbirine göre daha küçük ve daha büyük dişlerin oranı için temel matematiksel bir formül sağlar. Diş alanındaki sürekli mükemmellik arayışında, altın oran, mükemmel gülümsemeye ulaşmanın sırrı olarak kendini gösterir. Altın oran; müzikte, doğada, mimaride ve sanatta yaygın olarak kullanılmaktadır.

İdeal orantıya ulaşmak için çeşitli estetik diş hekimliği uygulamaları yapılmaktadır. Bunun bir örneği diş implantlarıdır. Diş implantı yalnızca yüz ve kemik yapınızın bütünlüğünü korumaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda genel yüz estetiğini de geliştirir. Eksik dişiniz olduğunda diğer dişlerinizin ve çene kemiklerinizin hareket etmesine neden olabilir. Bu hareket, yüz hatlarınızda orantı eksikliğine neden olur.

Haberin Devamı

Estetik diş hekimliği nasıl yardımcı olabilir?

Mükemmel bir gülümseme arayışı asla bitmez. Estetik diş hekimliği teknolojisindeki yeni gelişmeler, mükemmel orantılara sahip dişler elde etmeye yardımcı olmaktadır. Diş implantları ve diş telleri gibi prosedürler, hizalanmış dişler elde etmek için mevcut yöntemlerden birkaçıdır. İyi bir estetik diş hekimi, hastanın doğal diş oluşumunu değerlendirebilecek ve altın oranı elde edecek ideal prosedürü belirleyebilir.

Estetik diş hekimliği, tam ağız rekonstrüksiyonunu amaçlayan çok çeşitli prosedürleri ve tedavileri içerebilir. Diş beyazlatma gibi basit bir prosedür bile gülümsemenizi geliştirmek için önemli olabilir. İleri teknikler ve tedaviler bu nedenle dişlerinizin düzgün dizilimini ve uyumunu geri getirebilir. İster çıkıntılı dişleriniz, ister eksik dişleriniz, ister çarpık dişleriniz olsun, bunlar artık modern diş hekimliği teknikleriyle düzeltilebilir.

Altın oran, yüzünüze ve çene fonksiyonuna en iyi şekilde uyması için yeni gülüşünüzü doğal şekil, boyut ve konturla birleştirir.

İki ön diş, yükseklik ve genişliklerine göre altın oran oluşturulur. Bu oran daha sonra merkez dişlerden birinci ve ikinci dişin genişliği dikkate alınarak daha da ileri götürülür. Gülümseme genişliğinin üçüncü dişin konumuna oranı da altın orana göre hesaplanabilir.

Haberin Devamı

Gülüş estetiğinde dişlerin konumu ve rengi de dahil olmak üzere, görünüşü düşündüğünüzden daha fazla etkiler.

Yanlış hizalanmış, çarpık veya çıkıntılı dişleri düzeltmek, kırık dişleri restore etmek ve hatta eksik dişleri mükemmele yakın bir sonuç üretecek şekilde değiştirmek için çeşitli diğer gelişmiş teknikler ve tedaviler mevcuttur.

Ağız ve diş sağlığını korumak, daha estetik bir görünüme kavuşmak için diş hekiminden destek alabilirsiniz.

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/