Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

İyi haber şu ki, yaşınız kaç olursa olsun dişlerinizi düzeltebilirsiniz. Diş telleri sadece çocuklar için değildir. 50 yaş ve üstü yetişkinler de diş tedavisinden yararlanabilir.

İleri yaşlarda da diş teli tedavisi mümkün!

Diş tellerinin sadece çocuklarda işe yaradığını düşünebilirsiniz ya da belki gençken diş telleriniz vardı ama şimdi de yardımcı olabileceğinden haberdar değilsiniz.

Diş telleri çocukluk ve ergenlik döneminde çene kemikleri büyüdüğünde daha hızlı etki eder. Ancak yaşlandıkça dişler değişmeye devam eder, bu nedenle diş tellerinin işe yaramayacağı bir zaman asla yoktur.

Haberin Devamı

Diş telleri üzerine baskı uygulayarak dişleri ayarlar ve bu basınç kemiklerin büyümesi durduktan sonra da etki eder. Yetişkinlerde kemikler daha sağlam olduğu için dişlerin düzeltilmesi daha uzun sürer. Yine de diş telleri her yaşta etkilidir.

Dişlerinizi düzeltmek istiyorsanız, dişleri, çeneleri ve ısırma kalıplarını hizalama konusunda uzman bir doktordan destek alabilirsiniz.

Tedavi için önce ağzınızın şeklini ve dişlerinizi nasıl yeniden hizalayabileceklerini öğrenmek için röntgen çekilir. Ardından dişlerinizi düzeltmek için ne kadar kalması gerektiği de dahil olmak üzere diş tedavisi planı yapılır.

Braket çeşitleri nelerdir?

Metal braketler

Geleneksel diş tellerini tercih ederseniz, ortodontistiniz her dişe metal braketler takar ve bunları tellerle birbirine bağlar. Telleri periyodik olarak ayarlamak için birkaç kez diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir.

Geleneksel diş telleri görülebilir. Metal braketler konusunda çekingenseniz, dişlerinizle aynı renkte seramikten yapılmış braketler de mevcuttur. Seramik braketler metal braketlerden daha az belirgindir, ancak yine de görülebilirler.

Şeffaf plaklar

Şeffaf plaklar, dişlerinizin üzerine oturan çıkarılabilir plaklardır. Görülmesi zordur, geleneksel diş telleri takma konusunda endişelen yetişkinler için daha uygun bir seçenektir.

Bu plaklar yemek yerken veya dişlerinizi fırçalarken çıkarılabilir. Bakımları kolaydır, diş macunuyla temizlenebilirler.

Haberin Devamı

Çarpık dişleri düzeltmek özgüveninizi artırabilir ve görünüşünüz hakkında daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Ayrıca daha ciddi sorunlara da yardımcı olur. Dişler zamanla hareket eder ve dişleriniz artık eskisi kadar düzgün sıralanmayabilir. Ortaya çıkan yanlış hizalamalar dişlerinizde eşit olmayan aşınmaya neden olabilir veya diş kronlarını veya dolgularını aşındırabilirsiniz. Yanlış hizalanmış dişler çenenizde ve yüzünüzde ağrıya neden olabilir veya ağzınızı doğru şekilde kapatmanıza engel olabilir.

Unutmayın, her yaşta çarpık dişlerinizi düzelttirebilir ve genel diş sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/