Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Şimdi elinize herhangi bir kalem alın ve dudaklarınız kaleme değmeyecek şekilde kalemi ön dişlerinizin arasında yerleştirin. Kalemi dişlerinizle sıkıca tutun ve onunla bir cümle yazmaya çalışın. Burada en önemli husus, dudaklarınızın kalem değmemesidir.

Cümleyi yazarken nasıl hissettiğinizi düşünün. Somurtkan mı yoksa güleç ve neşeli mi? ‘’Elbette güleç ve neşeli...’’

Çünkü yüz kaslarınız gülme pozisyonunda. Bu tuhaf gülümseme beyninizi mutlulukta kandırıyor ve ister istemez mutlu hissediyorsunuz.  Öyle değil mi?

Haberin Devamı

Psikologlar, gülümseme (veya kaşlarını çatma) gibi duygusal ifadelerden elde edilen “yüz geri bildiriminin” beyne duygusal bir deneyimi artıran, hatta kıvılcım oluşturan bilgiler verdiğini söylüyorlar. Aynı zamanda, bunun gibi egzersizlerin bizi daha mutlu ettiğini savunmaktadırlar.

Daha çok gülelim, daha iyi hissedelim, daha güçlü olalım

Sürekli gülümseyen ve mutlu olma eğilimi olan kişilerin yüksek nitelikli sosyal ilişkilere sahip olma olasılığı daha muhtemeldir. Öte yandan daha çok gülümseyen kişilerin hem kendileri ile olan ilişkilerinde hem sosyal ilişkilerde hem de ruhsal anlamda daha sağlıklı olma eğiliminde olduğu bir sır olmaktan çıkmış ve onlarca araştırma tarafından kanıtlanmıştır.

Gülümseme aynı zamanda kişisel psikolojik faydalarla da yakından ilişkilidir. Gülümsemenin bireyleri hayatın zorlukları karşısında daha güçlü kılma ve olumsuz duygusal olaylarla başa çıkmalarına yardımcı olma gibi olağanüstü bir etkisi vardır. Bu, akıl almaz bir şey gibi görünebilir. Ancak sonuç olarak, ‘’Daha mutlu kişiler daha çok gülümser ve daha çok gülümseyenler daha mutlu kişilerdir.’’

Daha ne bekliyoruz, hep birlikte gülümseyelim

Gülümsemelerimizin birçok faydası vardır ve bunu hafife almamalıyız. Bunu sadece duygularımızı göstermek için değil, aynı zamanda çevremizdeki insanlarla daha iyi iletişim kurmak için de kullanırız. Gülümsemek sadece dudaklarımızı değil dişlerimizi de kapsar. Parlak ve çekici bir gülümseme olumlu bir ilk izlenim yaratır. Tek kelime etmeden, gülümsemeniz kendine güvenen, iyimser ve arkadaş canlısı bir kişiliği yansıtabilir. Estetik açıdan hoş bir gülümseme, insanları size çeken, olumlu yanıt vermelerini sağlayan çekici bir niteliktir.

Haberin Devamı

Estetik bir gülüş, her şeyi değiştirebilir

Eğer biçimsiz bir diş yapısından dolayı gülümsemenizi beğenmiyor ve bundan ötürü güvensiz ve mutsuz hissediyorsanız, bu durum; başkalarının sizi nasıl algıladığını ciddi şekilde etkileyerek ürkek, tereddütlü, içine kapanık, üzgün ve/veya kızgın görünmenize neden olabilir. Kendinizi yetersiz ve güvensiz hissedebilirsiniz.

Neyse ki, kozmetik diş hekimliğindeki ilerlemeler, giderek artan sayıda insanın, yaşamları üzerinde olumlu etkileri olan inanılmaz sonuçlar üretecek şekilde diş özelliklerini dönüştürebilen gülüş tasarımlarından faydalanmasına olanak sağlıyor. Hem özgüveninizi artırmak, hem sosyal ilişkilerinizi güçlendirmek, hem de ruhsal sağlığınızı iyileştirmek için gülümsemenizi yeniden tasarlamak adına kişiye özel gülüş tasarımı ile yepyeni ve mükemmel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Hayatınızın olumlu yönde değiştiğine ilk günden itibaren şahit olacaksınız.

Haberin Devamı

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/